Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Papiervisjes bestrijden

Papiervisjes zijn de laatste jaren aan een opmars bezig in ons land. De oorzaak hiervan kunnen we onder meer zoeken in het grote aantal nieuwbouwhuizen dat de afgelopen jaren gebouwd is. Waarom? Omdat dit ongedierte zich het liefst begeeft in ruimtes die goed geïsoleerd en warm zijn. Ook in oudere huizen kunnen papiervisjes echter voorkomen. Indien jij het ongedierte opmerkt, is het verstandig direct in actie te komen. Papiervisjes kunnen namelijk behoorlijk wat schade aanrichten, zeker wanneer er sprake is van een plaag. Ben jij niet bekend met het ongedierte? Wij vertellen jou in onderstaande tekst alles over papiervisjes en papiervisjes bestrijden.

papiervisjes bestrijden

Wat voor beestjes zijn het

Met een lengte van om en nabij de 20 millimeter is een papiervisje betrekkelijk klein. Het is dus lastig om dit ongedierte met het blote oog waar te nemen. Daarnaast houden de beestjes zich vaak goed schuil. Zie jij plots toch een vreemd soort ongedierte in jouw woning? Dan kan het maar zo een papiervisje zijn! Indien het beestje aan onderstaande uiterlijke kenmerken voldoet, is dit inderdaad het geval.

  • Grijsbruine kleur;
  • Zes poten;
  • Twee lange antennes aan hun kop, drie lange sprieten aan de staart;
  • Ronde kop en een puntig achterlichaam.

Wat eten papiervisjes?

De naam zegt het al: papiervisjes voeden zich geregeld met papier. Zo doet dit ongedierte zich onder meer te goed aan karton, behang en boeken. Ook voeden de beestjes zich met katoen, lijm, dode insecten, bloem en voedselresten. Eigenlijk doen papiervisjes zich te goed aan bijna alles wat zetmeel bevat.

Eitjes en voortplanting

Papiervisjes planten zich gedurende hun leven betrekkelijk veel voort. Een vrouwelijk papiervisje kan bijvoorbeeld wel honderd eitjes leggen tijdens haar leven. De eitjes worden telkens per drie gelegd en komen na zes weken uit. Indien de leefomstandigheden goed zijn, is een papiervisje drie maanden na uitkomst van het eitje al geslachtsrijp.

Hoe lang leven ze?

De levensduur van papiervisjes is afhankelijk van de omstandigheden waarin zij leven. Indien het ongedierte in een goed geïsoleerde, warme ruimte leeft, kan het wel acht jaar oud worden. Indien de omstandigheden slecht zijn, leeft een papiervisje vaak niet langer dan twee jaar.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Waar komen ze vandaan?

Duiken er ineens allemaal van dit ongedierte op in jouw woning? Dan vraag jij je ongetwijfeld af waar deze beestjes vandaan komen. Doordat de beestjes zo klein zijn, kunnen ze via allerlei openingen naar binnen komen. Je komt ze echter lang niet overal in jouw huis tegen. Waarom niet? Omdat dit ongedierte houdt van donkere, droge plekken waar het zo’n 24 graden is. Je treft dit ongedierte dus niet aan in het (zon)licht, want hier houden ze absoluut niet van. Ook houden ze niet van vocht. Vaak kom je dit ongedierte tegen in de buurt van de dingen die zij eten. Zo zit het ongedierte vaak achter het behang, in kartonnen dozen, achter plinten, onder de vloer of in keukenkastjes.

Zijn ze schadelijk?

Veel mensen denken dat dit ongedierte niet gevaarlijk zijn. Toch kan dit ongedierte wel degelijk de nodige schade aanrichten. Zo bevindt het ongedierte zich geregeld achter het behang, waar het vreet aan de lijm. Hierdoor kan het behang loslaten. Dit is echter niet het ergste. Dit ongedierte kan ook complete boeken, tijdschriften, schilderijen en fotoalbums aantasten. Kijk ook niet raar op wanneer er schade aan jouw kleding ontstaat bij aanwezigheid van dit ongedierte. Heb jij dit ongedierte in jouw bedrijf? Ook dan kunnen de gevolgen groot zijn. Het ongedierte kan namelijk het gehele archief aantasten.

Verschil zilvervisjes en papiervisjes

Dit ongedierte behoort tot de franjestaartfamilie. Ook zilvervisjes en de ovenvisjes maken hier deel van uit. Laatstgenoemde komt in Nederland echter nauwelijks voor, omdat het hier voor hen niet warm genoeg is. Zilvervisjes daarentegen wel. Dit ongedierte heeft wel wat weg van dit ongedierte, waardoor ze regelmatig met elkaar verward worden. Dit komt voornamelijk doordat zij dezelfde vorm hebben. Door de kleur kun je beide soorten toch betrekkelijk eenvoudig uit elkaar houden. Zo zijn ze goudbruin van kleur, terwijl zilvervisjes een zilverachtige kleur hebben. Ander verschil is dat ze zich met name op vochtige plekken bevinden, terwijl ze de voorkeur geven aan droge ruimtes.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Wat is de oorzaak van een plaag?

Zoals reeds aangegeven komt dit ongedierte via kleine openingen jouw woning of bedrijfspand binnen. Daarbij komt dat ze zich vaak verschuilen op donkere plekken. De aanwezigheid van dit ongedierte wordt daarom lang niet altijd snel opgemerkt. Hierdoor ontstaat er betrekkelijk eenvoudig een plaag. Hoe zo’n plaag ontstaat? Doordat de vrouwelijke van dit ongedierte op zoek gaan naar het door de mannetjes achtergelaten spermatofoor. Dit is een soort capsule die door het vrouwtje wordt opgenomen. Vervolgens zoeken zij een plek om de eitjes (maximaal drie per keer) te leggen. Het vrouwtje kan gedurende haar leven wel honderd eitjes leggen. Bestrijding van het ongedierte is dus noodzakelijk om een plaag te voorkomen.

Zelf bestrijden in huis

Heb jij dit ongedierte ontdekt in jouw woning? Dan is het zaak om in actie te komen. Het ongedierte moet namelijk bestreden worden om een plaag te voorkomen. Wil jij niet direct een professional inschakelen? Dan zijn er een aantal manieren om dit ongedierte in huis zelf te bestrijden. Wij lichten hier een paar manieren voor jou uit. Papiervisjes bestrijden met de juiste middelen zal altijd succesvol zijn.

Spray

Net als ander ongedierte kun jij ook papiervisjes bestrijden met een speciale spray. Voordeel hiervan is dat je de spray kunt gebruiken in kieren en gaten. Hier houdt dit ongedierte zich vaak schuil. Dankzij de spray wordt het zenuwstelsel van het ongedierte aangetast, waardoor dit ongedierte op den duur sterven. Helaas roei je met de spray vaak niet alles uit. Het komt namelijk vaak voor dat er plekken vergeten worden. Daarbij komt dat de middelen in de spray schadelijk kunnen zijn voor bepaalde voorwerpen. Lees dus altijd eerst de instructie voor je de spray gaat gebruiken.

Papiervisjesval

Lijkt het jou geen goed idee om de spray te gebruiken? Dan kun je kiezen voor het bestrijden van dit ongedierte middels een val. Deze val bevat een bepaalde stof die dit ongedierte aantrekt. Zodra zij eenmaal in de val lopen, komen zij er niet meer uit. De bodem is namelijk voorzien van lijm, waardoor de beestjes vast blijven zitten. Deze val werkt dus goed, maar het kost vaak veel tijd om dit ongedierte te vangen. Bovendien moet je vaak meerdere vallen gebruiken, waardoor deze bestrijdingsmethode behoorlijk duur wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen van dit ongedierte in jouw woning is haast niet te doen. Dit komt natuurlijk doordat het ongedierte al binnen kan komen door zeer kleine openingen. Je kunt natuurlijk proberen om zoveel mogelijk kieren, spleten en gaten te dichten met purschuim of kit. De kans is echter klein dat je ook daadwerkelijk alle openingen dicht. Toch kun je het aantal papiervisjes in jouw woning wel zo klein mogelijk houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om alle ruimtes goed schoon te houden. Ook doe jij er goed aan papierwerk, zoals boeken, regelmatig te controleren op schade. Zorg er tot slot voor dat behang altijd goed strak tegen en vast aan de muur zit. Papiervisjes hebben zo geen kans om zich erachter te verschuilen.

Wist je dat…

  • Papiervisjes vaker voorkomen in nieuwe woningen? Dit komt doordat nieuwbouwwoningen beter geïsoleerd zijn. Hierdoor is het vaak warm en droog in de meeste ruimtes en dat is natuurlijk ideaal voor papiervisjes.
  • Papiervisjes kunnen bestreden worden door de temperatuur in een ruimte te verlagen. Indien de temperatuur onder de 15 graden ligt, neemt het ongedierte geen voedsel meer op. Ook komen de eitjes dan niet uit.
  • Papiervisjes voornamelijk ’s nachts actief zijn? Het ongedierte heeft namelijk een hekel aan fel (zon)licht. Hierdoor houdt het zich overdag vaak goed verscholen.

Nog steeds last van dit ongedierte in huis?

Heb jij de dit ongedierte in huis zelf bestreden? Verwacht dan niet dat het ongedierte ook geheel verdwenen is. Dit is namelijk vrijwel onmogelijk. Papiervisjesspray en een val doden weliswaar een aantal van dit ongedierte , maar ze sterven nooit allemaal. Wil jij er zeker van zijn dat het aantal dit ongedierte sterk afneemt? Laat bestrjiding dan over aan een professional. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Zowel dit ongedierte als de eitjes worden bestreden;
  • Geen risico op schade aan jouw gezondheid;
  • De kans op nog meer papiervisjes wordt beperkt.

Professioneel bedrijf voor papiervisjes bestrijden

Dit ongedierte laten bestrijden door een professional van Bestrijdingsservice heeft heel wat voordelen. Voordat jij zo’n professioneel bedrijf inschakelt, wil je ongetwijfeld weten hoe de bestrijding in zijn werk gaat. Verwacht niet dat de ongediertebestrijder direct in de weer gaat met vergif of een ander bestrijdingsmiddel. Nee, hij begint eerst met een inspectie. Op deze manier kan hij goed inschatten hoe groot het probleem is. Daarnaast weet hij zo ook direct waar dit ongedierte zich schuilhouden. Op basis van zijn bevindingen stelt de professionele bestrijder een plan van aanpak op.

Indien jij het plan van aanpak hebt goedgekeurd, begint de professional met de bestrijding. Doorgaans gebruikt een bestrijder hiervoor een hogedrukspuit met insecticide. Uiteraard wordt dit middel in de kleinste openingen en kieren gespoten. Zo overleven ook de insecten die hier zitten het niet. De bestrijding blijft overigens niet beperkt tot de openingen en kieren. Vaak wordt het bestrijdingsmiddel ook aangebracht op muren, vloeren, plafonds en plinten. Waarom? Omdat dit ongedierte zich vaak schuilhouden achter het behang, onder de vloer of achter plinten. Meubels en andere objecten blijven doorgaans buiten behandeling, omdat dit ongedierte zich hier niet vaak op begeven.

Omdat het bijzonder lastig is om dit ongedierte geheel uit te roeien, komt een bestrijder bijna altijd vaker langs. Door het ongedierte meerdere malen te bestrijden, is de kans op afname van het aantal beestjes groot. Papiervisjes kunnen bij een tweede bestrijdingsronde mogelijk op een andere plek zitten, waardoor ze wel in aanraking komen met het bestrijdingsmiddel. Wil jij het ongedierte net zo lang bestrijden tot het verdwenen is? Dan wordt bestrijding een duur grapje. Zelfs een professionele bestrijder lukt het bijna nooit om het ongedierte geheel uit te roeien. Het ongedierte kan door kleine openingen en kieren immers snel weer terugkeren.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button