Ga naar hoofdinhoud
wespenval-lokstof-maken

Het beste wespenval lokstof maken of kopen met deze tips

De tijd van het jaar is aangebroken dat er veel wespen in de tuin komen. Doordat dit veel gevaarlijke situaties op kan leveren, kun je gaan kijken naar andere oplossingen. Zelf een wespenval lokstof maken is bijvoorbeeld een optie. Met deze lokstof zorg je ervoor dat de wespen naar de val worden gelokt, waarna ze vast komen te zitten en er niet meer uitkomen. Wespen lokken wordt hierdoor heel eenvoudig en je hoeft er niet veel tijd aan kwijt te zijn. Lees daarom snel verder en ontdek hoe wespen lokken kunt.

Vloeistof kopen

Geen zin om wespen lokmiddel zelf te maken? Je kunt er ook voor kiezen om de vloeistof te kopen. Deze is namelijk ook te verkrijgen bij verschillende tuincentra en online te koop bij Bol.com, los of compleet met val. Op de gebruiksaanwijzing kun je precies terugzien hoe het middel te gebruiken is en je gaat hierdoor niet te veel gebruiken.

Lokmiddelknock-off-vloeistof Wespen-lokken

Hoe kan je zelf wespenval lokstof maken?

Wespen lokken door zelf wespenval lokstof te maken neemt niet veel tijd in beslag. Maar als je een wespenval maakt, wat moet er dan in? Wat lokt wespen precies? Met een aantal simpele dingen die je al in huis hebt, krijg je de wespen namelijk al in de val gelokt. Je hoeft hierdoor ook niet op zoek te gaan naar veel nieuwe middeltjes en bent binnen een korte tijd van de plaag af. Jouw tuin is hierdoor weer een plek om te kunnen genieten.

Lokstof voor het voorjaar en vroege zomer

Tijdens het voorjaar en de vroege zomer kun je het beste restjes vet of vlees als lokaas gebruiken. Hiervoor verdun je het mengsel met een beetje water, waardoor je een lokaas maakt waarin de wespen gaan verdrinken. De wespen richten zich in deze maanden namelijk op het maken van nesten, waarin de eieren worden gelegd. Hiervoor is proteïne nodig.
Met behulp van vlees in deze periode kan het zelfs zijn dat je de wespenkoninging in jouw wespenval vangt. Hierdoor moeten de andere wespen in het nest verhuizen.

Late zomer en vroege najaar

In de late zomer en het vroege najaar kun je wespenval lokstof maken door de val met iets zoets te vullen. Zoet wespenval vloeistof kun je dan het beste mengen met water en vloeibaar afwasmiddel. In de herfstmaanden zijn de wespen namelijk op zoek naar iets zoets, omdat dit hun meer energie geeft. Het afwasmiddel zorgt er daarbij weer voor dat de wesp verdrinkt. De oppervlaktespanning van het water wordt namelijk verbroken en de wesp kan niet meer uit de val komen. Voor de zoete wespenvanger vloeistof zou siroop, citroensap of azijn een oplossing kunnen zijn. Ook kun je experimenteren met de verschillende stoffen, zodat je op de juiste manier wespen weglokken kunt.

• Je kunt, indien dit nodig blijkt te zijn, meer water en zeep gebruiken om de wespenval te vullen. Probeer daarbij te allen tijde 5 milliliter afwasmiddel per 250 milliliter water te gebruiken.
• Indien je een lokmiddel voor wespen wilt maken waarmee de wespen niet verdrinken en je ze ergens vrij kunt laten, moet je geen afwasmiddel gebruiken. Het laagje dat dit afwasmiddel achterlaat zorgt er namelijk voor dat ze niet meer kunnen ontsnappen en gaan verstikken.

Vullen

Giet het lokmiddel van de wespenval in de trechter van de wespenval. Het lokmiddel voor wespen mag de opening van de fles hierbij niet bedekken, omdat er anders geen resultaten geboekt worden. De wespen zullen dan namelijk niet in de val kruipen. Er moet minimaal 3 tot 5 centimeter lokaas in de fles zitten voor een goed resultaat. Ze worden dan namelijk gedwongen om de val binnen te kruipen, zodat ze bij het lokmiddel kunnen komen.

• Als je een korte fles gebruikt in plaats van een plastic tweeliterfles moet je minder wespenval lokstof maken. Er moet namelijk minstens 5 centimeter ruimte tussen het lokaas en de trechteropening te vinden zijn om de wespen niet te laten ontsnappen.
• Als je de wespen vrij wilt laten is het verstandig om maximaal 1 tot 3 eetlepels, maximaal 45 milliliter, lokaas in de fles te doen. Hiermee kun je toch de wespen lokken, maar zullen ze niet genoeg hebben om te verdrinken.
• Het is verstandig om de wespenval regelmatig te controleren. De nieuwe wespen kunnen namelijk bovenop de dode drijvende wespen gaan zitten, waardoor ze niet verdrinken en dus ook weer kunnen ontsnappen.

Waar doe je het lokmiddel in?

Naast het vinden van het beste lokmiddel voor wespen is het ook goed om te kijken wat de beste vallen zijn om te gebruiken. In het artikel ‘Wespenvanger maken of kopen, dit zijn de beste tips’  kun je alle informatie omtrent wespenvallen terugvinden, zodat je gericht aan jouw eigen zoektocht kunt gaan beginnen en ervoor kunt zorgen dat je een doeltreffend resultaat weet te behalen. Ook kun je hier alle mogelijkheden voor verschillende lokmiddelen terugvinden, waardoor de wespen op jouw manier gevangen gaan worden in de val.

bolflesGuard´n-CarePTMD

Last van een plaag of nest?

Als je last hebt van een plaag of een nest, is het beste lokmiddel voor wespen niet de juiste keuze. Deze kun je namelijk het beste laten bestrijden door een expert. De expert bestrijders van Bestrijdingsservice staan voortdurend voor je klaar om de nesten weg te halen en ervoor te zorgen dat je onbezorgd kunt genieten van de rust in jouw tuin of huis.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button