Ga naar hoofdinhoud

De beste reisklamboe voor op reis, in je tent of over het campingbedje

Veel mensen hebben tijdens hun vakantie last van insecten tijdens het slapen. Als je even je balkondeur open laat staan of de rits van tent niet helemaal sluit zitten er binnen no time muggen en andere insecten binnen. Gelukkig kan je het ongedierte makkelijk weren door middel van een reisklamboe. 

Van pop-up klamboe tot een muggennet voor je campingbedje

Er zijn verschillende soorten reisklamboes waar je uit kunt kiezen. De ene klamboe is geschikt voor het ene doel en de andere is meer geschikt voor het andere doel. Het kan afhankelijk zijn van je slaapplek; is dat een tent, caravan of hotelkamer. Of wil je een reisklamboe voor één of twee personen.  Hieronder lichten we een aantal goed beoordeelde modellen uit, om je te helpen om de beste reisklamboe voor jou uit te kiezen. Een belangrijk iets voor elke reisklamboe is; dat hij licht van gewicht is en compact om mee te nemen.

Pop up klamboe tentje

Het komt soms voor dat je naar een plek gaat waar je je klamboe niet goed op kan hangen. Als dit het geval is, kan het handig zijn om een reisklamboe pop up tentje mee te nemen. Dit is een tentje dat je over je bed/matras kan plaatsen, in je tent, hotelkamer of caravan. Het pop up mechanisme zorgt ervoor dat je in no time je reisklamboe klaar hebt voor gebruik. Opzetten gaat in maar liefst 2 seconden en opbergen is in 8 seconden gedaan. Het fijne mesh van de tenten zorgt er voor dat insecten niet bij je kunnen komen. Zo zul je geen last meer hebben van het irritante gezoem rond je oren en de jeukende muggenbulten die ze achterlaten. Ga je naar een hoog risico gebied, kies dan voor een geïmpregneerd model, zodat je de muggen op nog meer afstand kan houden en geen gevaarlijke ziektes oploopt tijdens het slapen.

klamboe-reis   pop-up    tent

Van links naar rechts: Care plus 1 persoons dome, Deryan 2 persoons klamboe geïmpregneerd, Deryan 1 persoons Bedtent.

Klamboe campingbedje

Voor een baby is het erg belangrijk om in een veilige omgeving te kunnen slapen. Ook op vakantie is dat belangrijk. Als je je kindje een veilige omgeving wilt geven om te slapen, kun je hem of haar het beste onder een klamboe campingbedje leggen. Hier kan een kindje slapen zonder last te hebben van insecten. Ook voor campingbedjes bestaan verschillende varianten, in verschillende prijsklassen.  Je kan kiezen voor een reisklamboe die over het hele campingbedje valt of een model dat enkel de bovenkant afsluit. Ook zijn er handige pop up varianten beschikbaar. Zo hoef je niet te hannesen met ophangen, maar heb je hem in een mum van tijd over je campingbedje geplaatst. De best beoordeelde zetten we hieronder voor je op een rijtje. 

voor-op-vakantie    campingbedje    reisbedje

Van links naar rechts: Jollein Muskietennet, Deryan Luxe Klamboe voor Campingbed, Deryan Baby Luxe Campingbedje incl. matras.

Voor aan het plafond/muur

De meest bekende reisklamboes zijn de klamboes die je aan het plafond kan hangen. Je hebt in deze klamboes vaak meer bewegingsruimte. Wel is het belangrijk dat je hem aan het plafond kan bevestigen. In hotels en hostels in gebieden waar veel muggen zijn, hebben ze vaak al een haak aan het plafond zitten. Hierdoor kan je je eigen klamboe eenvoudig ophangen. Is dat niet het geval dan zijn er zijn verschillende ophangmechanismes te vinden voor een reisklamboe. Als je deze mee wilt nemen voor op reis, kan het handig zijn om voor een handbaar formaat te gaan en/of geïmpregneerd model.

2 persoons    muggennet   geimpregneerd

Van links naar rechts: Care Plus Bell shaped geïmpregneerd en lichtgewicht, Universal Backpackers muskietennet met ophangset, Care Plus Duo Box geïmpregneerd.

Hoe gebruik je een klamboe voor op reis?

Veel mensen denken dat een klamboe ophangen erg veel gedoe is, maar dat valt reuze mee als je de juiste spullen bij je hebt of je als je een beetje creatief bent. Soms heb je het geluk dat er in je hotelkamer al een haakje aan het plafond hangt, maar soms is dat ook niet het geval. Je kan dan natuurlijk niet even met een boor een haakje bevestigen. Gelukkig zijn er veel andere methodes om toch onder een klamboe te kunnen slapen als je op vakantie of reis bent. 

De makkelijkste manier om je reisklamboe op te hangen op je bestemming, is door gebruik te maken van een ophang-/bevestigingsset. Deze zit vaak al bij de reisklamboe verpakt. Zijn ze op? Dan kan je ze gemakkelijk bijbestellen, zoals het product onder dit kopje. In een ophangset die bij een reisklamboe zit, zit vaak een koord, kleefstrips en een aantal (schroef)haken. Een klamboe die rond is (ook wel bell shaped genoemd), is wat makkelijker op te hangen dan een rechthoekige box klamboe. Dit komt omdat deze vorm maar één ophangpunt nodig heeft. De boxvorm heeft er vaak 4 nodig, op elke hoek één. Hierdoor zal je sneller door je kleefhaakjes heen zijn.

Wil je liever niet aan de slag gaan met een ophang-/bevestigingsset, dan kan je ook je eigen creativiteit en een een stuk koord gebruiken. Met het koord kan je de reisklamboe aan een aantal objecten in de kamer vastmaken. Zo kan je een vierkante/box klamboe vastmaken aan de gordijnrails, de deurpost, een kast of een raamgreep. Als je reisklamboe maar één ophangpunt heeft, zoals de bell shaped klamboe, dan kan je deze bijvoorbeeld bevestigen aan de ventilator of lamp boven het bed. Let dan wel op dat je de ventilator niet aanzet!

In een tent zitten vaak aan de binnenkant verschillende lusjes. Hierdoor kan je makkelijk een klamboe ophangen met een stuk touw.

Wil je helemaal geen gedoe met ophangen, kies dan voor een pop-up model. Je hebt hiervoor lichtgewicht modellen die zowel goed te gebruiken zijn voor tenten als hotelkamers.

bevestigingsset

Handige tips

Het is belangrijk om een klamboe goed op te hangen. Hierdoor kun je er dan optimaal gebruik van maken. Dat is namelijk wat je wilt. Een aantal tips voor het ophangen van een klamboe:

  • Probeer eerst je klamboe thuis op te hangen. Zo gaat het makkelijker als je op je bestemming bent.
  • Neem een aantal haakjes mee die je ergens aan vast kan plakken. Zo kun je de klamboe makkelijker ophangen als er geen punten zijn waar je deze aan vast kunt maken. 
  • Neem wat duct tape mee voor de zekerheid. Hiermee kun je een klamboe namelijk wat makkelijker vastmaken als het niet lukt. 
  • Zorg er voor dat je samen een klamboe op hangt als deze groot is. Zo maak je geen onnodige fouten en breng je jezelf ook niet in gevaar. 
  • Zorg er ook voor dat de klamboe tot op de grond komt en helemaal om het bed heen zit. Als dit niet het geval is, heb je het gevaar dat de klamboe niet zo goed werkt. 

Wanneer kies je voor geïmpregneerd?

Geïmpregneerde reisklamboes zijn een goede optie als je op zoek bent naar extra bescherming voor op vakantie. Doordat het mesh is behandeld met een giftige stof (voor muggen) gaan de muggen niet op het muggennet zitten en zullen ze ook niet opzoek gaan naar een eventuele opening. 

Een geïmpregneerde reisklamboe is niet nodig voor thuisgebruik of een vakantie binnen Europa. Ga je naar een risicogebied waar insecten/muggen leven die een ziekte bij zich kunnen dragen, dan is een geïmpregneerde reisklamboe van levensbelang. Een insectenbeet kan dan namelijk malaria, knokkelkoorts (dengue), gele koorts of het West-Nijlvirus veroorzaken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button