Ga naar hoofdinhoud
kattenstaart-vliegengordijn

Het beste kattenstaart vliegengordijn tegen vliegen

Een kattenstaart vliegengordijn is een populair gordijn om vliegen buiten de deur te houden. Dit vliegengordijn dankt zijn naam aan de pluche strengen. Deze pluche strengen hebben namelijk wel wat weg van een kattenstaart, vandaar de naam kattenstaart vliegengordijn. Dit vliegengordijn is één van de bekendste vliegengordijnen in Nederland, maar wordt ook in het buitenland veel gebruikt. Dit komt voornamelijk door de goede werking van dit gordijn. De pluche strengen hangen tegen elkaar aan wanneer het gordijn dicht is. Hierdoor kunnen vliegen en andere insecten er niet doorheen dringen. Ben je op zoek naar een kattenstaart vliegengordijn? Dan ontdek je snel genoeg dat er allerlei verschillende soorten zijn. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je hier alles over een kattenstaart vliegengordijn.

De beste producten

Het doel van een kattenstaart vliegengordijn is natuurlijk om vliegen buiten de deur te houden. Niet ieder gordijn werkt echter even goed. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo zitten de pluche strengen bij het ene kattenstaart vliegengordijn mogelijk net wat verder uit elkaar dan bij de andere. Hierdoor sluiten de strengen misschien niet helemaal goed op elkaar aan, waardoor ongedierte er tussendoor kan. Daarnaast zit er ook vaak verschil in de kwaliteit van kattenstaart vliegengordijnen. Kies je voor een goedkoop kattenstaart gordijn? Dan weert het gordijn ongedierte mogelijk minder goed af dan bij een duurder gordijn.

Jij wilt natuurlijk wel dat vliegen buiten de deur blijven wanneer je een kattenstaart vliegengordijn ophangt. Daarom zoek je natuurlijk naar het beste kattengordijn. Als leek is het geen doen om het beste gordijn te kiezen. Daarom helpen wij jou hier graag een handje bij. Wij hebben hieronder namelijk een aantal goede en kwalitatieve kattenstaart vliegengordijnen op een rijtje gezet. Hopelijk wordt het voor jou zo een stuk makkelijker om een keuze te maken.

Wat zijn de voordelen?

Niet iedereen kiest direct voor een kattenstaart vliegengordijn. Dit kan verschillende redenen hebben. Mogelijk weet je niet precies wat de voordelen van een dergelijk gordijn zijn. Om er zeker van te zijn dat een vliegengordijn kattenstaart iets voor jou is, vertellen we je hier precies wat de voordelen van dit gordijn zijn.

 • Uitwasbaar
  Er zijn genoeg mensen die het als een nadeel zien dat een kattenstaart vliegengordijn bestaat uit pluche strengen. Wanneer je er met een bord met eten doorheen loopt, bestaat de kans dat er iets aan één van de strengen blijft zitten. Indien een kattenstaart vliegengordijn veelvuldig gebruikt wordt, kan deze dus snel smerig worden. Dit is echter geen probleem, want je kunt dit vliegengordijn namelijk uitwassen. De pluche slierten kun je gewoon in de wasmachine doen. Je haalt ze makkelijk en snel van de strip af en wast ze vervolgens op 30 graden. Is jouw kattenstaart vliegengordijn niet smerig? Dan denk je mogelijk dat wassen niet nodig is. Toch is het aan te raden dit minimaal één keer per seizoen te doen. Zodoende blijft jouw kattenstaart vliegengordijn namelijk hygiënisch.
 • Geruisloos
  Het feit dat een kattenstaart vliegengordijn uitwasbaar is, is niet het enige voordeel. Nee, want dit vliegengordijn is ook geruisloos in gebruikt. Dit in tegenstelling tot veel andere vliegengordijnen. Een kattenstaart vliegengordijn is namelijk gemaakt van zacht materiaal. Wanneer je er doorheen loopt, sluit het gordijn zich uiteindelijk geruisloos weer. Er komt immers geen geluid van af wanneer de pluche strengen elkaar raken. Dit geldt natuurlijk ook op winderige dagen. De wind kan de pluche strengen laten bewegen, maar dit is niet hoorbaar. Met een kattenstaart vliegengordijn heb je dus een stil en geruisloos gordijn om ongedierte tegen te houden.
 • Zacht materiaal
  Een vliegengordijn van pvc schuurt vaak langs je lichaam wanneer je er doorheen loopt. Dit is natuurlijk niet echt een prettig gevoel. Wil je een vliegengordijn dat niet schuurt? Dan is een kattenstaart vliegengordijn echt iets voor jou. Doordat de strengen bij dit gordijn gemaakt zijn van pluche, voelt dit vliegengordijn zacht aan. De pluche strengen glijden over jouw blote huid en dat zorgt voor een aangenaam gevoel. Dit komt voornamelijk doordat een kattenstaart vliegengordijn volledig vervaardigd is uit het materiaal polypropyleen. Hierdoor voelt dit gordijn zo zacht aan wanneer je er doorheen loopt.
 • Makkelijk in te korten
  Een laatste voordeel van een kattenstaart vliegengordijn is dat het makkelijk in te korten is. Dit geldt niet alleen voor de lengte, maar ook voor de breedte. Heb je een kattenstaart vliegengordijn gekocht, maar is deze te breed? Verwijder dan simpelweg het dopje van de rail en haal een paar strengen van het vliegengordijn af. Plaats het dopje vervolgens weer terug en hang het kattenstaart vliegengordijn op. Een kattenstaart vliegengordijn kan ook in de lengte niet de juiste maat hebben. Zijn de pluche strengen te lang? Geen probleem, want deze kun je vrij eenvoudig zelf inkorten. Hiervoor heb je in principe voldoende aan een schaar. Je kunt de strengen met een schaar namelijk op de juiste lengte afknippen. Na het afknippen van de strengen kun je de uiteindes van een kattenstaart vliegengordijn dichtbranden met een aansteker. Wanneer je dit doet, voorkom je dat het gordijn na verloop van tijd gaat rafelen.

Waar kan ik een kattenstaart vliegengordijn kopen?

Ben je overtuigd van de voordelen en het nut van een kattenstaart vliegengordijn? Dan wil je er mogelijk zo snel mogelijk eentje kopen. Probleem is alleen dat lang niet iedereen weet waar zij een kattenstaart vliegengordijn kopen. Je kunt je hiervoor tot het internet richten, maar het is ook mogelijk om een vliegengordijn kattenstaart in een fysieke winkel te kopen. Hieronder lichten we twee opties uit.

Bol.com

Bol.com heeft een groot aanbod voor wat betreft kattenstaart vliegengordijnen. Naast deze kattenstaart gordijnen vind je bij deze winkel overigens ook nog allerlei andere soorten vliegengordijnen. Veel van de kattenstaart vliegengordijnen zijn op voorraad. In dat geval worden ze binnen de kortste keren aan huis afgeleverd, soms al wel de volgende dag. Ben je toch niet tevreden over het gordijn? Dan kun je het kattenstaart vliegengordijn zonder problemen terugsturen. Althans, wanneer je zelf nog geen aanpassingen gedaan hebt aan de lengte of de breedte van het vliegengordijn. Hieronder een kleine selectie van de populairste producten bij Bol.com. Alle met de standaard maat van 90 x 220 cm, die gemakkelijk is in te korten (zie de instructies hieronder).

Cortenda-grijs-wit   Grijs-Bruin-Wit  bol.com

Kattenstaarten blokker

Net als bij Bol.com biedt Blokker ook kattenstaart vliegengordijnen aan. Het aanbod kattenstaart vliegengordijnen is online groter dan in de fysieke winkel, maar het kan zijn dat je offline winkelen toch prettiger vind. Wil je een kattenstaart vliegengordijn kopen bij Blokker? Kijk dan wel even naar de verschillen tussen deze gordijnen. Er zit niet alleen verschil in de prijs en kleur, maar bijvoorbeeld ook in de maten. Bij Blokker geldt overigens dat je de producten af kunt halen in de winkel, maar online bestellen is ook mogelijk. Naast de kattenstaart vliegengordijnen biedt de Blokker overigens nog talloze andere vliegengordijnen aan. Hieronder de best verkochte kattenstaarten van Blokker.

blokker   Royal-Patio  90x210cm-beige

Hoe kan ik hem inkorten?

Indien een kattenstaart vliegengordijn te lang is, kun je deze zelf inkorten. Doe dit nooit direct nadat je het vliegengordijn gekocht hebt. Nee, want het is zaak om het gordijn eerst minimaal een dag uit te hangen. Waarom? Omdat op deze manier de kreukels uit de verschillende strengen trekken. Hierdoor kunnen ze nog net wat langer worden. Indien je direct begint met het op maat knippen van jouw kattenstaart vliegengordijn, kan het dus zijn dat je straks nog een tweede keer in actie moet komen.

Heb je jouw kattenstaart vliegengordijn een dag laten hangen en is deze nog steeds te lang? Dan zit er niets anders op dan de verschillende strengen handmatig op de juiste lengte te knippen. Dit kan met behulp van een schaar. Zorg er wel voor dat je de strengen op de juiste lengte afknipt. Wanneer je ze te hoog afknipt, ontstaat er namelijk ruimte onder het vliegengordijn. In dat geval kunnen vliegen alsnog naar binnen. Heb je de strengen op de juiste lengte geknipt? Brandt ze onderaan dan dicht met een aansteker. Waarom? Omdat je op deze manier voorkomt dat de strengen op den duur gaan rafelen.

Een kattenstaart vliegengordijn kan ook in de breedte te lang zijn. Is dit bij jou ook het geval? Geen probleem, want ook in de breedte kun je jouw kattenstaart vliegengordijn zelf inkorten. Dit doe je simpelweg door een stukje van de rail af te zagen. Zijn er nu te veel strengen aanwezig? Schuif dan simpelweg één of meerdere strengen van de rail af. Als je tevreden bent, plaats je het dopje weer terug op het uiteinde van de rail en hang je hem weer op. Met het dopje voorkom je dat de pluche strengen vanzelf van de rail schuiven.

Last van een vliegenplaag?

Zijn er ontzettend veel vliegen aanwezig in jouw woning? Dan is er waarschijnlijk sprake van een vliegenplaag. In dat geval schakel je een professionele ongediertebestrijder in: 085 130 84 22. Zo’n professional kan jou binnen de kortste keren verlossen van de overlast door de vliegen te bestrijden. Zoek je nog een ongediertebestrijder die jou kan helpen bij een vliegenplaag? De Bestrijdingsservice is jou graag van dienst. Heeft deze bestrijder jou verlost van de vliegen? Overweeg dan een kattenstaart vliegengordijn op te hangen. Waarom? Omdat vliegen hierdoor een stuk lastiger jouw woning binnen kunnen dringen. Met een kattenstaart vliegengordijn verklein je kans op een vliegenplaag in de toekomst dus aanzienlijk.

Lees in het artikel ‘De hordeur voor jou‘ welke hordeuren wij adviseren om ongedierte buiten te houden.
Lees in het artikel ‘Vliegen op je eten? Een vliegenkap helpt!‘ hoe je je eten kan beschermen tegen vliegen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button