Ga naar hoofdinhoud
vliegengordijn-caravan

Het beste vliegengordijn caravan

Op vakantie wil je alleen maar kunnen genieten. Echter zijn er vaak verschillende insecten te vinden als je bent kamperen. Als je maar even de deur van de camper of caravan laat open staan weten vliegen en muggen de weg naar binnen snel te vinden . Om optimaal te kunnen genieten van je nachtrust en fijn gebruik kunnen maken van je caravan en camper kan je daarom preventieve maatregelen treffen om het ongedierte buiten te houden. Het effectiefste is een vliegengordijn caravan. Een vliegengordijn voor de caravan zijn er in meerdere varianten. Benieuwd welk vliegengordijn het beste bij jouw caravan en smaak past? Onderstaande informatie legt het jou helemaal uit.

Vliegengordijn caravan in verschillende soorten en maten

De vliegengordijn voor de caravan ent verschillende soorten. Voordat je caravan gordijnen kopen gaat, is het daarom goed om eerst te weten welke mogelijkheden je hebt. Dit zijn de vliegengordijnen voor caravans die het meeste voor komen:

  • Caravan hor
  • Kattenstaart
  • Kunststof vliegengordijn

Kattenstaart voor de caravandeur

De kattenstaart voor de caravan is een van de meest gekozen varianten. Deze zijn er namelijk voor ieders budget, effectief en fijn in gebruik. Een kattenstaart vliegengordijn voor de caravan kent een eenvoudige montage. Mocht het gordijn te lang zijn of te breed. Dan is het ook eenvoudig in te korten. Lees onderaan het artikel hoe je dit kan doen. De kattenstaart gordijnen voor de caravan zijn handig in gebruik doordat je er gewoon doorheen kan lopen en de strengen vervolgens automatisch terug op hun plek vallen. Je hoeft dus niet speciaal de deur open en dicht te doen. Dit is handig als je je handen vol hebt.

Arisol-kattenstaartWicotex-gordijn

Kunststof gordijnen van Degor

Een ander vliegengordijn voor de caravan deur is een Degor vliegengordijn. Een Degor vliegengordijn voor de caravan is van kunststof, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. Hier zijn ook verschillende varianten van te vinden, zo is er voor iedereen een kleur(combinatie) of structuur die past bij zijn of haar smaak en interieur van de caravan.

De Degor vliegengordijnen voor de caravan zijn smaller en korter dan de exemplaren voor normale deuren. Hierdoor zijn ze vaak al op maat en hoef je ze alleen nog maar op te hangen. Je loopt gemakkelijk door het gordijn heen, waarna de kunststof slierten weer gesloten op hun plaats vallen. Je hebt ook hierbij geen extra handelingen van het openen en sluiten dus.

Degor-Astro GrijsCombinatie-paolaKleur-milan

Overige soorten

Er zijn ook een aantal vliegengordijnen voor de caravan te vinden die veel goedkoper zijn dan eerdergenoemde mogelijkheden. Deze gordijnen gaan hierdoor wel minder lang mee, maar kunnen voor een enkele vakantie wel een optie zijn. VidaXL heeft bijvoorbeeld een draadgordijn van 100 bij 250 centimeter, dat eenvoudig in te korten is. Ook kun je naar een caravan hor kijken. Een hor voor de caravandeur is wel minder praktisch in gebruik doordat je deze vaak nog moet sluiten na gebruik van de deur. Als de hor goed dicht zit sluit deze wel het gehele oppervlakte af en maken insecten geen kans meer.

Witte-vidaXLProPlus-deurhorren 

Vliegengordijn caravan op maat maken

Een vliegengordijn voor de caravan is niet altijd op de juiste maat. Er bestaan immers verschillende breedtes en lengtes. Vooral de lengte kan een probleem zijn. Het is dan goed om het gordijn op maat te maken. Dit is heel eenvoudig uit te voeren met een schaar of zaag. Zo kun je de kattenstaarten op maat knippen en de onderkant dichtschroeien. De kunststof varianten moet je met een zaag korter maken. Een vliegengordijn in de caravan ophangen is dan het enige wat je nog dient te doen.

Zelf maken

Hoeft het van jou niet perfect te zitten en ga je graag zelf aan de slag? Dan kan je eenvoudig zelf een vliegengordijn voor de caravan maken. Onderstaande stappen laten jou zien hoe.

  • Koop een stuk horgaas
  • Knip dit op maat van de deur of het raam dat je wil afschermen
  • Koop daarnaast ook klittenband
  • Plak het klittenband in alle hoeken en op het midden van de lange kant bij de deuren en ramen.
  • Door de haakjes aan het klittenband blijft het horgaas hieraan hangen als je dit er tegenaan drukt.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button