Ga naar hoofdinhoud
zilvervisjesval

Zilvervisjesvallen gebruiken tegen zilvervisjes en andere franjestaarten

Er zijn veel mensen die last hebben van een zilvervisjes plaag. Het bestrijden van dit ongedierte is echter niet al te lastig. Vaak kun je het al snel oplossen door een ongediertebestrijder in te schakelen. Echter kun je er ook voor kiezen om het zelf op te lossen. Dit kan door middel van zilvervisjesvallen. 

Verschillende soorten zilvervisjesvallen

Als je er voor kiest om een zilvervisjesval te plaatsen om zilvervisjes tegen te gaan, kom je echter voor nog een keuze te staan. Dit komt omdat er een aantal zilvervisjesvallen zijn waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit:

  • Zilvervisjesval met lijm
  • Watertrapval
  • S-trap

Zilvervisjesval lijmdoosje

Verreweg de meest gebruikte zilvervisjesval is een lijmdoosje. Dit wordt ook wel een opvouwbare val genoemd. Een lijmdoosje ontvang je als een soort kaart. Hierbij is het de bedoeling dat je deze vouwt langs de snijlijnen van de kaart. Hierna is het belangrijk om de beschermlaag van de lijmlaag te verwijderen. 

Deze val kan geplaatst worden op alle verschillende plekken waar zilvervisjes actief zijn in je huis. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de val op een vlakke ondergrond staat. Een lijmval is maximaal zes maanden te gebruiken. Tegen zilvervisjes is een lijmdoosje de beste oplossing.

De bekendste merken die zilvervisjesvallen aanbieden zijn: HGx, Roxasect, Vapona en Luxan. Qua effectiviteit zijn deze producten aan elkaar gewaagd en maakt het dus niet uit waar je voor kiest.

 

hgxroxasectvapona

Watertrapval

Een watertrapval is een val waarbij de zilvervisjes door een lokstof met suikerwater de trap in gelokt worden. Voordat de zilvervisjes bij het suikerwater kunnen komen vallen ze in een soort geul waar ze niet meer uit kunnen komen. 

S-trap

Een S-trap is ook een veelgebruikte zilvervisjesval. Deze val werkt op basis van een feromoontablet. Dit is een soort lokstof voor de zilvervisjes. Door middel van een aantal gaatjes aan de onderkant van de val komen de zilvervisjes de val binnen. Hierna blijven de zilvervisjes aan de lijmlaag aan de binnenkant plakken. 

S-trap

Bestrijden met andere middelen

Er zijn ook een aantal andere middelen waarmee je zilvervisjes kunt bestrijden. Zo kun je ook kiezen voor zilvervisjesspray. Een zilvervisjesspray is te gebruiken om het ongedierte in alle gaten en kieren te bestrijden waar geen val past. Door zilvervisjesvallen te combineren met een spray, bestrijd je de dieren het effectiefst. Zo vang je namelijk de rondlopende exemplaren maar ook de eitjes en verstopte zilvervisjes.

In een zilvervisjesspray zitten een aantal stoffen die dodelijk voor zilvervisjes zijn als ze deze binnen krijgen. Deze spray is makkelijk bij zilvervisjes aan te brengen door een lange en dunne spuitlans. Als je een spray gebruikt, is het belangrijk om alle plekken te raken waar zilvervisjes zitten. Anders is de kans groot dat de plaag weer terug komt. 

Verder zijn er ook nog een aantal biologische sprays die je kunt gebruiken. Deze zouden beter voor je eigen gezondheid zijn. Echter zijn deze wel een stuk minder effectief dan de normale spray. 

Zelf maken

Er zijn een aantal manieren waarop je zelf een val kunt maken waarmee je zilvervisjes kunt bestrijden. Dit kan gedaan worden met alledaagse dingen die je in huis hebt liggen. 

Je kunt al een val maken met een glazen pot, drinkglas of gladde mok, wat tape en een stukje brood. Hierbij is het de bedoeling om met afplaktape de buitenkant van de pot of mok af te plakken en het stukje brood als lokmiddel in de pot te leggen. De zilvervisjes kunnen door de afplaktape wel naar boven klimmen in de pot, maar ze kunnen niet naar boven door de gladde binnenkant van de pot/mok. 

zelf-maken

Tips voor het voorkomen van zilvervisjes

  • Houd de luchtvochtigheid op peil
  • Zorg er voor dat de ruimtes goed geventileerd worden
  • Zorg voor een niet al te hoge temperatuur
  • Droog je vochtige kleding voordat je het opruimt
  • Kit alle naden en kieren in je huis goed dicht
  • Ruim je etensresten netjes op
  • Zorg er voor dat je behang netjes aan elkaar aansluit

Professioneel laten bestrijden

Het plaatsen van zilvervisjesvallen is effectief als je last hebt van enkele zilvervisjes. Helaas kan je er geen plaag mee bestrijden. Dat komt omdat je met een zilvervisjesval niet de eitjes dood of vangt. Dit houdt in dat de eitjes nog kunnen uitkomen en zich opnieuw kunnen voortplanten. Ook zijn zilvervisjes erg goed in zich verstoppen. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige zilvervisjes over blijven terwijl je wel een zilvervisjesval hebt geplaatst. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. 

Als je daarom last hebt van een plaag (grote aantallen zilvervisjes), kan het een goede keuze zijn om de zilvervisjes professioneel te laten bestrijden. Door de jarenlange ervaring die onze bestrijders hebben, kunnen zij snel en efficiënt alle zilvervisjes, inclusief de eitjes uitroeien. Benieuwd wat ze voor jou kunnen betekenen? Bel dan naar 085 – 130 84 22, een lokale ongediertebestrijder helpt je graag verder. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button