skip to Main Content
Hoe Werkt Een Vliegenlamp

Hoe werkt een vliegenlamp

Heb je last van die vervelende vliegen? Of ga je op reis naar een tropisch gebied waar veel vliegen voorkomen? Dan is een goede vliegenlamp de oplossing voor de bestrijding van deze insecten. Het is heel onhygiënisch om vliegen in je keuken of elders in het huis te laten rondvliegen. Ze besmetten je omgeving met de bacteriën van rottend vlees, kadavers en allerlei afval. Met een vliegenlamp bestrijdt je de vliegen op een milieuvriendelijke manier omdat je geen gebruik maakt van insecticiden.

Verschillende soorten UV lampen tegen vliegen

In de zomer- en lente maanden merk je op dat vliegen je huis binnenkomen en aan de binnenkant van de ramen lopen. Dat komt omdat zij zich aangetrokken voelen tot de ultraviolette stralen die de zon uitstraalt. Er zijn vliegenlampen die de gevangen vliegen middels hoogspanning elektrocuteren. Deze type vliegenlamp lokt met haar ultraviolette stralen vliegen aan en bestrijdt de vliegen op een milieuvriendelijke wijze. De ultraviolette stralen worden niet door mensen waargenomen maar wel door de insecten. Insecten zijn zeer gevoelig voor ultraviolette stralen, ze komen daarop af en worden vervolgens door de hoogspanning gedood.

Bepaalde UV lampen hebben een kleefplaat waaraan vliegen vastkleven. Deze type vlieglampen stralen blauw UV-lichten uit om vliegen aan te trekken. De vliegen raken zo bevangen in het apparaat en blijven plakken aan het kleefplaat. Het kleefplaat wordt dan regelmatig vervangen.

Er zijn weer andere soorten die volgens een aanzuigsysteem vliegen vangt. Bij deze type vliegenlampen worden de insecten door een ventilator in het apparaat gezogen en uitgedroogd. Bij deze type vliegenlampen duurt het proces wat langer maar je hebt geen last van nare geurtjes die door elektrocutie wordt achtergelaten. De vliegenlampen verschillen ook in grootte en de mate waarin het lichtopbrengst heeft.

Er zijn dus verschillende soorten vliegenlampen in omloop en elk type is geschikt voor een bepaalde ruimte.

Thuis

De geschikte UV lamp voor thuis is de muggenstekker omdat het een klein apparaat is en weinig lichtopbrengst heeft. Het is klein en compact en is ideaal voor je slaap- en woon kamer. Zo een apparaat is ook erg handig om op reis mee te nemen. Echter heeft een grotere huiskamer een vliegenlamp nodig dat meer bereik heeft zodat de vliegen effectief bestreden kunnen worden. In een huiskamer met een oppervlakte van 30 tot 50 vierkante meter is een UV lamp van 12 watt aanbevolen. De insectenlamp HV 16 en de vliegenlamp HV 18-IP zijn geschikt voor thuis.

Kantoor

Ook voor kantoor werkt een kleine vliegenlamp prima. Voor kantoorruimten is de vliegenlamp HV 22-S met spaarlamp adequaat. Deze vliegenlamp heeft een verbeterde model met 2 spaarlampen van 11 watt waarmee je meer vliegen kunt vangen vanuit de achter- en voorzijde van het apparaat. De vliegen worden geëlektrocuteerd en worden opgevangen in een bakje. Het bakje is makkelijk te ledigen en te bevestigen.

Horeca

Voor de horeca is een UV lamp met kleefplaten en aanzuigsysteem aanbevolen zoals de flystopper GB 30. Dit apparaat werkt effectief omdat je hiermee de nare geurtjes voorkomt van vliegen die worden geëlektrocuteerd. Als de vliegen eenmaal in het apparaat zitten, kunnen zee r niet meer uit. Tevens voorkom je ook dat de vliegenrestanten in het eten of op het aanrecht belanden.

Bedrijfsruimte

Voor bedrijfsruimten is de vliegenvanger insectenlamp Plus 40 RVS een praktische uitkomst. Met deze vliegenlamp kun je op twee manieren vliegen aantrekken. De combinatie van beide methoden maakt dat dit apparaat effectiever zijn werk doet. Deze vliegenlamp bevat twee 18 watt UV lampen die vliegen aantrekt en elektrocuteert. Ze vallen vervolgens in een speciaal daarvoor bestemd opvangbakje. Bij de andere methode moet flylure lokstof in het opvangbakje worden geplaatst zodat vliegen daarop af komen.

Wat is de beste plaats voor een UV lamp tegen vliegen?

Voor een verhoogde effectiviteit van de vliegenlamp, is het van eminent belang om een aantal zaken in ogenschouw te nemen:
• Let op de capaciteit van de vliegenlamp. Zorg ervoor dat bij de aanschaf de capaciteit geschikt is voor de ruimte waar hij geplaatst wordt. De capaciteit van de lamp heeft betrekking op de lichtopbrengst en staat aangegeven op de verpakking.
• Houd rekening met de hoeveelheid licht of lucht in de ruimte. Plaats hem niet in een directe luchtstroom. Daar houden vliegen niet van. Een UV lamp is het effectiefst op een heel donkere plek. Plaats het nooit in de buurt van ramen die licht doorlaten of lampen die licht uitstralen.
• Voor ruimten waar voedsel wordt bereidt is een UV lamp met kleefplaat of aanzuigsysteem aan te bevelen. Deze types voorkomen besmetting van voedsel en aanrecht. Laat de lamp dicht bij de plaats van voedselbereiding staan of bij de ingang van de ruimte om de insecten te onderscheppen.
• Het is aan te raden om ze ter hoogte van 2 m. te plaatsen. Je kunt de lampen op een standaard plaatsen of ophangen aan de muur of het plafond.

Onderhoud

Een vliegenlamp dat met kleefplaten werkt moet minstens 1 keer in de maand worden schoongemaakt. Door een goed onderhoud zal de vliegenlamp nog heel lang effectief werken. Een vliegenlamp dat met hoogspanning vliegen elektrocuteert moet ook regelmatig ontdoen worden van de vliegenresten die aan de spiralen vastzitten. Door de ophoping van de vliegenresten kan de vliegenlamp defect raken. De spiralen kun je schoonmaken met een borstel. Ook de lichtopbrengst van de lampen gaan een stuk achteruit nadat 2 seizoenen voorbij zijn. Het is ook aan te bevelen om ze daarom op tijd te vervangen.

Plaatsen en aansluiten

Als je van plan bent om een vliegenlamp te kopen, zijn er een aantal zaken die je moet weten wil je het apparaat effectief gebruiken. Wil je voorgoed af zijn van de vervelende vliegen, wacht dan niet langer en schaf gauw een vliegenlamp aan. Maak een afspraak met een specialist van Bestrijdingsservice om de beste vliegenlamp voor jou uit te kiezen en te plaatsen. Bij ons is de klant koning en wij zijn er zo snel als het licht bij om jou van dienst te zijn.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top Call Now Button