Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Steenmarter bestrijden

WIJ KUNNEN OP DIT MOMENT NIET HELPEN MET HET BESTRIJDEN VAN EEN STEENMARTER.

Dit beestje wordt de laatste jaren steeds vaker in de buurt van mensen gesignaleerd. Geen goede ontwikkeling, want het ongedierte kan behoorlijk wat schade aanrichten. Zo vreet een fit beestje kabels en leidingen onder de motorkap van een auto door. In dat geval werkt jouw auto vaak niet meer. Ook in huis richt dit beestje veel schade aan. Bestrijding van dit ongedierte is dus bittere noodzaak. Probleem is alleen dat veel mensen aanwezigheid van het beestje niet in de gaten hebben. Het beestje houdt zich over het algemeen namelijk goed verscholen. In onderstaande tekst vertellen wij jou echter hoe je het ongedierte kunt herkennen en hoe de steenmarter bestrijden.

steenmarter bestrijden

Hoe zien ze eruit

Heb jij nog nooit te maken gehad met dit beestje ? Dan heb je vast geen enkel idee hoe het beestje eruit ziet. Dit is direct één van de grootste gevaren. Mensen die dit beestje niet kennen, zien het ongedierte namelijk geregeld aan voor een ander beest. Hierdoor wordt niet zo snel verwacht dat ze gevaarlijk zijn. Jij wilt dit natuurlijk voorkomen. Dat kan alleen als je weet hoe het beest eruit ziet.

Uiterlijke kenmerken

  • Dit beestje is bruin van kleur en heeft een witte vlek op zijn keel;
  • Het lichaam is vaak 40 tot 50 centimeter lang, de staart circa 25 centimeter;
  • Zijn oren staan zijwaarts en zijn naar buiten gericht;
  • Ze hebben een roze snuit.

Uitwerpselen herkennen

De aanwezigheid van dit beestje is vaak te herkennen aan de uitwerpselen van dit ongedierte. Met name de keutels van de beesten zijn niet over het hoofd te zien. De keutel van dit beestje is over het algemeen worstvormig en heeft doorgaans een lengte van 3 tot 10 centimeter. Het uiteinde is vaak gedraaid in een spitse punt. Dit komt door de harige dieren die zij met regelmaat eten. De uitwerpselen van dit beestje zijn ook vaak goed te ruiken. Het ongedierte poept en plast namelijk op dezelfde plek. Het kan dan ook niet anders dan dat er na verloop van tijd stankoverlast ontstaat.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Zijn ze gevaarlijk?

Ondanks dat dit beestje vrij groot kan worden, hoeven wij mensen niet bang te zijn voor het ongedierte. Steenmarters doen mensen namelijk geen kwaad. Zodra mensen in de buurt komen van deze beesten, zetten zij het meestal op een lopen. Alleen dit beestje in het nauw kan mensen wel aanvallen. Indirect kan het ongedierte wel schadelijk zijn voor de mens. Zo draagt dit beestje vaak verschillende ziektes en bacteriën met zich mee. Ook kan er brand ontstaan als gevolg van de aanwezigheid van dit beestje. Het beestje knaagt namelijk aan kabels, waardoor kortsluiting kan ontstaan. Brand is in dat geval een logisch gevolg.

Voor dieren kan dit beestje overigens wel gevaarlijk zijn. Zo is het ongedierte onder meer dol op kippen, eenden en vogels. Heb jij deze dieren thuis? Neem dan geregeld een kijkje bij het hok, de vijver of de volière. Dit beestje vreet de dieren met huid en haar op, waardoor er in het ergste geen beest overblijft.

Overlast van steenmarters

Heb jij te maken met steenmarters? Dan is het zaak om direct in actie te komen. Indien jij niets doet, is de kans op overlast namelijk groot. Benieuwd wat voor een overlast dit ongedierte allemaal kan veroorzaken? Hieronder behandelen we de grootste problemen.

Steenmarter in de auto
We horen de laatste tijd steeds meer dat steenmarters zich verschuilen in een auto. Als schuilplaats kiezen zij de motorkap uit. Een goede plek, want er wordt niet vaak onder gekeken. Bovendien is het er vaak lekker warm. Indien er dit beestje onder jouw motorkap zit, ontstaat er geheid schade. Het beestje vreet namelijk aan alle kabels, waardoor jouw auto waarschijnlijk niet meer werkt.

Steenmarter geluid
Dit beestje is echte nachtdier. Indien jij last hebt van dit ongedierte, hoor je ’s nachts ongetwijfeld krabgeluiden. Daarnaast kun je plots geschreeuw horen. In dat geval verjaagt de moeder haar jongen uit het nest. Deze zijn inmiddels groot genoeg en dat wordt kenbaar gemaakt met geschreeuw en een luidruchtige vechtpartij.

Aangevreten isolatie
Over het algemeen kiest dit beestje vaak een warme plek uit om zich te nestelen. In een woning is isolatiemateriaal een geliefde plek. Niet gek, want hier is het natuurlijk lekker warm. Om ruimte te creëren, vreet het ongedierte aan het isolatiemateriaal. Hierdoor is jouw woning minder goed geïsoleerd en gaat warmte sneller verloren.

Stankoverlast
De aanwezigheid van dit beestje is vaak goed te ruiken. Dit beestje poept en plast namelijk altijd op dezelfde plek. Zijn uitwerpselen hoopt hij dus op, waardoor jij de aanwezigheid van dit ongedierte steeds beter ruikt.

Dode huisdieren
Grotere huisdieren zoals honden en katten neemt dit beestje niet snel te grazen. Konijnen en cavia’s lopen echter wel risico. Indien er dit beestje aanwezig is, kan hij er dus voor zorgen dat jouw huisdieren het niet overleven.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Vanwege ons landelijk netwerk aan bestrijders kunnen wij snel aanwezig zijn.
Daarnaast betaal je geen voorrijkosten.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Voorkomen is beter dan genezen

Indien jij nog geen kennis hebt gemaakt met dit beestje, mag jij van geluk spreken. Er is jou dan namelijk heel wat schade bespaard gebleven. Uiteraard wil je niet dat het ongedierte alsnog in jouw woning of onder jouw motorkap opduikt. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om aanwezigheid van dit beestje te voorkomen.

  • Gaas is een goede manier om steenmarters weg te houden. Voorzie jouw auto aan de onderzijde bijvoorbeeld van gaas. Hierdoor kan dit beestje zich niet meer verschuilen onder jouw motorkap. Ook is het van belang een kippenhok of volière te voorzien van gaas. Dit beestje kan zich in dat geval niet te goed doen aan jouw dieren. Kies voor gaas met kleine openingen.
  • Steenmarters in huis voorkom jij door kieren en gaten te dichten. Dit kan met purschuim. Dicht zoveel mogelijk openingen en kieren in jouw woning, ook die van slechts vijf centimeter groot. Een opening van vijf centimeter is voor dit beestje namelijk al voldoende om jouw woning binnen te komen.

Beschermde inheemse diersoort

Vroeger werd er veel jacht gemaakt op dit beestje. Steenmarter vangen was een soort sport voor velen geworden. Vanwege zijn vacht was dit ongedierte namelijk een geliefde diersoort. Inmiddels mag het dier niet meer gedood worden. Waarom niet? Omdat het onder de Wet Natuurbescherming valt. Dit wil zeggen dat het een beschermde diersoort is. Steenmarter vangen of doden is verboden. Steenmarter vangen bedreigd het voortbestaan van dit beestje. Besluit jij dit beestje toch te vangen of te doden en loop je hierbij tegen de lamp? Steenmarter vangen kan je een fikse boete opleveren. Dan kun jij een geldboete verwachten. De boete voor steenmarter vangen wordt steeds hoger naarmate het aantal gedode steenmarters groter is.

Wist je dat…

  • Steenmaker vangen verboden is bij wet? Deze dieren behoren volgens de Wet Natuurbescherming namelijk tot de beschermde diersoorten. Steenmarter vangen of doden kan zelfs een geldboete opleveren. Steenmarter vangen was een geliefde sport voor velen.
  • Dit beestje vestigt zich vaak op een warme, donkere plek. Vandaar dat het beestje vaak onder de motorkap van een auto kruipt. De motor is vaak warme en er komt doorgaans weinig licht onder de motorkap.
  • De steenmarter een uitstekende springer is? Uit stilstand kan een dit beestje namelijk wel één meter hoog springen.

Zelf de steenmarter bestrijden?

Zoals we hierboven al aanhaalden is dit beestje volgens de Wet Natuurbescherming een beschermde inheemse diersoort. Steenmarter vangen of doden is illegaal. Dit geldt eveneens voor het verstoren of verplaatsen van de nesten van de dit beestje. Om te voorkomen dat het ongedierte rond jouw woning veel schade aanricht, mag je echter wel voorzorgsmaatregelen nemen. Steenmarter vangen is verboden maar er zijn gelukkige alternatieven. Deze kunnen ervoor zorgen dat dit beestje bij jou uit de buurt blijft. Hieronder behandelen we een aantal voorzorgsmaatregelen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een professionele bestrijder in te schakelen. Hij beschikt over de benodigde vergunningen en kent de juiste technieken.

’Wc blokje’

Het plaatsen van gaas onder je auto is een tijdrovende klus. Er is echter ook een makkelijkere oplossing om ze onder jouw motorkap weg te jagen. Hoe? Met behulp van een wc-blokje. De geur die van dit blokje komt, is vaak niet geliefd bij dit beestje. Belangrijk: deze methode werkt bij de een beter dan bij de ander.

’Steenmarter spray

Er is tegenwoordig een spray op de markt die gebruikt wordt bij steenmarters verjagen. Voor deze spray is gebruikgemaakt van de geur van natuurlijke vijanden van dit dier. Steenmarter verjagen met dit middel schrikt dit beestje in het begin vaak af. Na verloop van tijd kan het ongedierte echter wennen aan de geur en keert het zodoende weer terug. Deze middel voor steenmarter verjagen is bij uitstek een van de beste.

’Ultrasoon geluid’

Een manier die vaak goed werkt voor steenmarters verjagen is ultrasoon geluid. Wat je hiervoor moet doen? Een speciale marterverjager aanschaffen. Dit apparaat plaats je simpelweg in jouw auto en ze zijn binnen de kortste keren verdwenen. Steenmarter verjagen op deze manier geeft namelijk geluiden met een hoge frequentie af. Dit beestje kan hier niet tegen en kiest daarom snel het hazenpad.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Steenmarter verjagen: hoe doet een professional dat?

Heb jij de bovenstaande manieren meerdere malen toegepast, maar blijven steenmarters aanwezig? Dan weet jij vast niet meer wat je moet doen om steenmarter verjagen effectief te doen. Je kunt in dat geval het beste een professionele ongediertebestrijder van Bestrijdingsservice inschakelen. Ten eerste kent een professional de wetgeving rond steenmarters en ten tweede heeft hij verschillende bestrijdingsmethodes.

Voordat een professional begint met het bestrijden van de steenmarters, komt hij eerst langs voor een inspectie. Hij moet percies weten wat er aan de hand is om bij het toepassen van de juiste methode voor steenmarter verjagen. Hierdoor brengt hij de grootte van het probleem direct in kaart. Indien het gaat om één steenmarter, komt hij vaak direct in actie. Is er sprake van een plaag? Dan stelt hij eerst een plan van aanpak op. Deze legt hij ter goedkeuring altijd aan jou voor. Indien jij akkoord gaat, begint de professional met het bestrijden van de steenmarter. Hij doodt het ongedierte niet, maar verjaagt de beestjes. Hiervoor heeft hij verschillende technieken. Door een professional in te schakelen, weet jij dan ook zeker dat je straks verlost bent van de steenmarter!

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button