Ga naar hoofdinhoud
Vliegenvallen

De beste vliegenvallen

Vliegen. Je wilt ze het liefste niet in huis hebben, maar je ontkomt er ook vaak niet aan. De vliegen komen namelijk op meerdere manieren jouw huis binnen en worden ook vaak aangetrokken door spullen die jij in huis hebt. Voornamelijk etensresten doen het goed. Je kunt dan beginnen met bestrijden. Een vliegenval is dan een goede oplossing. Voordat je echter overgaat tot de aanschaf van een vliegenval, is het goed om te weten waar je allemaal naar kunt gaan kijken en welke vliegen er allemaal in jouw woning kunnen zitten.

Verschillende soorten waar je last van kan hebben

Er zijn veel verschillende vliegen in jouw woning te vinden. Afhankelijk van de vlieg kan het soms ook handig zijn om naar andere vliegenvallen te kijken. Er bestaan namelijk verschillende soorten vliegen, die jou ook een ander soort overlast gaan geven. Denk aan:

 • Huis- /kamervliegen
 • Klustervliegen
 • Brom- en Vleesvliegen

De huisvlieg, ook wel de kamervlieg genoemd, is een van de meest voorkomende. Ondanks dat deze de kamervlieg wordt genoemd, is er wel een degelijk verschil te vinden. Hij is namelijk iets groter. Je herkent de vlieg aan de drie zwarte strepen die zich op het borststuk bevinden. Ook heb je nog de strontvliegen die vaak voorkomen. Vaak wordt de bromvlieg hiervoor aangezien, terwijl de strontvlieg voornamelijk bij de boerderijen rondzwerft. De bromvlieg is harig en glanzend en lijkt een beetje metallic. Hij eet voornamelijk rottend vlees of uitwerpselen. Strontvliegen zijn daarnaast geel tot oranje en zullen rond de mest blijven vliegen.

Klustervliegen zijn de vliegen die je altijd in meerdere getallen ziet verschijnen. Ze overwinteren samen en gaan voornamelijk in holle bomen of spouwmuren zitten. In het voorjaar kan dit voor een plaag zorgen. Ze verspreiden zich dan door het gehele gebouw waar zij zich schuilgehouden hebben en je komt ze overal in clusters tegen. Mocht je een plaag hebben van de paardenvlieg, dan kan dit voor problemen zorgen. Deze kunnen namelijk flink bijten en leven van bloed van mensen en dieren. De mannetjes voeden zich weer met nectar.

Vliegenvallen, de ideale bestrijding

Wanneer je een van bovenstaande vliegen in huis ziet, kun je vaak ook verwachten dat je er meerdere hebt zitten. Je moet ze dan gaan bestrijden. Hier kun je een vliegenval voor gebruiken. Vliegenvallen komen in verschillende vormen en maten en het is afhankelijk van de ernst van de plaag hoe groot die van jou moet zijn. Ook heb je een vliegenval voor buiten en een vliegenval voor binnen. Er zijn veel verschillende vliegenvallen op de markt, wij hebben de best beoordeelde voor je geselecteerd.

BSI-valEdialux-fly Trap 50000BSI-lokstof

De vliegenval van BSI is een van de mogelijkheden. Het is een biologische variant, die tot wel 20.000 vliegen kan vangen. Bij het eerste gebruik zit er standaard een wateroplosbaar zakje met lokstof in de vliegenvallen. Deze geur moet zich wel eerst nog ontwikkelen. In eerste instantie zal het dus wat langer duren voordat de vliegen daadwerkelijk in de vliegenval zullen komen. De BSI vliegenval met lokstof doet daarna al het werk voor jou. Deze val is ook herbruikbaar en te bij te vullen met de BSI vliegen lokstof. Ook kun je een vliegenval kopen van Edialux. Deze gifvrije val verteert de vliegen en brengt geen schade aan.

Heb je een grote plaag? Dan is het verstandig om meerdere vallen op te hangen om de vliegen te vangen.

Venus vliegenval kopen

Mocht je eerder van de duurzame vliegenvallen zijn, dan kun je een Venus vliegenval kopen. Het venusplantje is namelijk ook een goede oplossing om vliegen te bestrijden. Een Venus vliegenval kan van het merk Swampworld zijn. Je hebt hierbij de mogelijkheid om alleen een plantje aan te schaffen. Ook kun je kiezen voor een mini terrarium met de Venus plant. Je moet dan wel weten hoe je hem moet verzorgen voordat je daadwerkelijk met dit plantje aan de slag gaat. Lees daarom gauw verder.

GreenGifts.nl-Dionaea MuscipulaSwampworld Mini Terrarium

Venus vliegenval verzorging

De Venus vliegenval verzorging is niet heel lastig. Het is namelijk een plantje dat niet heel veel nodig heeft. Als eerste moet je de juiste aarde aanschaffen. Deze moet voedselarm zijn. Denk bijvoorbeeld aan turf of zand. Je hoeft het niet te bemesten. Wel moet je jouw plant continu vochtig houden. Je kunt ervoor kiezen om een schoteltje met water onder de pot te zetten, zodat de lucht vochtig blijft. Denk eraan dat regenwater of gedestilleerd water veel beter is voor jouw Venus plant. Geef daarom bij voorkeur geen kraanwater, zodat je plant langer blijft leven.

Wanneer dit allemaal geregeld is, moet je jouw Venus vliegenval op een zonnige plaats zetten. De binnenkant van de bladeren kleurt rood, waardoor de insecten aangetrokken worden. Tijdens de winter plaats je de plant juist weer in een koele kamer. Vanaf dat moment gaat een deel van de plant afsterven en worden er nieuwe vliegenvallen gemaakt onder de grond. Zorg ervoor dat de rotte bladeren weggehaald worden. De enige voeding die je nodig hebt, zijn de insecten. Voer daarom ook eens in de zoveel tijd bij als je merkt dat jouw Venus vliegenval zijn werk niet goed doet.

Hoe te zaaien

Een Venus vliegenval zaaien kan ook tot de mogelijkheden behoren. Je hoeft hem namelijk niet altijd in zijn geheel aan te schaffen als je groene vingers hebt. In de zomer heb je namelijk een Venus vliegenval bloem op de Venus vliegenval. Je moet het stuifmeel van de ene bloem op de stamper van de andere gaan krijgen. Je moet daarom twee planten tegen elkaar aanwrijven. Na een maand heb je de zaadjes op de plant zitten, welke direct te planten zijn. De plant is binnen twee jaar volledig volgroeid.

Vliegenval maken

Zelf een vliegenval maken is heel eenvoudig. Zodra je eenmaal weet welke stappen je moet doorlopen, heb je jouw vliegenplaag in een korte tijd opgelost. Of je nu een vliegenval gaat maken van azijn of van iets anders, er zijn altijd een aantal stappen die terugkomen. Dit zijn onder andere:

 • Een lege frisdrankfles pakken
 • De bovenkant van de fles afknippen met een schaar
 • Vul het onderste gedeelte van de fles met een lokstof (zoals de BSI vliegen lokstof die hierboven wordt benoemd of vlees met water zoals in het filmpje)
 • Draai het bovenste gedeelte om en zet deze in de onderkant
 • Beide kanten aan elkaar vastmaken
 • Maak eventueel gaatjes om hem op te hangen, neerzetten kan ook.
 • Leeg de fles geregeld en vul het dan weer met nieuwe lokstof.

Enkele preventietips tegen vliegenplaag

Een vliegenval is een manier om te bestrijden. Echter heb je ook altijd de preventie nog. Preventie kan ervoor zorgen dat je geen vliegenplaag gaat krijgen. Door enkele tips mee te nemen in de woning kun je ervoor zorgen dat je de vliegen uit de buurt houdt.

 • Een zak met water ophangen om vliegen buitenshuis te houden
 • Anti-vliegen kruiden gebruiken
 • Een vliegenval zelf maken van flessen of een mengsel van azijn
 • Voedsel weghouden
 • Een vliegenlamp van de action aanschaffen

Expert ongediertebestrijding

Mocht een vliegenval zelf maken niet genoeg zijn, dan kan het een goede oplossing zijn om een expert in te schakelen. Een ongediertebestrijder van Bestrijdingsservice kan er namelijk voor zorgen dat je binnen een korte tijd van een plaag af bent. Een vliegenval maken en een expert inschakelen zorgen er samen voor dat je geen overlast meer hebt van de vliegen en jouw huis en tuin weer een fijne plek zijn om in te leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button