Ga naar hoofdinhoud
bamboe-vliegengordijn

Bamboe vliegengordijn kopen? Dit zijn de beste producten.

Een bamboe vliegengordijn is in de zomermaanden ongekend populair. Waarom? Omdat het ongedierte in de zomer weer de kop opsteekt. Het begint met een paar beestjes, maar voordat je het weet is er ontzettend veel ongedierte aanwezig. Sommige van deze beestjes verblijven buiten, maar er is ook ongedierte dat in huis opduikt. Vliegen zijn hier een goed voorbeeld van. In een woning hoeven zij niet veel moeite te doen om voedsel te vinden. De beestjes komen vaak op jouw etenswaren af. Dit is natuurlijk niet bepaald hygiënisch, want vliegen kunnen talloze bacteriën met zich meedragen. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat dit (en ander) ongedierte buiten de deur blijft. En hoe kan dat beter dan met een bamboe vliegengordijn?

Waar kun je het kopen?

Ben je enthousiast over het bamboe vliegengordijn? Dan vraag jij je mogelijk af waar je een deurgordijn van dit materiaal kunt kopen. Je kunt hiervoor diverse winkels afstruinen, maar online is voortaan ook een mooi aanbod te vinden. Bol.com heeft vliegengordijnen van bamboe in verschillende maten en designs. Je kan ze ook offline in verschillende winkels bestellen. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen geschikt bamboe vliegengordijn voor jouw deur vinden. Onze aanbevelingen delen we hieronder;

Neutraal:
vidaXL-neutraalMerkloos-product

Waarom een bamboe vliegengordijn?

Wil je vliegen en ander ongedierte buiten de deur houden? Dan kun je een hor voor jouw ramen en deuren hangen. Je kunt echter ook voor een ander soort vliegengordijn kiezen. Er zijn echter talloze mogelijkheden voor wat betreft vliegengordijnen. Veel mensen vragen zich daarom af waarom zij voor een vliegengordijn van bamboe moeten kiezen. Wij zetten hieronder de belangrijkste redenen voor jou op een rijtje.

 • Kind- & huisdiervriendelijk
  Een hordeur is populair om ongedierte buiten de deur te halen. Zo’n deur heeft echter ook een aantal nadelen. Voornaamste nadeel is dat de deur handmatig geopend moet worden. Sommige kinderen zijn niet in staat om zelf zo’n deur te openen. Daarbij komt dat ook huisdieren niet zelf naar buiten kunnen wanneer je een hordeur dicht hebt zitten. Bij een bamboe vliegengordijn heb je geen last van dergelijke problemen. Nee, want een vliegengordijn van bamboe bestaat namelijk uit verschillende koortjes met daaraan kralen van bamboe. Deze schermen de deuropening af, maar kinderen en huisdieren kunnen er wel gewoon doorheen lopen. Zodra zijn gepasseerd zijn, valt een bamboe vliegengordijn weer dicht.
 • Effectief tegen vliegen en andere insecten
  Met een vliegengordijn van bamboe zorg je niet alleen dat kinderen en huisdieren makkelijk in en uit kunnen lopen. Nee, want je biedt ongedierte ook nauwelijks kans om jouw woning binnen te dringen. Een bamboe vliegengordijn sluit namelijk jouw complete deuropening af. De verschillende slierten met kralen van bamboe bieden beestjes geen kans. Het materiaal is namelijk te zwaar en groot voor bijvoorbeeld vliegen om zelfstandig aan de kant te drukken. Wanneer je kiest voor een bamboe deurgordijn is de kans op ongedierte in huis dus een stuk kleiner.
 • Eenvoudig ophangen
  Ben je op zoek naar een vliegengordijn om ongedierte buiten de deur te houden? Dan is één van de vereisten natuurlijk dat je zo’n deurgordijn makkelijk op kunt hangen. Bij een bamboe deurgordijn is dit een fluitje van een cent. De meeste van deze deurgordijnen van bamboe kun je op verschillende manieren ophangen. Afhankelijk van het soort deurgordijn hang je hem op in of op het kozijn. De goedkopere varianten bevestig je met behulp van dubbelzijdig tape op of aan het kozijn. Bedenk je wel dat zo’n bamboe deurgordijn snel naar beneden kan komen. Bij een duurder bamboe deurgordijn krijg je vaak een rails meegeleverd. Deze schroef je vast in of op het kozijn, waardoor deze stevig hangt. Je kunt ook kiezen voor een bamboe vliegengordijn met klemmen. Hierdoor is het ophangen en verwijderen van het deurgordijn een fluitje van een cent.
 • Decoratief
  Bij een hor wordt doorgaans zwart gaas gebruikt. Het gaat om fijn gaas waar ongedierte niet doorheen kan dringen. Een hor voor jouw deur ziet er echter behoorlijk saai uit. Dit is niet het geval wanneer je kiest voor een bamboe vliegengordijn. Zo´n deurgordijn is namelijk niet verkrijgbaar in één enkele kleur. Nee, je kiest zelf welke kleur jouw vliegengordijn van bamboe moet hebben. Er zijn vandaag de dag zelfs bamboe vliegengordijnen met een print. Een bamboe vliegengordijn is dus niet alleen maar nuttig, maar ook nog eens decoratief.
 • Natuurlijke uitstraling
  Veel mensen kiezen voor een vliegengordijn van bamboe vanwege het nut en de decoratieve waarde. Daarbij komt dat een bamboe vliegengordijn ook een natuurlijke uitstraling heeft. Niet gek natuurlijk, want bamboe komt uit de natuur. Komen er veel natuurlijke materialen terug in jouw interieur? Of wil je een deurgordijn zo goed mogelijk op laten gaan in de omgeving? Dan is een bamboe vliegengordijn waarschijnlijk de perfecte oplossing voor jou.

Benieuwd naar andere soorten vliegengordijnen? Lees dan het blog ‘Het beste vliegengordijn voor jou‘.

De oorsprong van een bamboe deurgordijn

Het bamboe deurgordijn wordt niet alleen in Nederland veel gebruikt. Nee, in talloze landen over de wereld is dit materiaal populair voor het produceren van een deurgordijn. Het vliegengordijn van bamboe vindt zijn oorsprong echter in Azië. In dit werelddeel wordt dit materiaal al tientallen jaren lang gebruikt om vliegen en andere insecten uit woningen te weren. Er worden stukjes bamboe aan touwtjes geregen en deze worden vervolgens naast elkaar opgehangen. Doordat de bamboekralen tegen elkaar aan komen, kan ongedierte er niet doorheen. Langzaam maar zeker is deze traditie overgewaaid naar Europa. Ook hier wordt een bamboe deurgordijn in de zomer veelvuldig gebruikt om ongedierte buiten de deur te houden.

Overlast van vliegen

Veel mensen kopen een bamboe vliegengordijn wanneer zij overlast hebben van vliegen. Het is in geval van een plaag natuurlijk al te laat om het ongedierte buiten de deur te houden met een vliegengordijn. Daarom raden wij je aan om al voor de zomer een vliegengordijn op te hangen. Dit kan een vliegengordijn van pvc zijn, bamboe of horlamellen. Op deze manier verklein je de kans op overlast door ongedierte.

Zijn vliegen reeds in groten getale aanwezig in jouw woning? Dan is er mogelijk sprake van een plaag. In dat geval heeft een bamboe vliegengordijn niet bijzonder veel zin. Het is dan beter om Bestrijdingsservice in te schakelen: 085 130 84 22. Professionele en ervaren ongediertebestrijders zorgen er namelijk voor dat de vliegen zich niet meer zullen ophouden in en om jouw woning. Gelukt? Hang dan een bamboe vliegengordijn op om te voorkomen dat je binnenkort weer overlast ervaart van dit ongedierte.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button