Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Vlooien bestrijden

Heb jij een hond, kat of ander huisdier? Dan kan het zijn dat je op den duur te maken krijgt met vlooien. Wanneer je geen dier rond hebt lopen in jouw woning, wil dit echter nog niet zeggen dat dit ongedierte niet op kan duiken. Met huisdieren heb jij er weliswaar meer kans op, maar ook zonder huisdier kun jij te maken krijgen met vlooien. Maar hoe weet je eigenlijk wanneer het ongedierte aanwezig is in jouw woning? En wat kun jij het beste doen wanneer je te maken hebt met vlooien? Wij vertellen je alles over deze beestjes in onderstaande tekst.

vlooien bestrijden

Hoe weet je dat je te maken hebt met vlooien?

Net als bij de meeste ongedierte kennen we binnen de vlooienfamilie ook verschillende soorten. Overeenkomst tussen de vlooien is dat zij leven van bloed. Zij bijten vaak dieren om zich te voeden met bloed, maar kunnen ook op mensen leven. Niet iedere soort komt in ons land echter evenveel voor. De vlo die het meeste voorkomt is de kattenvlo. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, richt deze vlo zich niet alleen tot de katten. Zo kan de kattenvlo bijvoorbeeld ook voorkomen op honden en zelfs op mensen. Een andere soort vlo waar we in Nederland ook te maken mee kunnen krijgen, is de hondenvlo. Net als bij de kattenvlo komt ook deze vlooiensoort niet alleen voor op honden. Dit ongedierte kan zich namelijk ook te goed doen aan het bloed van mensen en katten.

Het grote probleem bij vlooien is dat ze ongekend lastig te herkennen zijn. Dit komt ten eerste doordat dit ongedierte vaak niet veel groter is dan 4 millimeter. Vaak zijn de beestjes zelfs nog kleiner. Hierdoor zijn ze niet tot nauwelijks met het blote oog waarneembaar. Ten tweede zijn vlooien lastig te herkennen omdat zij zich vaak schuil houden in de vacht van huisdieren. Hier kunnen zij zich immers goed verschuilen. Daarbij komt dat ook nog eens dat ze donker van kleur zijn, wat het herkennen van dit ongedierte er niet makkelijker op maakt. Om jou te helpen, leggen wij je hieronder de kenmerken en klachten bij honden, katten en mensen uit.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Bij mensen

Vlooien komen vaak op huisdieren voor, maar ook mensen ontkomen er soms niet aan. Zeker bij een plaag is de kans groot dat dit ongedierte zich ook tegoed doet aan menselijk bloed. Probleem is dat lang niet iedereen weet hoe dit ongedierte die op mensen leven te herkennen zijn. Dit ongedierte is te herkennen aan de volgende punten:

  • Rode vlekjes op jouw huid kunnen duiden op de aanwezigheid van dit ongedierte. Deze ontstaan doordat dit ongedierte jou bijten om aan bloed te komen.
  • Heb jij naast de rode vlekjes ook veel jeuk? Dan is de kans groot dat dit ongedierte zich op jouw lichaam begeven.

Bij honden

Heb jij thuis een hond? Dan kan dit huisdier zowel te maken krijgen met de honden- als met de kattenvlo. De aanwezigheid van dit ongedierte op jouw hond kun je aan de volgende punten herkennen:

  • De hond krabt of bijt ineens veel en hard. Dit duidt erop dat jouw huisdier jeuk heeft. De kans is in dat geval groot dat er dit ongedierte op het huisdier zitten.
  • Zitten er kleine zwarte puntjes op het kussen van jouw hond? Dan heb je te maken met dit ongedierte. Dit zijn namelijk de uitwerpselen van het ongedierte.
  • Springt jouw hond om onverklaarbare wijze vaak op de laatste tijd? Dan wordt hij waarschijnlijk veelvuldig gebeten door dit ongedierte.

Bij katten

Net als bij honden kun je dit ongedierte bij katten ook op bepaalde manieren herkennen. Een aantal van deze manieren zijn hetzelfde als bij honden, maar er zijn ook een paar verschillen:

  • Een kat reinigt zichtzelf geregeld door zijn lichaam te likken. Dit doet het beestje ongetwijfeld meerdere keren per dag. Valt het jou op dat jouw kat de laatste tijd wel erg veel aan het likken is? Dan kan dit duiden op de aanwezigheid van dit ongedierte. Katten proberen op deze manier namelijk van het ongedierte af te komen.
  • Dit ongedierte bij jouw kun je ook herkennen door het beestje geregeld te kammen met een speciale vlooienkam.

Vlooienbeet

Zoals we eerder al aangaven, leeft dit ongedierte van bloed. Om zich hiermee te kunnen voeden, moeten zij eerst een mens of dier bijten. Op deze manier ontstaat er een wondje en kunnen zij zich tegoed doen aan het bloed. Heb jij het vermoeden dat jij of jouw huisdier te maken heeft met dit ongedierte? Dan kun je op zoek gaan naar beten. Deze zijn te herkennen aan kleine rode vlekjes op de huid. Daarnaast is een beet te kennen aan bijzonder heftige jeuk, waardoor jij geneigd bent om constant te krabben. Dit geldt ook voor jouw huisdier.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Vlooien zelf bestrijden

Heb jij te maken met dit ongedierte? Dan wil jij zo snel mogelijk verlost worden van dit ongedierte. Dit is ook verstandig, aangezien dit ongedierte zich snel voortplanten. Doe jij niets tegen de beestjes? Dan ontstaat er binnen de kortste keren een plaag. Hier zit jij natuurlijk al helemaal niet op te wachten. Veel mensen vinden het echter lastig de aanwezigheid van dit ongedierte te herkennen. Heb jij de beestjes toch ontdekt in jouw huis? Dan weet je mogelijk niet wat je er tegen kunt doen. Wij geven jou hier een aantal opties om zelf dit ongedierte te bestrijden.

Huisdieren

Vlooien komen geregeld voor op katten en honden. Heb jij ontdekt dat jouw hond of kat ook te maken heeft met het ongedierte? Ga dan direct over tot bestrijding. Zo voorkom je dat het ongedierte straks ook op jouw lichaam voorkomt. Vlooien bij jouw huisdier(en) bestrijden kan op de volgende manieren:

  • Om dit ongedierte te bestrijden kun jij gebruikmaken van vlooienspray. Deze spray vormt een beschermlaagje op de huid van jouw huisdier. Hierdoor wordt het voor het ongedierte lastig om zich op de huid van het dier te gaan nestelen. De kans dat jouw huisdier gebeten wordt, is dankzij deze spray dus een stuk kleiner.
  • Een tweede manier om dit ongedierte zelf te bestrijden is met behulp van een vlooienband. Deze band is voorzien van een bestrijdingsmiddel, dat langzaam maar zeker in de huid van jouw huisdier terechtkomt. Voor het beest zelf is het niet schadelijk, maar voor de vlooien wel. Zodra zij jouw huisdier bijten, krijgen zij het vergif binnen en sterft dit ongedierte binnen afzienbare tijd.
  • Vlooien op jouw huisdier bestrijden kan ook door het beest geregeld te wassen. Dit kan bijvoorbeeld met afwasmiddel, maar ook met azijn. Door jouw huisdier te wassen met azijn, gaat het dier echter wel stinken. Desondanks is deze manier wel bijzonder effectief om vlooien te bestrijden.
  • Een laatste manier om vlooien te bestrijden is met behulp van vlooienpoeder. Dit poeder werkt een week en kan ervoor zorgen dat de vlooien die aanwezig zijn het loodje leggen.

In huis

Zitten er vlooien op jouw huisdier? Dan is de kans groot dat vlooien zich gaan verspreiden binnen jouw woning. De beestjes kunnen binnen de kortste keren op allerlei plekken voorkomen. Zeker wanneer jij vloerbedekking hebt is dit het geval. Zie jij zo her en der vlooien springen? Dan is het zaak om in actie te komen. Wij geven je hier een aantal manieren om dit ongedierte in huis zelf te bestrijden:

  • Stofzuigen is een prima manier om vlooien in huis te bestrijden. Door de beestjes op te zuigen, kunnen zij zich niet meer op jouw huisdier vestigen en ook niet meer verplaatsen. Althans, niet wanneer jij de stofzuigerzak direct weggooit. Indien jij de zak in het apparaat laat zitten, kunnen de beestjes namelijk ontsnappen. In dat geval heb je dus snel weer te maken met de opgezogen vlooien.
  • Zoals gezegd komt dit ongedierte vaak een woning binnen door middel van huisdieren. Om te voorkomen dat jouw huisdier de beestjes meeneemt, doe je er goed aan ze regelmatig te kammen. Gebruik hier bij voorkeur een speciale vlooienkam voor. Indien dit ongedierte aanwezig is, vis jij ze met deze kam snel uit de vacht van jouw huisdier. Hierdoor kunnen de beestjes zich ook niet verder verspreiden door jouw huis.
  • Was kussens, dekens en kleden van huisdieren regelmatig uit. Dit ongedierte vestigt zich namelijk ook regelmatig op de slaapplekken van dieren in jouw woning. Zit er veel dit vlooien in jouw huis? Was jouw beddengoed dan ook geregeld uit. Door de spullen te wassen, sterft de aanwezige vlooien. Was alles bij voorkeur op minimaal 60 graden, zodat  dit ongedierte sterft.

Wist je dat…

  • Er vaak wordt gedacht dat vlooien zich alleen maar op huisdieren bevinden, maar dit geldt voor slechts 5 procent van dit ongedierte. De overige 95 procent bevindt zich in de nabije omgeving van het huisdier.
  • Huisdieren wormen kunnen krijgen door vlooien? Indien zij de eitjes van de beestjes opeten, krijgen kunnen zich wormen ontwikkelen in het lichaam van het dier.
  • Een enkele vlo meer dan duizend (!) nakomelingen voort kan brengen? Het is dus wel degelijk belangrijk om het ongedierte tijdig te bestrijden. Anders barst jouw woning straks van de vlooien.

Vlooienbestrijding op een professionele manier

Indien jij te maken hebt met vlooien, kunnen bovenstaande manieren helpen om van het ongedierte af te komen. Zeker wanneer jij zorgvuldig bent in de aanpak, is de kans op succes groot. De genoemde manieren bieden echter niet de garantie dat jij ook van vlooien verlost wordt. Zo is het bijvoorbeeld lastig om van een vlooienplaag af te komen. De juiste vlooienbestrijding is in dat geval aan te raden, omdat een volwassen vlo wel tientallen eitjes per dag kan leggen. Dit betekent dus dat er dagelijks een groot aantal vlooien bij kan komen. Lukt het jou maar niet om van de vlooien af te komen? Schakel dan een professionele bestrijder van Bestrijdingsservice in.

Een ongediertebestrijder begint nooit direct met het bestrijden van de vlooien in jouw woning. Hij brengt in eerste instantie de ernst van het probleem in kaart en kijkt in welke ruimtes het ongedierte allemaal zit. Zodra hij dit in kaart heeft, kan hij beginnen met het bestrijden van de vlooien. Voorafgaand aan de vlooienbestrijding stelt hij echter eerst een plan van aanpak op. Nadat dit plan door jou is goedgekeurd, gaat de professional over tot vlooienbestrijding van het ongedierte. Hiervoor maakt hij doorgaans gebruik van een insecticide, een middel dat de vlooien doodt. Over het algemeen is één behandeling voldoende. Het middel dat een bestrijder gebruikt, werkt namelijk vier tot zes weken. Alle vlooien die gedurende deze periode in de met insecticide bestreden ruimte opduiken, leggen het loodje.

In de meeste gevallen verlost een professionele bestrijder jou dus snel van vlooien. Let er na vlooienbestrijding wel goed op dat het ongedierte niet weer terugkeert. Controleer bijvoorbeeld geregeld huisdieren op de aanwezigheid van vlooien. Duiken er plots toch weer beestjes op? Neem dan opnieuw contact op met de bestrijder voor een tweede behandeling.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button