Ga naar hoofdinhoud
vogels-verjagen-geluid

Vogels verjagen met geluid

Vogels komen in groten getale voor in Nederland. De meeste mensen ondervinden geen hinder van deze dieren. Toch kunnen vogels zoals duiven, kauwen, kraaien etc. wel degelijk voor overlast zorgen. Ben je bijvoorbeeld boer en heb je net gewassen gezaaid? Dan is de kans groot dat de vogels zich tegoed doen aan de zaadjes op het land. Jouw oogst wordt zodoende minder en dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de opbrengst. Ook in een moestuin kunnen vogels echter voor overlast zorgen. Ben je de vogels in je tuin helemaal zat? Dan moet je in actie komen. Eén van de mogelijkheden die je hebt is vogels verjagen met geluid. Wij vertellen je hieronder alles over deze techniek en de verschillende apparaten die je kunt gebruiken.

Vogels verjagen met ultrasoon geluid

Er wordt vaak ultrasoon geluid gebruikt voor het verjagen van vogels. Wil je deze techniek ook toepassen? Dan moet je beschikken over een apparaatje dat ultrasoon geluid produceert. De geluiden die uitgezonden worden zijn minimaal 20.000 hertz. Het menselijk gehoor neemt geluiden boven de 20.000 hertz niet waar, waardoor je zelf geen last hebt van ultrasoon geluid. Je kunt apparaatjes kopen die om de zoveel tellen ultrasoon geluid uitzenden. Er zijn echter ook apparaten die werken met behulp van een bewegingssensor zoals onderstaand apparaat. Zodra er beweging wordt waargenomen, zendt het apparaat ultrasoon geluid uit (en eventueel lichtflitsen) en worden vogels verjaagd.

ultrasoon-geluid

Vogel imitator geluiden

Je kunt vogels ook verjagen met behulp van een imitator vogelverjager. Dit is een apparaat dat geluiden imiteert dat vogels (maar ook katten & muizen) afschrikt. Denk bijvoorbeeld aan het geluid dat een roofvogel maakt, hondengeblaf of geweerschoten. Je kunt zelf kiezen welk geluid afgespeeld wordt. Ter ondersteuning van het geluid kan het apparaat in nachtstand ook nog werken met lichtflitsen.

vogelverjager-imitator

Knalapparaat

De derde en laatste mogelijkheid die we hier behandelen om vogels te verjagen met geluid is een knalapparaat. Een dergelijk apparaat werkt met behulp van propaan. Deze stof explodeert in een speciale vuurkamer, waardoor een knal geproduceerd wordt. De frequentie van de knallen kun je zelf instellen. Het is zaak om de juiste frequentie te vinden om het beste resultaat te bereiken. Laat de knallen elkaar bijvoorbeeld niet te snel opvolgen. In dat geval raken vogels er namelijk aan gewend, waardoor je ze niet langer verjaagt. Wij raden je aan om te variëren met de tijd tussen de verschillende knallen. Zodoende komt een knal voor vogels altijd als een verrassing, waardoor ze direct het hazenpad kiezen. Dit product is geschikt voor agrarische bedrijven, fruitboomgaarden en boomkwekerijen. Voor tuinen aan huis is dit apparaat niet geschikt.

Professionele bestrijding

Heb je de drie methodes voor het verjagen van vogels met geluid reeds geprobeerd, maar blijven de vogels terugkeren? Dan kan dit voor behoorlijk wat frustraties zorgen. Laat het er vooral niet bij zitten, want je blijft zodoende zelf met de problemen zitten. Wil je succesvol vogels verjagen met geluid? Laat dan eens een professionele bestrijder van de Bestrijdingsservice langskomen 085 130 84 22 of lees hier hoe je op andere manieren duiven uit de tuin of van je balkon kan verjagen. Een expert van Bestrijdingsservice zorgt er binnen de kortste keren voor dat vogels niet langer voor problemen zorgen op jouw erf. Uiteraard bestrijdt een professional de vogels niet alleen, hij zorgt er ook voor dat ze in de toekomst niet snel weer terugkeren. Dankzij professionele bestrijding zeg je dus vaarwel tegen de overlast door vogels!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button