Ga naar hoofdinhoud
vliegengordijn

Het beste vliegengordijn voor jou

Een vliegengordijn zien we tegenwoordig steeds vaker terug in woningen. De voornaamste reden om voor zo’n gordijn te kiezen is dat ongedierte geweerd wordt. De naam wekt mogelijk de indruk dat een vliegengordijn alleen vliegen buiten houdt. Dit is echter niet het geval. Nee, want ook andere insecten worden tegengehouden door een vliegengordijn. Wil je ook zo’n gordijn kopen? Dan is het niet makkelijk kom een keuze te maken. Er zijn vandaag de dag namelijk allerlei vliegengordijnen te koop. Om jou een beetje op we te helpen, vertellen we je hier alles over deze gordijnen.

Onze aanbeveling

Wil je een vliegengordijn kopen? Dan ben je natuurlijk op zoek naar het beste vliegengordijn. Het is echter lastig om op voorhand te bepalen wat in jouw situatie het beste deurgordijn is. Dit hangt namelijk van een aantal factoren af. Allereerst begint het bij de situatie. Gaat het je enkel om het nut en wil je niet te veel geld uitgeven aan een vliegengordijn? Dan is een lamellen horgordijn voor jou waarschijnlijk het beste vliegengordijn. Dit vliegengordijn sluit echter niet altijd even goed als er geen magneet in is verwerkt. Je kunt in dat geval kiezen voor een vliegengordijn met magneten, maar een ander soort vliegengordijn behoort ook tot de mogelijkheden. Hecht je, naast het nut van een vliegengordijn, ook waarde aan de decoratie van het deurgordijn? Dan is een bamboe vliegengordijn de beste keuze.

Het beste vliegengordijn zal voor veel mensen anders zijn. De één ervaart een vliegengordijn van pvc als de beste keuze, terwijl iemand anders toch liever een vliegengordijn met kattenstaart heeft. Dit hangt onder meer van de situatie bij jou thuis af, maar ook van hetgeen je zelf mooi en prettig vindt. Weeg de verschillende opties dus eerst goed af voordat je een vliegengordijn gaat kopen. Lees hieronder meer over de verschillende soorten.

Wij hebben alvast inzichtelijk gemaakt welke vliegengordijnen het best worden beoordeeld en verkocht. Op basis daarvan bevelen wij de volgende producten aan;

odaddy Wicotex-sabrinaCortendahulzen

Van links naar rechts bij plaatsing; horgordijn met magneet ★★★★☆ (322 reviews), pvc vliegengordijn ★★★★☆ (58 reviews), kattenstaarten ★★★★☆ (30 reviews), kunststof hulzen★★★★★(28 reviews).

Soorten en maten

Wanneer je op zoek bent naar een vliegengordijn, kijk je allereerst naar de afmetingen. Er zit namelijk een verschil in de maten van deze gordijnen. Zo kun je onder meer vliegengordijnen voor een enkele deur kopen, maar ook voor een dubbele deur. Meet jouw deur goed op voordat je begint aan de zoektocht. Je wilt immers voorkomen dat je straks met een te groot of te klein vliegengordijn thuiskomt. Het houdt echter niet op bij de afmetingen alleen. Nee, want vliegengordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Ook hier moet je rekening mee houden bij de aankoop. Daarom zetten we hieronder de verschillende soorten vliegengordijnen voor jou op een rijtje.

 • PVC
  Dit vliegengordijn heb je ongetwijfeld weleens bij iemand voor de deur zien hangen. Een deurgordijn van pvc wordt namelijk al sinds jaar en dag gebruikt om ongedierte buiten de deur te houden. Ondanks dat een vliegengordijn van pvc al behoorlijk oud is, kiezen veel Nederlanders voor een deurgordijn van pvc. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst is een vliegengordijn van pvc natuurlijk uitermate geschikt om vliegen buiten de deur te houden. Zodra je door dit gordijn loopt, open de slierten zich. Deze sluiten zich vanzelf weer wanneer je gepasseerd bent.Veel Nederlanders kiezen voor een vliegengordijn van pvc omdat deze in allerlei soorten verkrijgbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een deurgordijn met gekleurde strengen. Er zijn echter ook vliegengordijnen van pvc met spaghettisliertjes. Kortom: de keuze is reuze wanneer je kiest voor een pvc vliegengordijn. Tot slot kiezen veel mensen voor een vliegengordijn van pvc vanwege de prijs. Dit vliegengordijn is namelijk één van de goedkoopste manieren om ongedierte uit jouw woning te weren.
 • Kattenstaart
  Naast een vliegengordijn van pvc ben je vast en zeker ook bekend met het vliegengordijn kattenstaart. Het voornaamste verschil met het bovengenoemde deurgordijn is dat de strengen niet voorzien zijn van pvc, maar van pluche. Dit is ook de reden waarom dit vliegengordijn de naam kattenstaart draagt. De verschillende strengen hebben namelijk wel wat weg van de staart van katten. Een kattenstaart vliegengordijn is dus zowel mens- als diervriendelijk. Uiteraard kan ongedierte er niet doorheen dringen.Ook voor een vliegengordijn kattenstaart geldt dat je behoorlijk wat keuze hebt. Zo verschillende de gordijnen bijvoorbeeld in elkaar van kleur. Het is dus mogelijk een kattenstaart vliegengordijn te kiezen die past bij de kleur van jouw deur of interieur. Ook verschillende de strengen van elkaar in dikte. Hoe dikker de strengen van een vliegengordijn kattenstaart zijn, des te lastiger het wordt voor ongedierte om binnen te dringen. Tot slot verschillen kattenstaart vliegengordijnen van elkaar in de hoeveelheid strengen. Het ene deurgordijn heeft aanzienlijk meer strengen dan de andere. Lees in het artikel ‘Het beste kattenstaart vliegengordijn‘ alles over dit product.
 • Lamellen horgordijn
  Ben je niet zo van de opvallende vliegengordijnen? Dan vallen een vliegengordijn van pvc en een vliegengordijn kattenstaart waarschijnlijk al snel al. Gelukkig zijn er nog genoeg andere vliegengordijnen waar je uit kunt kiezen. Kijk bijvoorbeeld een naar een lamellen horgordijn. Dit deurgordijn wordt gemaakt van zwart gaas, waardoor je er goed doorheen kunt kijken. Het vliegengordijn bestaat uit verschillende lamellen, waardoor mensen en huisdieren er makkelijk doorheen kunnen lopen.Ook voor een lamellen horgordijn geldt weer dat er binnen deze soort verschillende vliegengordijnen zijn. De meest eenvoudige variant is die met lamellen die vanzelf weer dichtvallen zodra je er doorheen bent gelopen. Vind je het maar niets om constant door de lamellen heen te lopen? Geen probleem, want dan is een vliegengordijn met schuifbare lamellen misschien iets voor jou. Bij dit deurgordijn dien je de lamellen eerst opzij te schuiven voordat je er doorheen loopt.Er zijn mensen die vinden dat een lamellen horgordijn niet goed werkt. Het kan inderdaad zijn dat de lamellen niet goed sluiten wanneer je er doorheen loopt. Hierdoor blijft er een opening aanwezig in het vliegengordijn. Ongedierte kan op deze manier alsnog naar binnen. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een vliegengordijn met magneten. Een lamellen horgordijn wordt in dat geval voorzien van magneetstrips. Zodra de lamellen dichtvallen, zorgen magneten ervoor dat de deuropening goed wordt afgesloten. Ongedierte heeft op deze manier geen kans om binnen te dringen. In het artikel over horgordijnen vertellen we meer over dit product.
 • Bamboe hulzen / kunststof hulzen
  Het laatste soort dat we hier behandelen is het bamboe vliegengordijn. Dit deurgordijn is al ontzettend oud, maar wordt nog veelvuldig gebruikt om ongedierte uit huis te houden. Een vliegengordijn van bamboe bestaat doorgaans uit verschillende strengen. Aan deze strengen zijn allemaal hulzen geregen, zodat de deuropening altijd goed afgedekt wordt door een bamboe vliegengordijn. Mensen en huisdieren kunnen makkelijk door een bamboe deurgordijn lopen, maar vliegen, muggen, wespen en andere insecten hebben geen kans. Zij zijn individueel namelijk niet in staat om de strengen uit elkaar te duwen.Veel mensen vragen zich af waarom zij voor een bamboe vliegengordijn moeten kiezen. De voornaamste reden is natuurlijk dat je met dit deurgordijn ongedierte buiten de deur houdt. Er wordt echter ook vaak voor een vliegengordijn van bamboe gekozen vanwege de decoratieve waarde. Een bamboe vliegengordijn heeft een natuurlijke uitstraling. Veel mensen vinden dit een stuk mooier dan een vliegengordijn van pvc of een kattenstaart vliegengordijn. Ook voor een bamboe vliegengordijn geldt overigens dat je ze in allerlei soorten kunt kopen. Het deurgordijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zelfs met een print erop. Een vliegengordijn van bamboe is dus niet alleen nuttig, maar ook nog eens bijzonder decoratief. Tegenwoordig worden i.p.v. bamboe hulzen ook kunststof hulzen gebruikt. Het gordijn heeft dezelfde werking en uitstraling, maar het voordeel is dat het niet kapot springt wanneer het tussen de deur komt.

Waar kun je het beste vliegengordijn kopen?

Heb je in de lente en zomer veel last van ongedierte in huis? Dan kan een vliegengordijn jou helpen om beestjes buiten de deur te houden. Weet je inmiddels welk vliegengordijn je wilt hebben? Dan zoek je mogelijk nog naar plekken om het vliegengordijn te kopen. Een vliegengordijn kopen kan tegenwoordig bij ontzettend veel winkels. Hieronder zetten we een aantal winkels op een rijtje waar je terecht kunt voor een vliegengordijn.

Bol.com

Op Bol.com heb je een zeer ruime keuze uit verschillende soorten vliegengordijnen. Het fijne is dat je online kan bestellen en het voor je het weet in huis is, soms al de volgende dag. Je kan op de website makkelijke filteren en een keuze baseren op de kleur, prijs, beoordelingen en materiaal.

Blokker

Eén andere winkel waar je terechtkunt voor een vliegengordijn is Blokker. Het aanbod vliegengordijnen bij deze winkel is groot. Zo vind je er bijvoorbeeld kattenstaart vliegengordijnen, maar ook vliegengordijnen van bamboe of horlamellen . Blokker verkoopt net als Bol ook vliegengordijnen met magneten, zodat ze automatisch sluiten nadat je er doorheen bent gelopen.

Xenos

Ook bij de Xenos kun je vliegengordijnen kopen. In vergelijking met Bol en Blokker hebben zij wel een kleiner assortiment. Op de website worden namelijk slechts drie vliegengordijnen aangeboden. De vliegengordijnen van Xenos scoren wel hoog op gebied van decoratie. De vliegengordijnen zijn namelijk een plezier voor het oog door het materiaal en de afwerking. Wil je dus vooral een mooi vliegengordijn, neem dan eens een kijkje bij Xenos. Je kan makkelijk online bestellen.

Leenbakker

Zoek je een winkel met een divers aanbod vliegengordijnen? Dan moet je bij Leen Bakker zijn. Hier verkopen ze namelijk allerlei verschillende soorten deurgordijnen om vliegen te weren. Bij Leen Bakker kan je overigens de producten kopen/afhalen in de winkel, maar ook online bestellen en thuisbezorgen is natuurlijk mogelijk. Zo is het voor de offline en online shoppers.

Zelf maken

Je kunt een vliegengordijn kopen, maar het is ook mogelijk om er zelf eentje te maken. Dit kost je natuurlijk aanzienlijk minder geld dan een vliegengordijn kopen. Wil je zelf proberen om zo’n deurgordijn te maken? Wij vertellen jou hier stap voor stap hoe je een macramé deurgordijn maakt.

 • Stap 1: Verzamel de materialen
  Voordat je aan de slag kunt met jouw eigen vliegengordijn, moet je natuurlijk over de materialen beschikken. Voor een macramé vliegengordijn heb je allereerst twee bamboestokken nodig. Het gaat om een dikke bamboestok die ongeveer net zo lang is als de deurpost en een dunner stokje voor de versiering. Zorg er daarnaast voor dat je stevig wit touw in huis hebt.
 • Stap 2: Zaag de dikke bamboestok op lengte
  De dikke bamboestok vormt de basis voor jouw vliegengordijn. Deze stok klem je straks namelijk tussen jouw deurpost. Je moet het dikke stuk bamboe daarom eerst op maat zagen. Meet hiervoor de binnenkant van de deurpost op en zaag de bamboestok vervolgens op maat.
 • Stap 3: Knip het touw
  Met behulp van het touw zorg je ervoor dat ongedierte niet door jouw vliegengordijn heen kan dringen. Bij een macramé vliegengordijn is het handig om voor twintig touwtjes te kiezen. Voor de lengte meet je de hoogte van de deurpost op. Knip het touw nu niet direct af. Nee, want je moet altijd twee keer de hoogte van jouw deurpost nemen. Je slaat het touw immers over de dikke bamboestok heen. Knip het touw bij voorkeur nog wat langer af, want je moet immers ook nog knopen leggen bij dit vliegengordijn. Je kunt ze beter te lang dan te kort knippen. Indien de touwtjes te lang zijn, kun je ze aan het einde op de juiste hoogte afknippen.
 • Stap 4: Rijg de touwen aan de bamboestok
  Nu je alle touwen op lengte geknipt hebt, moet je ze aan de bamboestok rijgen. Dit doe je via de zijkant van de stok. Maak aan de bovenkant van ieder touw een lus. Via de zijkant rijg je de touwen vervolgens één voor één aan de bamboestok.
 • Stap 5: Begin met de knopen
  Zodra de touwen hangen, moet je er knopen in leggen. Het makkelijkste is om voor iedere knoop vier touwtjes te gebruiken. Let op: het gaat hierbij om de touwtjes van twee lussen. De makkelijkste manier om de touwen te knopen is middels de ‘square knot’. Het is nogal ingewikkeld om deze techniek in woorden uit te leggen. Met behulp van onderstaand filmpje wordt het een stuk makkelijker. Ter aankledingen knopen zij ook nog een leuk stukje hout in het macramé werk.
 • Stap 6: Werk het vliegengordijn af
  Nadat je het gewenste aantal knopen gelegd hebt, wordt het tijd om het vliegengordijn af te werken. Je kunt de touwtjes laten hangen en op lengte knippen. Je kunt er echter ook eerst nog stukjes bamboe aan rijgen. Het is mogelijk om enkel een stukje bamboe bovenaan het touw hangen, maar je kunt ook bamboestukjes aan het complete touw rijgen.

Vliegen bestrijden

Ben je op zoek naar een vliegengordijn? Dan heb je waarschijnlijk flink wat overlast van vliegen. Indien de beestjes al in huis zitten, is het eigenlijk al te laat voor een vliegengordijn. Zijn er veel vliegen aanwezig? Dan is er mogelijk sprake van een plaag. Doe in dat geval een beroep op Bestrijdingsservice op 085 130 84 22. Onze professionele bestrijders helpen jou met vliegen bestrijden. Hang na de bestrijding een vliegengordijn op om te voorkomen dat je opnieuw last krijgt van dit ongedierte.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button