Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Vliegen bestrijden

Een van de soorten ongedierte waar we in Nederland het meest mee te maken hebben, is de vlieg. Deze vliegen komen vrijwel het hele jaar door wel voor in onze omgeving, zowel in huis als binnen een bedrijf. Gevaarlijk zijn ze niet, maar toch kan aanwezigheid van vliegen irritant zijn. Ten eerste maken vliegen een vervelend geluid. Ook landen vliegen regelmatig op jou, wat voor een kriebel zorgt die jou kan afleiden. Kortom: genoeg reden om in actie te komen wanneer ze in jouw omgeving opduiken. Maar wat kun je eigenlijk tegen vliegen doen? Je leest alles over vliegen verjagen op deze pagina.

vliegen bestrijden

Verschillende soorten

Een vlieg is een vlieg. Althans, zo denkt merendeel van ons land erover. Toch zijn er veel verschillende soorten. Voordat jij overgaat op vliegen bestrijding, is het handig om te weten met welke vliegen je te maken hebt. Op deze manier weet je immers welke methode je toe moet passen bij vliegen bestrijding. Daarom sommen wij hier kort de uiterlijke kenmerken van de meest voorkomende vliegen soorten in Nederland op.

Groene of blauwe vleesvlieg

 • Blauwgroen of metaalachtig van kleur;
 • Tussen de 6 en 14 millimeter lang;
 • Rode ogen;
 • Doorzichtige vleugels.

(kleine) Kamervlieg

 • Overwegend zwart;
 • Grote, roodbruine ogen;
 • Geelbruin achterlijf;
 • Lichtere plekjes bij de vleugelbasis;
 • Tussen de 6 en 8 millimeter lang.

Klustervlieg

 • Donkergroen tot olijfkleurig borststuk;
 • Goudbruine haren;
 • Overlap van vleugels bij de vlieg in rust;
 • Tussen de 6 en 10 millimeter lang.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Last van kleine vliegen in huis?

Hierboven behandelden we de meest voorkomende soorten vliegen in huis. We zijn hier echter alleen ingegaan op de grotere vliegen. De kleine zwarte vliegen die geregeld in een huis of bedrijf voorkomen, zijn buiten beschouwing gebleven. Daarom behandelen we hier alsnog een drie soorten kleine zwarte vliegen.

Fruitvliegjes

 • Niet langer dan 3 millimeter;
 • Vaak geelbruin tot gevlekt van kleur;
 • Vliegt traag, lijkt vaak te zweven;
 • Komen vaak voor in de keuken.

Rouwvliegjes

 • Vaak zwart van kleur;
 • Bevinden zich vaak in of nabij planten;
 • Dol op schimmels;
 • Circa 5 millimeter lang.

Rioolvliegjes

 • Maximaal 4 millimeter lang;
 • Driehoekig wanneer vleugels gespreid zijn;
 • Bruin van kleur;
 • Behaarde vleugels;
 • Springen vaak in plaats van de beestjes.
Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Overlast in je huis of bedrijf

In de zomermaanden duiken ze veelvuldig op. Vliegen komen dan vaak op voedsel af. Toch begeven de meeste soorten vliegen zich op warmere dagen buitenshuis. Dit verandert wanneer het buiten kouder wordt. Vliegen zoeken dan namelijk beschutting. De kans is dan ook groot dat het in de herfst en de winter barst van vliegen in jouw woning of bedrijf. Dit kan natuurlijk voor de nodige overlast zorgen. Ten eerste is de aanwezigheid van vliegen natuurlijk niet bepaald hygiënisch. Zo kan het ongedierte sterven en dat kan weer andere vliegen aantrekken. Daarnaast poepen vliegen overal van zich af en dit kan voor een smerige omgeving zorgen.

De grootste overlast die wij van vliegen kunnen ervaren, is echter dat we er ziek van worden. Zo zitten vliegen vaak op rottend voedsel, maar bijvoorbeeld ook op mesthopen. Daarnaast mogen vliegen graag op jouw eten gaan zitten. Hierdoor kan kruisbesmetting ontstaan. Indien jij in aanraking komt met de bacteriën, kun je in het ergste geval cholera, dysenterie, salmonellose of buiktyfus oplopen. Werk jij in een bedrijf dat etenswaren verkoopt? Dan kan de aanwezigheid van vliegen grote gevolgen hebben op de consumenten.

Buiten huis

Veel mensen denken dat een vliegen plaag alleen binnen op kan duiken. Dit is echter niet het geval. Doordat vliegen ook veel buiten leeft, kan er buiten jouw woning of bedrijf ook een vliegen plaag ontstaan. Met name in de zomermaanden is dit het geval. Hoe je vliegen opmerkt? Doordat er tijdens het eten bijvoorbeeld veel vliegen aanwezig zijn in de omgeving. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die jij kunt treffen wanneer er sprake is van een vliegen plaag buitenshuis. Wij hebben hier een aantal maatregelen tegen vliegen voor je op een rijtje gezet.

 • Vliegen zijn dol op ontlasting. Heb jij een hond of kat die rond jouw woning poept? Ruim deze ontlasting dan zo snel mogelijk op.
 • Afvalbakken zijn een bron van voedsel voor vliegen. Niet voor niets begeven vliegen zich vaak in de buurt van deze containers. Zorg er daarom altijd voor dat vliegen geen toegang hebben tot een afvalbak.
 • Voorkom stilstaand water rondom jouw woning. Stilstaand water is namelijk een broedplaats voor vliegen. Zij vermenigvuldigen zich in dit water in rap tempo.
 • Plaats horren voor ramen en deuren. Zo voorkom je dat vliegen naar binnen kunnen.

Lukt het jou niet om met de bovenstaande methodes een vliegen plaag rondom jouw woning of bedrijf te voorkomen? Probeer het dan eens met hulp van een professional. Vliegen verjagen kan in bepaalde gevallen alleen door een specialist gedaan worden. De vliegen verjagen lukt hem ongetwijfeld binnen een mum van tijd.

Wist je dat…

 • Vrouwtjes vliegen tot wel 150 eitjes per keer kunnen leggen? Het duurt vervolgens maximaal een week voor er nieuwe vliegen ontstaan zijn.
 • Vliegen niet veel langer leven dan 30 dagen? In deze korte tijd kunnen vrouwtjes vliegen voor meer dan 350.000 nakomelingen zorgen.

 • Dat vliegen niet kauwen op hun voedsel, maar alles naar binnen slurpen? Dit doen vliegen door op hun eten te spugen. Omdat het speeksel van vliegen verterings-sappen bevatten, wordt het voedsel vloeibaar. Vliegen kunnen het zo makkelijker eten.

Een plaag

Er zijn momenteel ongetwijfeld een aantal vliegen in jouw woning aanwezig. De kans dat jij hier iets tegen doet, is echter niet groot. Althans, niet wanneer het om slechts een paar gaat. Het aantal vliegen valt echter lang niet altijd even goed op. Mogelijk is er zelfs wel sprake van een vliegen plaag. Veel mensen weten echter niet wanneer er een plaag is. Gelukkig kun je zo’n vliegen plaag betrekkelijk eenvoudig herkennen aan een aantal kenmerken.

Ten eerste kun je een vliegen plaag herkennen aan de uitwerpselen van de beestjes, de poep. Dit zijn doorgaans kleine zwarte puntjes. Indien er sprake is van een vliegen plaag, zijn er vaak veel van dit soort puntjes aanwezig op meubilair. Is het jou opgevallen dat er de laatste tijd veel vliegen liggen? Dan kan dit ook wijzen op een plaag. Een laatste herkenningspunt is grote groepen bij elkaar. Vliegen begeven zich namelijk vaak in groepen wanneer zij bijvoorbeeld slapen. Dit kan ervoor zorgen dat er grote plakkaten op een muur zitten. Is dit het geval? Dan is er zeker sprake van een vliegen plaag en wordt het dus de hoogste tijd om in actie te komen!

Vliegen bestrijden

Vliegen  vinden over het algemeen altijd wel een manier om binnen te komen. Gezien de afmetingen van vliegen is dit ook niet zo gek. Is het jou ook niet gelukt om vliegen buiten de deur te houden? Dan irriteer jij je ongetwijfeld snel aan deze vliegen binnenshuis. Daarom geven wij jou hier nog een aantal tips om vliegen binnenshuis te bestrijden.

Oma weet raad

Wil jij bestrijden van vliegen in jouw woning met een aantal simpele methodes? Dat kan! Je kunt bestrijden van vliegen doen door wat kruidnagels in een bakje water te doen. Ze hebben namelijk een hekel aan deze geur. Je kunt er ook voor kiezen om doorzichtige plastic zakjes voor de helft te vullen met water. De schittering van het licht en het feit dat de vliegen zichzelf zien, zorgen ervoor dat zij uit de buurt blijven van jouw woning. Pas overigens wel op met kunstmatig licht bij deze zakjes, want dat trekt vliegen juist weer aan.

Bestrijdingsproducten

Lukt het jou niet om vliegen buiten de deur te houden? Dan kun je natuurlijk ook zelf bestrijden van vliegen. Vliegen verjagen kun je goed doen met een speciale mepper gebruiken. Indien er veel vliegen aanwezig zijn, is vliegen verjagen op deze manier echter een hels karwei. Bovendien is dit manier van vliegen verjagen niet echt hygiënisch, want de dode vliegen kunnen overal belanden. Je kunt vliegen gaan bestrijden ook met deze twee producten doen.

Lamp
Bestrijden van vliegen met behulp van een lamp voor het bestrijden van vliegen wordt veel toegepast binnen het bedrijfsleven. Met name in de horeca en keukens is dit een geliefde methode voor vliegen verjagen. Ze worden aangetrokken door het UV licht. Zodra vliegen eenmaal op de plaat van de lamp gaan zitten, blijven vliegen vastplakken. Dit is een hygiënische manier om vliegen te bestrijden. Er komen namelijk geen resten in etenswaren bij deze manier van vliegen verjagen. Hier lees je meer over een vliegenlamp.

Elektrische vanger
Een elektrische vanger voor vliegen lijkt veel op een lamp. Ook deze lamp straalt namelijk UV licht uit. Maar toch is er een groot verschil. Bij een elektrische vanger zit er namelijk hoogspanning in de mast. Zodra vliegen de lamp aanraken, spatten zij uit elkaar. Dit veroorzaakt vaak een knetterend geluid tijdens vliegen bestrijden. De resten van vliegen kunnen op deze manier overal terechtkomen.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Bestrijden: hoe doet een professional dat?

Doe jij een beroep op een professional van Bestrijdingsservice? Verwacht dan absoluut niet dat hij een paar uur lang met een mepper door jouw woning heen gaat lopen. Dit zou jou immers wel heel erg veel geld kosten. En bovendien is het maar de vraag of het lukt alle vliegen te doden. Nu ben jij ongetwijfeld benieuwd hoe een professional dan wel te werk gaat bij bestrijden van vliegen. In eerste instantie bezoekt de professional jouw woning om de boel te inspecteren. Op deze manier weet hij direct om wat voor soort vliegen het gaat, waardoor hij passend kan bestrijden. Ook kan hij zo vaststellen of er reeds sprake is van een vliegen plaag. Hij noteert zijn bevindingen en stelt op basis hiervan een plan van aanpak op. Deze legt hij ter goedkeuring voor aan jou.

Heb jij ingestemd met het plan van aanpak van de professional? Dan begint hij met het bestrijden van vliegen in jouw woning. In negen van de tien gevallen maakt een ongediertebestrijder gebruik van een speciaal middel. Dit bestaat uit water en insecticide. De professional spuit dit op plekken waar vliegen zitten. Deze aanpak gebruikt een bestrijder vaak voor woonhuizen. Binnen bedrijven kiest hij vaak voor gebruik van een amp. Dit is een hygiënische oplossing voor bijvoorbeeld bestrijden van vliegen in de horeca. Ook binnen andere bedrijven wordt laatstgenoemde optie vaak gebruikt voor vliegen bestrijden. Buiten horecabedrijven om gebruikt een professionele bestrijder soms ook een elektrische vanger.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button