Ga naar hoofdinhoud
hordeur

De hordeur voor jou

In de zomermaanden loopt de temperatuur in ons land vaak behoorlijk op. Als gevolg hiervan wordt het ook in huis warm. In de avond koelt het buiten af, waardoor veel mensen ramen en deuren openen om de warmte uit huis te krijgen. Dit is een goede manier om de temperatuur binnen te laten dalen. Het tegen elkaar openzetten van deuren heeft echter ook een nadeel. Ongedierte zoals vliegen en muggen kunnen jouw woning zodoende makkelijk en snel binnendringen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig kun je dit met een hordeur betrekkelijk makkelijk voorkomen. Met behulp van een hordeur zorg je ervoor dat de deuropening afgeschermd wordt. Dit gebeurt met fijn gaas, waar ongedierte niet doorheen kan dringen. Met een hordeur haal je dus frisse lucht in huis, maar het ongedierte blijft buiten.

De beste keuze

Wanneer je een hordeur zoekt, wil je natuurlijk geen verkeerde keuze maken. Logisch, want de hordeur doet in dat geval zijn werk niet goed. Daarom zoek je vast en zeker naar de beste hordeur. Zonder enige voorkennis is het echter niet mogelijk om de beste hordeur aan te wijzen. Dit hangt allereerst af van het soort deur. Zo is de beste hordeur voor een schuifpui weer anders dan de beste hordeur voor een standaard deur.

Bij de keuze van een hordeur speelt jouw eigen voorkeur ook mee. De deur moet immers niet alleen zijn werk doen, maar ook makkelijk te bedienen zijn. De één vindt een rolhordeur handiger, terwijl de ander liever een hordeur met lamellen heeft. Wil je er zeker van zijn dat je de beste hordeur uitzoekt? Dan raden wij je aan voor één van de onderstaande hordeuren te kiezen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat ongedierte niet via jouw deur binnen kan komen. Het linker O’Daddy horgordijn is de favoriet van ons en vele andere. De hordeur met lamellen past op alle standaard deurkozijnen in zowel aluminium als hout. Je hebt keuze uit drie maten; 92 cm, 100 cm en zelf 184 cm voor dubbele openslaande deuren. Op het moment van plaatsing wordt hij beoordeeld met: ★★★★☆ (323 reviews). Een iets prijzigere keuze is de Bruynzeel Plissé hordeur s900. Bruynzeel is een bekend en kwalitatief goed merk, daar betaald je dan ook voor. De S900 is toe te passen op verschillende standaard deuren van 96 cm breed (zowel naar binnen draaiend als naar buiten draaiend). Net als de O’daddy wordt de Bruynzeel S900 beoordeeld op Google met ★★★★☆ (276 reviews) op moment van plaatsing.

odaddyBruynzeel-S900

Soorten hordeuren

Ben je op zoek naar een hordeur? Dan ontdek je snel genoeg dat het aanbod behoorlijk groot is. Er zijn vandaag de dag namelijk allerlei verschillende soorten. En dan hebben we het niet eens over andere soorten vliegengordijnen gehad zoals een vliegengordijn van pvc of kattenstaart vliegengordijnen. Dit maakt het kiezen er natuurlijk niet makkelijker op. Wil je eerst weten welke mogelijkheden je hebt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij lichten hieronder namelijk vier soorten uit die populair zijn.

Plissé

De eerste soort die we hier behandelen is de plissé hordeur. Plissé betekend geplooide stof, een hordeur met plissé heeft dan ook plooien die in elkaar vouwen. Dit soort hordeur wordt veel gebruikt in huishoudens in Nederland. Dit komt omdat een plissé te gebruiken is op naar buiten en naar binnen draaiende deuren. Hoe dit kan? Doordat hij in het kozijn gemonteerd wordt.

Een plissé hordeur werkt met behulp van een onder- en een bovengeleider. Hierdoor is de deur makkelijk te openen en af te sluiten. Je bedient een plissé hordeur door hem met het handvat naar links of naar rechts te bewegen. Bij het openen vouwt het fijne gaas zich op. Zodra een hij gesloten is, is de deuropening volledig afgedicht met het gaas. Met behulp van een hordeur plissé heeft ongedierte dus maar weinig kans om jouw woning binnen te dringen.

Rolhordeur

Niet iedereen vindt een plissé hordeur mooi. Dat kan natuurlijk. Daarnaast kan deze hordeur niet geschikt zijn voor jouw woning. Vind jij deze hordeur ook niet mooi of geschikt? Geen probleem, want dan is de rolhordeur misschien wel meer wat voor jou. Ook deze wordt binnen Nederland veelvuldig gebruikt. Bij deze hordeur geldt eveneens dat hij in het kozijn wordt geplaatst. Je kunt een rolhordeur dus ook gebruiken bij zowel naar binnen als naar buiten draaiende deuren.

Het monteren van een rolhordeur is een fluitje van een cent. De hordeur wordt vaak op maat geleverd. Het kan zijn dat je de geleiders voor op de onder- en bovenkant van het kozijn nog even op maat moet zagen. Deze geleiders zorgen er namelijk voor dat de deur straks makkelijk te openen is. In tegenstelling tot een plissé hordeur vouwt het gaas zich bij een rolhordeur niet op, maar wordt het gaas opgerold in de behuizing die bij de deur zit.

(Magnetische) lamellen

Heb je (kleine) kinderen en/of huisdieren? Dan zijn bovengenoemde horren misschien niet de beste keuze. Waarom niet? Omdat kinderen en dieren vaak niet in staat zijn om hordeuren eigenhandig te openen. Je kunt in dat geval ook kiezen voor een hordeur met lamellen. Door de flappen hoef je deze hordeur namelijk niet met je handen te bedienen. Je kunt er gewoon doorheen lopen. Dit geldt dus ook voor jouw kinderen en/of huisdieren.

Nadeel van een hordeur met lamellen is dat ze niet altijd even goed sluiten. Hierdoor bied je ongedierte alsnog de kans om binnen te komen. Met behulp van mag magnetische lamellen verhelp je dit probleem in één keer. Zo´n hordeur bestaat vaak uit twee flappen die aan het einde voorzien zijn van een magneetstrip. Wanneer een hordeur met magnetische lamellen dichtvalt, plakken de magneetstrips direct aan elkaar vast. De deuropening wordt zodoende altijd goed afgesloten, waardoor ongedierte geen kans heeft binnen te dringen.

Scharnier, evt. met schopplaat

Zoek je een stevige hordeur? Dan is een hordeur met scharnier waarschijnlijk wat voor jou. Bij dergelijke hordeuren wordt het gaas namelijk gespannen in een aluminium frame. Het frame dien je op het kozijn te bevestigen. Wil je deze soort kopen? Dan moet je dus rekening houden met de draairichting van de deur. Een hordeur met scharnier open je door het handvat naar je toe te trekken of van je af te duwen. Voor de sluiting van een hordeur met scharnier wordt vaak een magneet gebruikt. Hierdoor blijven ze goed dichtzitten, zodat ongedierte vrijwel niet langs de deur kan komen.

Het is niet altijd handig om een hordeur handmatig te openen. Kies je voor een hordeur met scharnier? Dan hoeft dat ook niet. Er zijn namelijk ook hordeuren met scharnier die beschikken over een schopplaat. Dit is een plaat van aluminium die vlak boven de grond zit. Het kan een vierkant plaatje zijn in de hoek van de deur, maar bij sommige hordeuren beslaat de schopplaat ook de volledige breedte van de deur. Indien er zo’n schopplaat aanwezig is, kun je hem ook met de voet openen. Een trap tegen de schopplaats volstaat in dat geval om hem te openen.

Hordeur-met-scharnieren easy2fit

Standaard deur of schuifpui?

Bij het kiezen van een hordeur is het belangrijk dat je weet om wat voor een soort deur het gaat. Het is namelijk niet altijd zo dat je voor een standaard deur en een schuifpui dezelfde soort kan gebruiken. Nee, want voor beide typen deuren zijn er namelijk verschillende hordeuren te koop. Er zijn echter ook genoeg die je zowel voor een standaard deur als voor een schuifpui kunt gebruiken. Heeft jou deur een standaard maat?Dan heb je ook meer keuze en zal het wellicht goedkoper zijn dan er een op maat te maken.

Vraag je je nog af waarom je een hordeur voor jouw schuifpui moet gebruiken? Dat antwoord is betrekkelijk simpel. Zonder hordeur voor de schuifpui moet je de schuifdeur namelijk constant dicht doen wil je geen ongedierte binnen krijgen. Vergeet je dit in het voorjaar of in de zomer? Dan is de kans groot dat er binnen de kortste keren ongedierte aanwezig is in jouw woning. Met een hordeur voor jouw schuifpui kun je de deur zelf rustig open laten staan. Heb je geen magnetische lamellen? Dan moet je natuurlijk niet vergeten de hordeur dicht te doen wanneer je in of uit huis loopt. Als je dit wel vergeet, wordt ongedierte immers alsnog niet tegengehouden.

Op maat

Een hordeur wordt tegenwoordig vaak in standaard afmetingen gemaakt. Indien je in een nieuwbouwwoning woont, is het dus niet betrekkelijk lastig om een geschikte hordeur te vinden. Denk echter niet direct dat hordeuren ook altijd direct passen. Nee, want zoals we eerder al aangaven moet je soms zelf nog met de hordeur aan de slag. Zo kan het zijn dat je de boven- en ondergeleiders in moet korten om de hordeur te kunnen plaatsen.

Wil je er zeker van zijn dat een hordeur direct past? Laat een hordeur dan op maat maken. Dit kost je weliswaar wat meer geld, maar je profiteert wel optimaal van een hordeur. Indien je de deur op maat laat maken, past hij namelijk precies. Er zijn zodoende geen openingen meer waar ongedierte langsheen kan komen. Voor een schuifpui is het sowieso handig om een hordeur op maat te maken. Waarom? Omdat de ene schuifpui verder open kan dan de andere. Door een hordeur op maat te laten maken, dekt hij de hele opening af wanneer de schuifpui volledig open staat.

Waar kan je ze kopen?

Weet je inmiddels wat in jouw situatie de beste keuze is? Dan wordt het de hoogste tijd om er een te kopen. Maar ja, waar kun je dat eigenlijk het beste doen? De gemiddelde Nederlander heeft geen idee waar hij moet zijn om een hordeur te kopen. Je kunt je hiervoor allereerst richten tot diverse winkels. Er zijn vandaag de dag namelijk behoorlijk wat winkels die ze verkopen.

Niet iedereen slaagt er altijd in een geschikte hordeur in een fysieke winkel te vinden. Niet getreurd, want je kunt je in dat geval nog tot het internet richten. Er is inmiddels namelijk een enorme hoeveelheid online te koop bij bijvoorbeeld bol.com. Wil je er daar een kopen? Vergelijk de opties dan goed met elkaar. Er zit vaak verschil in de prijs, maar ook de kwaliteit van hordeuren verschilt behoorlijk van elkaar. Gelukkig kan je aan de reviews zien hoe de deur bij andere bevalt. Dat is naast de enorme keuze een voordeel dat je in de winkel niet hebt!

Goedkope hordeur

Hordeuren zijn lang niet altijd goedkoop. Schrik je ook van de prijs wanneer je voor het eerst zoekt naar een hordeur? Geen paniek, want je kunt ook een goedkope hordeur kopen. Deze zorgen er ook vaak voor dat vliegen buiten de deur blijven. De kwaliteit van het materiaal is bij een goedkope hordeur vaak wel iets minder. Kies je desondanks toch voor een goedkope hordeur? Dan kan het zijn dat je deze sneller moet vervangen dan een duurdere. Denk nu echter niet dat je er maar korte tijd mee kunt doen, want er zijn ook genoeg goedkope hordeuren die lange tijd meegaan. Het ligt natuurlijk ook aan het gebruik.

Overlast van vliegen

De meeste Nederlanders kopen een hordeur om vliegen buiten hun huis te houden. Met een hordeur lukt dit vaak goed. Heb je nog geen hordeur? Dan is de kans aanwezig dat je flink wat overlast hebt van vliegen. Dit is geen pretje. De beestjes kunnen in jouw woning of tuin namelijk vervelend aanwezig zijn. Zo komen ze bijvoorbeeld op eten af. Vliegen dragen vaak allerlei bacteriën met zich mee. Het is dus niet bepaald hygiënisch wanneer dit ongedierte aanwezig is in en om jouw woning. Is er sprake van een plaag? Doe dan een beroep op De Bestrijdingsservice via 085 – 130 84 22. Je moet de vliegen in dat geval namelijk bestrijden. Een hordeur heeft in dat geval geen zin.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button