Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Bedwantsen bestrijden

De bedwantsen komt de laatste jaren steeds vaker voor in Nederland. Ook in jouw huis kan dit ongedierte van de ene op de andere dag opduiken. En geloof ons, bedwantsen voorkomen in jouw woning is absoluut geen pretje. Deze beestjes kunnen namelijk voor pijnlijke en jeukende plekjes zorgen. Bedwantsen voorkomen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. En wanneer jij ze al herkend hebt, moet je ze natuurlijk ook nog bestrijden. Om jou hier een handje bij te helpen, vertellen wij je hier alles wat je moet weten over bedwantsen zelf bestrijden. Zo ben jij in staat dit ongedierte te herkennen en ze op een goede manier de bedwantsen zelf bestrijden.

Bedwantsen bestrijden

Wat zijn bedwantsen?

De bedwants is een ontzettend klein beestje. Dit ongedierte is vaak maximaal 9 millimeter lang en dat maakt het direct lastig ze te herkennen. Dit wil niet zeggen dat aanwezigheid van dit ongedierte niet vervelend is, integendeel. Bedwantsen bestrijden is dan ook belangrijk.

Waar leven bedwantsen van?

Bedwantsen voorkomen gaat niet door etenswaren in huis op te ruimen. Het ongedierte voedt zich namelijk alleen met bloed. Menselijk bloed is bijzonder geliefd onder de bedwants. De beestjes doen zich tegoed aan ons bloed door ons te bijten. Zij zuigen het bloed vervolgens op.

Waar verschuilen ze zich?

Zijn naam doet het waarschijnlijk al vermoeden: de bedwants houdt zich voornamelijk schuil in en rondom het bed omdat ze snachts actief zijn als jij slaapt. Het beestje kan opduiken tussen de lakens, in een nachtkastje of achter plinten, maar het liefst nestelen ze zich onopvallend in de naden van je matras of bedframe. Het ongedierte kan ook opduiken in andere ruimtes van jouw huis als ze bij wijze van spreken op doorreis zijn.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Wat voor een geur hebben ze?

Ruik jij een zoete geur waar je haast misselijk van wordt? Dan kan dit duiden op aanwezigheid van bedwants. Het ongedierte heeft namelijk geurklieren, waarmee zij een bepaalde zoete afscheiding produceren. Speurhonden zijn in staat de geur te ruiken en kunnen dan ook aangeven of er bedwants aanwezig is. Indien er geen sprake is van een plaag, is de kans niet groot dat jij deze lucht ruikt.

De eitjes van deze beestjes

De eitjes van de bedwants zijn bijzonder klein van stuk. Hierdoor zijn ze met het blote oog slecht waarneembaar. Het is echter niet onmogelijk ze te zien.. Zie jij smalle, doorzichtige balletjes met een witte kleur? Dan is de kans aanwezig dat het om eitjes van de bedwants gaat. Eitjes worden gelegd in naden van het matras en op plekken waar het ongedierte zich verschuilt.

Waaraan kun je ze herkennen?

De bedwants is een minuscuul beestje dat vaak niet groter is dan negen millimeter en heeft doorgaans een roodbruine kleur. Door zijn afmetingen is dit ongedierte niet bepaald makkelijk te herkennen. Hierdoor weten veel mensen niet of zij te maken hebben met bedwants. Hoe ontdek jij dan toch dat er bedwants aanwezig is? Hier lees jij een aantal symptomen.

Landelijk netwerk

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

De symptomen

Aanwezigheid van de bedwants is op een aantal manieren te achterhalen:

  • Verschillende beten op een rij, vaak zijn dit er drie.
  • Bloedsporen in de lakens. Doordat het ongedierte bijt, kunnen er kleine bloedvlekjes ontstaan op jouw lakens.
  • Uitwerpselen. Doordat de bedwants zich voedt met bloed, werpt hij dit ook alleen maar uit. Dit zijn vaak donkerrode vlekjes die ook in jouw lakens kunnen zitten.
  • Een bedwants vervelt vijf keer voor hij volwassen is. De huid waarvan het ongedierte zich ontdoet, bevindt zich vaak in de buurt van het nest. Deze doorzichtige stukjes huid kun jij vaak zien liggen.
  • Dode wantsen. Net als ander ongedierte sterft de bedwants na verloop van tijd ook. Indien het beestjes sterft tussen jouw lakens, zie je dit ongedierte vaak goed liggen.

Bed bugs en andere benamingen

In Nederland kennen wij het ongedierte als de bedwants, maar in andere delen van de wereld draagt het ongedierte een andere naam. Zo gaat het beestje in Engeland door het leven als ‘bed bug’, terwijl de Fransen punaise gebruiken om de bedwants aan te duiden. De wetenschappelijke benaming van het ongedierte is overigens Cimex Lectularius.

Beet of uitslag?

Om zich te voeden met bloed, bijt een bedwants mensen. Dit doet hij meestal ’s nachts als jij slaapt. Indien er sprake is van een plaag, kun jij meerdere keren per nacht gebeten worden. Hierdoor ontstaan rode vlekjes die wel wat weg hebben van uitslag. Zeker wanneer er meerdere beten vlak naast elkaar zitten, lijkt dit vaak het geval. Meer lezen over de bedwantsenbeet.

Waar kun je bedbugs beten aan herkennen?

Een beet van de bedbug herken jij vaak aan rode, irriterende bultjes. Om het te onderscheiden van uitslag, kijk je of er een patroon zichtbaar is. Vaak bijt een bedwants drie keer kort bij elkaar. Hoe dit komt? Doordat jij beweegt in je slaap. Hierdoor stoor jij het ongedierte tijdens het eten. Hij moet vervolgens opnieuw bijten, wat weer een nieuw bultje veroorzaakt.

Wist je dat…

  • De bedwants na de Tweede Wereldoorlog zeldzaam was? Helaas is de tij gekeerd doordat er niet meer bestreden mag worden met DDT-gas, ze resistent zijn geworden voor andere bestrijdingsmiddelen en het internationaal reisverkeer is toegenomen.
  • De bedwants net als de meeste mensen dagelijks drie maaltijden eten? Zij bijten een mens dus drie keer, waardoor het logisch is dat er drie bultjes bij elkaar ontstaan.
  • Ben jij een lange periode van huis? Verwacht dat niet dat bedwants bij terugkomst verdwenen is. Het ongedierte kan namelijk wel 35 dagen zonder eten. Bestrijding is dus echt noodzakelijk.

Hoe kan je een beet behandelen?

Ben jij gebeten door bedwants? Dan is behandeling verstandig. Een beet is niet gevaarlijk, maar kan wel ontzettend jeuken. Begin echter niet als een gek te kraggen. Hierdoor kunnen de bultjes gaan ontsteken en ook ontstaat vaak een litteken. Je kunt de beten het beste behandelen met steroïde zalf of calamine lotion. Dit verlicht de jeuk.  Het is overigens verstandig de beten pas te behandelen als het ongedierte uit jouw huis is. Anders komen er namelijk nog veel meer jeukende plekjes bij.

Hoe kom je eraan?

Verblijf jij op een plek waar bedwants voorkomt? Dan is de kans groot dat dit ongedierte binnenkort ook opduikt in jouw woning. Hoe dit kan? Doordat jij de beestjes zelf meeneemt. Bedwants klimmen namelijk graag op jouw jas, kledingstukken of in jouw koffer. Zodra jij weer thuis bent, verlaat het ongedierte zijn ‘schuilplaats’ en verplaatst hij zich door jouw woning. Jij kunt bedwants overigens ook in huis halen door tweedehands spullen aan te schaffen. Denk hierbij vooral aan matrassen, kleding en banken. Het ongedierte houdt zich namelijk regelmatig schuil in dit soort spullen.

Hoe kun je ze voorkomen?

Bedwants in huis voorkomen is ontzettend lastig. Waarom? Omdat dit ongedierte vaak binnenkomt door mee te liften op bijvoorbeeld jouw jas of in jouw koffer. En jij gaat ongetwijfeld niet elke keer jouw kleding inspecteren op bedwants wanneer je van huis bent geweest. Helaas is het helemaal bedwantsen voorkomen niet mogelijk. Toch kun jij wel het een en ander doen om te voorkomen dat dit ongedierte in jouw huis opduikt.

  • Slaap jij buiten de deur? Controleer slaapplekken dan altijd op bedwants. Kijk of je rode vlekjes in de lakens ziet en lees eventueel recensies en beoordelingen van het hotel/appartement waar je verblijft.
  • Was bij thuiskomst al je kleren direct uit. Sleep je koffer niet door het hele huis, maar pak deze bij de wasmachine uit. Was de boel vervolgens op 60 graden uit, zodat de bedwants sterft.
Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Hoe kan je ze zelf bestrijden?

Heb jij ontdekt dat er bedwants aanwezig is in jouw woning? Dan raden wij jou aan om zo snel mogelijk in actie te komen. Bedwants planten zich namelijk snel voort, waardoor er binnen de kortste keren een plaag kan ontstaan. Er zijn verschillende manieren om de bewants zelf te bestrijden. Probleem is alleen dat dit vaak niet effectief is. Dit komt voornamelijk doordat jij je bij bestrijding vaak richt tot specifieke plekken. De bedwants verplaatst zich echter makkelijk, waardoor het ongedierte ook door de rest van jouw woning voor kan komen. Wil jij de bedwants toch zelf bestrijden? Dat kan met behulp van onderstaande manieren.

Val voor bedwantsen voorkomen

Er is een speciale val om de bedwantsen bestrijden te doen. Met behulp van een special stof en een verwarmingselement wordt het ongedierte naar de val gelokt. Doordat er lijm in de val zit, kunnen zij echter geen kant meer op. Dit lijkt een effectieve manier om bedwantsen bestrijden te doen, maar je vangt niet al het ongedierte ermee. Waarom niet? Omdat de beestjes de geur van menselijk bloed aantrekkelijker vinden dan de lokstof in de val.

Spray

Voor bedwantsen bestrijden kun jij een speciale spray gebruiken. Deze dien je aan te brengen op plaatsen waar het ongedierte zich schuil houdt. Spray net zo lang tot de plek vochtig wordt. Maak vervolgens een tijdje niet schoon op de plek. Nadeel van bestrijdingsspray is dat er vaak plekken over het hoofd worden gezien. Bovendien is herhaling vaak noodzakelijk.

Stoom

Een laatste manier om zelf bedwantsen bestrijden te doen is met behulp van stoom. Het ongedierte kan namelijk niet tegen hoge temperaturen. Wanneer jij de juiste temperatuur bereikt hebt met het stoomapparaat (minimaal 60 graden), bedwantsen bestrijden van de nimfen en eitjes van dit ongedierte goed gaan. Voordeel van deze methode is dat er geen chemische middelen gebruikt hoeven worden. Ook hier geldt echter weer dat je makkelijk plekken over het hoofd ziet. Eén overlevend beestje kan een heel nieuw nest creëren.

Nog steeds last?

Zelf bedwantsen bestrijden kan succesvol zijn, maar dit is lang niet altijd zo. Doordat het ongedierte lastig te bestrijden is, keert het in negen van de tien gevallen meestal weer terug. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Jij wordt dan immers nog steeds gebeten terwijl je ligt te slapen. Is er dan helemaal geen mogelijkheid voor bedwantsen voorkomen? Ja, die is er zeker wel. Een professionele bestrijder van Bestrijdingsservice kan jou namelijk verlossen van dit hardnekkige ongedierte. Twijfel jij desondanks toch nog over het inschakelen van een professionele bestrijder? Wij zetten hier de voordelen voor je op een rijtje.

  • Een professional beschikt over de juiste kennis en heeft ervaring voor wat betreft het  bedwantsen bestrijden. Hierdoor weet hij precies wat hij moet doen om het ongedierte in jouw woning te verdelgen.
  • Ongediertebestrijders beschikken over verschillende bestrijdingsmiddelen. Ook voor bedwants hebben zijn een aantal mogelijkheden. Zo kan een bestrijder de beestjes bestrijden met gif, stoom en hitte. Een professional heeft vaak meer succes met deze methoden dan jij zelf.
  • Het bestrijdingsmiddel van een professional werkt gedurende lange tijd. Grote voordeel hiervan is dat de uit de eitjes gekomen bedwants ook binnen de kortste keren het loodje leggen.
  • Heb jij bedwants in meerdere ruimtes in huis? Dan zorgt een professional er altijd voor dat het ongedierte in al deze ruimtes bestreden wordt. Het ongedierte verdwijnt zo dus niet alleen uit jouw slaapkamer, maar uit jouw completer woning. Iets wat bij het  bedwantsen bestrijden nagenoeg onmogelijk is.

Bedwantsen bestrijden door professioneel bedrijf?

Overweeg jij een professional in te schakelen om de bedwantsen bestrijden te doen in jouw woning ? Dan ben je vast en zeker benieuwd hoe hij dit ongedierte te lijf gaat. Grofweg kunnen we de volgende stappen onderscheiden.

1. Onderzoek

Voordat een professional kan beginnen met het  bedwantsen bestrijden, gaat hij eerst op onderzoek uit. Wanneer het ongedierte eenmaal in jouw woning zit, komen de beestjes vaak niet in slechts één ruimte voor. De kans is groot dat de bedwants zich in de loop der tijd verspreid hebben. Een professional brengt daarom altijd eerst in kaart waar het ongedierte allemaal zit. Zodra hij weet waar de bedwants zich schuil houdt, kan hij effectief de bedwantsen zelf bestrijden met de juiste methode. Voor het opsporen van het ongedierte maakt een professional geregeld gebruik van een speurhond. Een speurhond kan de bedwants namelijk ruiken, zodat precies achterhaald kan worden waar de bedwants allemaal zit.

2. Bestrijding

Afhankelijk van de omvang van de bedwantsplaag en waar het ongedierte zit, kiest een professional een bestrijdingsmethode. Er wordt doorgaans gekozen uit bestrijding met stoom, hitte of vergif. Al deze methodes zorgen er doorgaans voor dat het bedwantsen zelf bestrijden in jouw woning een succes is.

3. Nabehandeling

Indien jij een professional inschakelt om bedwantsen bestrijden te doen, blijft het nooit bij slechts één behandeling. Waarom niet? Omdat bedwantsen voorkomen professioneel aangepakt moet worden tot in kieren en gaten. Er kunnen dus een paar beestjes over het hoofd gezien worden. Om te voorkomen dat er een nieuwe plaag ontstaat, komt een bestrijder altijd vaker langs. Op deze manier weet jij zeker dat de bedwantsen zelf bestrijden goed wordt uitgevoerd.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button