Ga naar hoofdinhoud
vliegengordijn-pvc

Het beste vliegengordijn pvc voor jou

Een vliegengordijn pvc wordt door veel Nederlanders gebruikt om vliegen buiten de deur te houden in het voorjaar en de zomer. Dit vliegengordijn is tegenwoordig in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar. pvc, ook wel polyvinylchloride genoemd is één van de meest gebruikte kunststoffen. Allemaal leuk en aardig, maar jij wilt natuurlijk wel het beste vliegengordijn pvc. Het voornaamste doel van zo´n gordijn is immers om vliegen buiten de deur te houden. Heb je nog niet eerder een vliegengordijn pvc gehad? Dan weet je vast en zeker ook niet welk gordijn het beste is. Geen probleem, want in deze tekst proberen wij jou te helpen bij het kiezen van het beste vliegengordijn pvc.

Waarom een vliegengordijn pvc?

De voornaamste reden om een vliegengordijn pvc te kopen is om vliegen en ander ongedierte buiten te houden. Wanneer je zo’n gordijn in jouw deuropening hangt, wordt de opening volledig afgedicht. Dankzij een vliegengordijn pvc kun je jouw deur in de lente en zomer dus zorgeloos open laten staan. Vliegen kunnen immers niet langs dit vliegengordijn komen, waardoor je geen last krijgt van deze beestjes in huis.

Een vliegengordijn pvc is nuttig, maar hier houdt het niet bij op. Nee, want je kunt dit vliegengordijn ook goed gebruiken als decoratie. Zo zijn vliegengordijnen van pvc in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Wil je dat het gordijn zo min mogelijk opvalt? Dan kies je voor een vliegengordijn pvc in een kleur die past bij jouw interieur. Naast het nut en de decoratiewaarde zijn er nog een aantal redenen op voor een vliegengordijn pvc te gaan. Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

 • Kind- en huisdiervriendelijk
  Heb je kinderen en/of huisdieren? Zij brengen op warme dagen graag tijd door in de buitenlucht. Veel mensen met kinderen en/of huisdieren laten in de lente en zomer hun deur openstaan. Hierdoor kunnen kinderen en huisdieren makkelijk in en uitlopen. Nadeel hiervan is dat ongedierte betrekkelijk makkelijk in jouw woning kan komen. Met een pvc vliegengordijn voorkom je dit. Dit gordijn zorgt er immers voor dat de deuropening wordt afgedekt, zelfs wanneer de deur openstaat. Voordeel van dit vliegengordijn is dat deze kind- en huisdiervriendelijk is. Zowel kinderen als huisdieren kunnen namelijk zonder problemen door de slierten van een vliegengordijn pvc lopen. Let wel op dat ze niet rennend erdoorheen gaan en verstrekt raken in de slierten.
 • Erg effectief door de dichtheid
  Een vliegengordijn helpt jou om vliegen en andere insecten buiten te houden in de zomermaanden. Niet ieder vliegengordijn werkt echter even goed. Zo sluiten de lamellen van een vliegengordijn met gaas bijvoorbeeld niet altijd goed op elkaar aan. Hierdoor blijft er een opening aanwezig waardoor vliegen alsnog binnen kunnen komen. Hier hoef je met een vliegengordijn pvc niet bang voor te zijn. Waarom niet? Omdat dit vliegengordijn bijzonder effectief is. Dit komt voornamelijk door de dichtheid van de meeste een pvc vliegengordijn. De verschillende slierten vallen namelijk tegen elkaar aan, waardoor de complete opening van een deur wordt afgedekt. Hierdoor is het voor vliegen en andere insecten niet mogelijk om binnen te dringen bij een vliegengordijn pvc.
 • Eenvoudig ophangen
  Het ophangen van een vliegengordijn is een klus die zeer nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Bij een verkeerde bevestiging doet een vliegengordijn zijn werk namelijk niet. In dat geval is er mogelijk een kier aanwezig aan de zijkant van het gordijn, waardoor vliegen alsnog binnen kunnen komen. Bij een vliegengordijn pvc hoef je niet bang te zijn voor verkeerde plaatsing. Waarom niet? Omdat dit systeem bijzonder makkelijk te bevestigen is. Het is wel belangrijk dat je weet hoe je jouw vliegengordijn pvc op wilt hangen. Je kunt namelijk kiezen tussen bevestiging op het kozijn en bevestiging in het kozijn. Heb je een keuze gemaakt? Boor het frame van het pvc vliegengordijn dan vast op het kozijn. Bevestig altijd eerst het profiel. Wanneer deze eenmaal op of in het kozijn hangt, kun je het vliegengordijn pvc er simpelweg in klikken.
 • Zelf op maat maken
  De meeste vliegengordijnen van pvc zijn enkel in standaard afmetingen verkrijgbaar. Hierdoor kan het zijn dat het gordijn niet de juiste afmetingen heeft voor jouw deur. Indien een vliegengordijn pvc niet precies in de juiste maat verkrijgbaar is, kun je hem beter te groot dan te klein kopen. Waarom? Omdat je een te groot pvc vliegengordijn zelf op maat kunt maken. Dit is zowel in de lengte als in de breedte het geval. Koop je een vliegengordijn pvc dat eigenlijk net iets te klein is voor jouw deur? Dan bied je vliegen en ander ongedierte alsnog de kans om het gordijn te passeren en dat is niet de bedoeling. Tip: bedenk je voor de aanschaf van een vliegengordijn pvc of je hem in of op het kozijn wilt bevestigen. De manier van bevestigen heeft namelijk invloed op de lengte van de slierten. Bij bevestiging op het kozijn hebben de slierten namelijk meer lengte nodig dan bij bevestiging in het kozijn.
 • Decoratief
  Er zijn verschillende soorten vliegengordijnen die gemaakt zijn van pvc. Naast dat het effectief is, heeft het ook een decoratieve waarde. Je kleed je deur kleur aan met bijvoorbeeld een leuk kleurtje, kralen of gedraaid pvc.

Hoe ziet het eruit?

We hebben inmiddels al de nodige redenen genoemd om een vliegengordijn pvc aan te schaffen. Wat we echter nog niet behandeld hebben is hoe een pvc vliegengordijn er eigenlijk uitziet. Dit vliegengordijn is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Allereerst kun je kiezen voor een spaghetti vliegengordijn pvc. Dit vliegengordijn bestaat uit dunne sliertjes plastic. Doordat de slierten zo dun zijn, vallen ze naadloos tegen elkaar aan wanneer het gordijn zich sluit. Bovendien zijn de slierten licht van gewicht. Dit maakt het makkelijk om er doorheen te lopen, ook voor huisdieren en kinderen. Naast een spaghetti vliegengordijn pvc is dit gordijn ook verkrijgbaar met kunststof twisters en kralen. Je kunt zelf een kleur kiezen voor jouw vliegengordijn. De meeste vliegengordijnen van pvc zijn namelijk verkrijgbaar in talloze kleuren.

De beste keuze

Zoals je reeds kon lezen, is er betrekkelijk veel mogelijk voor wat betreft een vliegengordijn pvc. Allereerst is het gordijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een spaghetti vliegengordijn pvc, maar ook voor een vliegengordijn met kunststof draadjes. Daarnaast is dit gordijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. De verschillen voor wat betreft een vliegengordijn pvc maken het er niet makkelijker op een keuze te maken. Uiteraard wil jij alleen het beste vliegengordijn pvc kopen. Zie hier een heel overzicht van pvc vliegengordijnen die te koop zijn. Om jou een handje bij te helpen, hebben we hieronder een aantal van de beste en mooiste pvc vliegengordijnen op een rijtje gezet.

WicotexSunburstSabrina

Waar kan je het kopen

Ben je overtuigd van de werking en de voordelen van een vliegengordijn pvc? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje te kopen. Niet iedereen weet echter waar zij een vliegengordijn pvc kopen. Een korte zoektocht op het internet leert echter dat je dit soort vliegengordijn tegenwoordig op talloze websites kunt kopen. Zo heeft Bol.com een groot aanbod van dit soort vliegengordijnen. Koop je er toch liever een in de winkel? Geen probleem, want ook dat behoort tot de mogelijkheden. Zo verkoopt Blokker bijvoorbeeld een vliegengordijn pvc zowel online als in de winkel. Je vindt hier overigens niet slechts één vliegengordijn van dit soort, maar verschillende. Zit er bij Blokker geen geschikt vliegengordijn pvc voor jou tussen? Niet getreurd, want mogelijk biedt Leen Bakker uitkomst. Ook hier vind je namelijk pvc vliegengordijnen. Is het vliegengordijn dat jij wilt in de winkel niet meer op voorraad? Dan kun je je richten tot de website van Blokker of Leen Bakker.

Hoe kan je een kunststof vliegengordijn op maat maken?

Heb je een kunststof vliegengordijn gekocht en blijkt dat deze toch wat te groot is voor jouw deur? Geen probleem, want je kunt een vliegengordijn van kunststof namelijk makkelijk zelf op maat maken. Is het vliegengordijn te breed? Dan is het zaak om een stuk van de rail af te zagen. Verwijder hiervoor allereerst het dopje van het uiteinde van de rail. Zaag de rail vervolgens met een handzaag op maat en plaats het dopje weer terug. Gelukt? Hang de rail dan op en bevestig de slierten eraan.

Zijn de slierten ook te lang? Dan kun je deze ook inkorten. Doe dit pas nadat je het pvc vliegengordijn een paar dagen hebt laten hangen. In dat geval zijn de kreukels uit de slieren en zijn ze op de werkelijke lengt. Wil je dit proces versnellen dan kan je de strengen voorzichtig verwarmen met een föhn. Voor het op lengte knippen van de slierten gebruik je een schaar. Knip de slierten af, zodat ze net boven de grond hangen. Het op lengte knippen van de slierten van een vliegengordijn pvc is een precies klusje. Je moet de slierten immers niet te kort knippen. Doe je dat wel? Dan ontstaat er een kier aan de onderzijde van het vliegengordijn, waardoor vliegen en andere insecten alsnog binnen kunnen komen.

Overlast van vliegen?

Heb je eigenlijk nog nooit een vliegengordijn gebruikt om dit ongedierte uit huis te houden? Dan ervaar je waarschijnlijk ieder jaar weer flink wat overlast van deze beestjes in huis. Het kan zelfs zo erg zijn dat er een plaag ontstaat. In het geval van een vliegenplaag kan je het beste Bestrijdingsservice inschakelen op 085 130 84 22, een vliegengordijn zal dan niet voldoende zijn om je probleem te verhelpen. Een professionele ongediertebestrijder kan jou helpen bij het bestrijden van vliegen. Zodoende ben je binnen de kortste keren verlost van een vliegenplaag. Wil je voorkomen dat je in de toekomst opnieuw te maken krijgt met dit probleem in huis? Dan kan een vliegengordijn van pvc jou hierbij helpen. Met een vliegengordijn pvc is de kans op vliegen in huis namelijk een stuk kleiner dan zonder vliegengordijn.

Niet zeker of een pvc vliegengordijn voor jou de beste keuze is? Lees dan in de deze artikelen of een hordeur of bamboe vliegengordijn iets voor jou is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button