Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Spinnen bestrijden

Als wij je vragen het ongedierte te noemen waar jij de grootste hekel aan hebt, is de kans groot dat jij spinnen noemt. Veel mensen hebben namelijk een spinnenfobie. Helaas komen spinnen in iedere woning voor. Wat veel mensen niet weten, is dat dit ongedierte ook nuttig is. Zo jagen spinnen namelijk op andere insecten, zoals muggen, vliegen, vlooien en kakkerlakken. Een paar spinnen is niet zo erg, zo lang ze zich maar goed verborgen houden. Duiken er ineens wel heel erg veel spinnen op in jouw woning? Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen of zelf spinnen verdelgen te doen. Om zelf spinnen verdelgen te doen kunnen wij jou hier een handje bij te helpen, vertellen we je in deze tekst alles over zelf spinnen verdelgen. Dit zijn heel belangrijke tips voor zelf spinnen verdelgen.

spinnen bestrijden

Verschillende soorten spinnen

Spinnen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Wanneer we dit ongedierte in zijn algemeenheid moeten beschrijven, komen we toch al snel uit op een beestje met acht pootjes. Daarnaast leeft een groot deel van de spinnen in een web. Benieuwd met welke spinsoort jij te maken hebt? Wij lichten de meest voorkomende soorten hier voor je uit.

Gewone huisspin
De gewone huisspin is één van de spinnen die het meest voorkomt in woningen. De volwassen spinnen van deze soort hebben doorgaans een lengte van 6 tot 10 millimeter. Uiteraard gaat het in dit geval alleen om het lichaam zelf, dus zonder de poten. De gewone huisspin is geelbruin van kleur en het lichaam bevat een aantal onduidelijke markeringen.

Trilspin
De Trilspin kun jij het beste herkennen aan zijn zeer lange poten. Het lichaam zelf is, net als dat van de gewone huisspin, vaak niet groter dan 10 millimeter. De trilspin komt vaak voor in stedelijke gebieden en kan, naast binnenshuis, ook opduiken in een garage of schuur. Waar dit beestje zijn naam aan te danken heeft? Doordat hij snel begint te trillen wanneer hij in zijn web wordt gestoord.

kruisspin
Over het algemeen komt de kruisspin vaak in tuinen voor. Hier leeft deze spinnensoort op planten en bloemen. Het kan echter ook zijn dat het beestje opduikt in jouw woning. Je kunt de kruisspin betrekkelijk eenvoudig herkennen aan het kruisvormige patroon op zijn rug. In tegenstelling tot de gewone huisspin en de trilspin kan deze soort betrekkelijk groot worden. Zo kan het vrouwtje een lengte van 17 millimeter bereiken.

Huiszebraspin
Een van de kleinste spinsoorten waarmee jij in huis te maken kunt krijgen, is de huiszebraspin. Deze spin is doorgaans maximaal 7 millimeter lang. Je kunt hem betrekkelijk eenvoudig herkennen aan zijn behaarde lichaam. De huiszebraspin heeft korte poten en is over het algemeen zwart van kleur. Op warme dagen komt dit beestje voornamelijk buiten voor, maar op de koudere dagen kan hij ook binnen opduiken. Kenmerkend aan deze spinsoort is dat hij springt. Dit doet hij om zijn prooi te vangen.

Hooiwagen
De hooiwagen spin leeft over het algemeen ook voornamelijk buitenshuis. Toch kan dit ongedierte ook binnen opduiken. Je herkent de hooiwagen aan zijn lange poten, waar het lichaam vaak hoog op staat. Het beestje is tussen de 3,5 en 9 millimeter groot en het lichaam is lichtbruin tot grijs van kleur.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Zijn ze gevaarlijk

Spinnen mogen er dan eng uit zien, ze zijn niet gevaarlijk voor mensen. Vaak wordt gedacht dat spinnen giftig zijn, maar dit is een misvatting. Er zijn echter wel een aantal spinsoorten die gevaarlijk kunnen zijn, zoals de tarantula (vogelspin). Overigens is het merendeel van de vogelspinnen ook niet gevaarlijk. Gelukkig komen vogelspinnen in Nederland niet veel in het wild voor. Desondanks komen er in ons land wel een aantal spinsoorten voor die voor een beetje gevaar kunnen zorgen. Zo zijn er veel spinsoorten die kunnen bijten.

Wat moet je doen bij een spinnenbeet?

Sommige spinnen kunnen bijten. Ben jij gebeten door een spin? Dan doe je hier mogelijk niets mee, zeker niet als het geen pijn doet. Toch is het aan te raden een spinnenbeet nader te bestuderen. Kijk niet alleen naar de beet, maar vooral ook naar de spin die jou gebeten heeft. Probeer te achterhalen welke spin dit is. Gaat het om de zwarte weduwe of de vioolspin? Dan moet je namelijk direct naar een arts. Deze spinnen zijn giftig, waardoor een antibioticabehandeling noodzakelijk is. Gelukkig komen deze twee spinnen niet heel veel voor in Nederland, maar sluit ze nooit geheel uit.

Niet alleen giftige spinnen als de zwarte weduwe of vioolspin kunnen bijten. Ook ongevaarlijke spinnen hebben soms scherpe tanden. Een beet hiervan kan dan ook behoorlijk pijnlijk zijn. Wij raden aan om na een beet de betreffende plek altijd te desinfecteren. Beten van ongevaarlijke spinnen zijn gelukkig niet levensbedreigend. Toch kunnen er wel reacties ontstaan, bijvoorbeeld bij mensen die allergisch zijn voor een spinnenbeet. Indien dit bij jou het geval is, kun jij je misselijk voelen, gaan zweten en problemen ervaren met de ademhaling.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Wat kun je er zelf aan doen?

Niemand zit te wachten op een groot aantal spinnen in huis. Helaas barst het er in een groot deel van de woningen van. Is dit bij jou ook het geval? Dan zoek je ongetwijfeld naar een oplossing om het aantal spinnen te verminderen. Gelukkig kun jij hier een aantal dingen tegen doen. Zo is het belangrijk dat jij zoveel mogelijk spinnenwebben weghaalt. Wanneer het web van een spin telkens verwoest wordt, heeft het beestje het snel bekeken. In dat geval is de kans groot dat hij zijn biezen pakt en het elders probeert. Verder is het belangrijk kieren en gaten zoveel mogelijk te dichten. Spinnen komen jouw woning namelijk binnen via dit soort openingen. Indien jouw huist goed afgesloten is, hebben spinnen minder kans binnen te komen. Er zijn natuurlijk ook nog een aantal ander dingen die jij kunt doen om van spinnen af te komen.

Zelf spinnen in huis bestrijden

Hoe goed jij jouw huis ook afsluit, spinnen vinden toch vaak een opening om binnen te komen. Het is dan ook haast niet te voorkomen dat dit ongedierte opduikt in jouw huis. Wanneer dit er steeds meer worden, kan dit overlast veroorzaken. In dat geval doe je er goed aan spinnenbestrijding te doen. Maar hoe kun je dat zelf eigenlijk het beste doen? Spinnen verdelgen heeft verschillende methoden. Spinnen verdelgen zal ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van de beestjes.

Spinnenvanger
Een van de populairste methoden om zelf spinnen verdelgen te doen is met behulp van de spinnenvanger. Kun jij het niet over je hart verkrijgen de beestjes te doden? Dan is dit de beste manier om zelf spinnen verdelgen te doen. Spinnen verdelgen met een spinnenvanger is namelijk een borstel die geopend over een spin geplaatst dient te worden. Sluit de borstel vervolgens en de spin zit gevangen. Hij blijft echter wel in leven. Hierdoor kun jij het ongedierte buiten vrijlaten. Nadeel is dat het wel behoorlijk wat werk is, want jij moet iedere spin namelijk afzonderlijk vangen en uitzetten. Bovendien kan het beestje terugkeren wanneer jij hem in de buurt uitzet.

Kastanjes
Wil jij zelf niet te veel werk hebben zelf spinnen verdelgen te doen? Leg dan eens een paar kastanjes in de buurt van spinnenwebben. Het schijnt namelijk dat spinnen een ontzettende hekel hebben aan kastanjes. Met dit middel kun je snel spinnen verjagen. Vermoedelijk komt dit door de chemische stof die kastanjes bevatten. Om deze geur goed vrij te laten komen, is het noodzakelijk om de kastanjes door midden te snijden. Zijn er momenteel geen kastanjes te vinden? Probeer het dan eens met walnoten of andere vruchten. Schijnbaar zijn spinnen hier ook gevoelig voor en verlaten zij jouw huis zodra zij de chemische lucht ruiken.

Pepermuntolie
Naast kastanjes, walnoten en andere vruchten hebben spinnen ook een hekel aan eucalyptus. Hiermee kun je spinnen verjagen. Dit goedje zit in pepermuntolie, waardoor dit ook een prima middel voor spinnen verjagen. Je kunt de olie in dat geval het beste in een plantenspuit doen. Spray hier vervolgens wat van in gaten, kieren en op donkere plekjes en de kans is groot dat spinnen het hazenpad kiezen. Zo kun je de spinnen verjagen.

Wist je dat…

  • Spinnen ontzettend nuttige wezens kunnen zijn? Dit ongedierte voedt zich namelijk met andere insecten, zoals muggen, vlooien, vliegen en ga zo maar door. Spinnen in huis kunnen er dus voor zorgen dat jij geen last hebt van andere soorten ongedierte.
  • Spinnen komen vaak via openingen binnen, zo ook via een openstaand raam of een geopende deur. Wil jij het aantal spinnen in huis beperken? Plaats dan horen voor ramen en deuren. Spinnen worden zo namelijk tegengehouden.
  • Spinnen kunnen bijten? De meeste spinnenbeten zijn ongevaarlijk, maar er zijn ook een aantal giftige spinnen. Ben jij gebeten door een spin? Zoek dan direct uit om welke soort het gaat en kijk of een bezoekje aan de huisarts noodzakelijk is.
  • Raak je telkens in paniek wanneer je een spin ziet? Dan lijd je aan arachnofobie!

Zelf verdelgen

Spinnen verjagen met de bovenstaande middelen is vaak effectief. Het nadeel van deze bestrijdingsmethoden is dat de kans aanwezig is dat de spinnen terugkeren. De spinnenoverlast kan alleen maar vergroot worden. Zit jij hier helemaal niet op te wachten? Dan is het zaak de spinnen verdelgen zelfstandig te doen. Wij geven je hier een aantal mogelijkheden om spinnen verdelgen doeltreffend aan te pakken. Spinnen verdelgen op de juiste garandeert dat de beestjes niet terug komen.

Spinnenspray
Net als veel ander ongedierte hebben spinnen ook een hekel aan gif. Logisch, want hier zijn zij niet tegen bestand. Met speciale bestrijdingsspray kun jij spinnen dus prima verdelgen. Deze spray is tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende winkels. Vaak zijn er verschillende varianten. Zo is er een spray waardoor de spinnen direct sterven. Verder zijn er sprays die ervoor zorgen dat spinnen niet meer op een bepaalde plek komen en sprays waardoor spinnenwebben niet meer hechten op een oppervlak. Wil jij effectief spinnenbestrijding doen ? Kies dan voor de eerste variant voor succesvol spinnenbestrijding.

Azijn
Wil jij speciale spray aanschaffen voor spinnenbestrijding? Wil je spinnenoverlast tegengaan ? Dan heb je geluk! Je kunt spinnenbestrijding ook met azijn doen. Het ongedierte heeft hier namelijk een hekel aan. Sterker nog, een spin sterft direct zodra hij in aanraking komt met het azijn. Je kunt het goedje in een schaaltje zetten, maar ook in een plantenspuit doen voor spinnenbestrijding.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Spinnennest bestrijden door een professional?

Door spinnen te doden, denk jij mogelijk verlost te worden van dit ongedierte en de spinnenoverlast. Indien er slechts een paar van deze beestjes aanwezig zijn, is dit inderdaad mogelijk. In het geval van een plaag wordt het echter een ander verhaal. Een plaag wordt namelijk niet gestopt door een paar spinnen uit te roeien. De spinnen planten zich namelijk steeds voort, waardoor er alleen maar meer spinnenoverlast ontstaat. Heb jij een spinnennest in jouw woning? Dan doe je er goed aan een professional van Bestrijdinsservice in te schakelen. Spinnen verjagen kan het best door een specialist gedaan worden.

Een spinnennest laten bestrijden door een professional brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo weet jij dat het aantal spinnen na bestrijding fors afneemt. En de spinnenoverlast beperkt zal worden. Doordat een professional beschikt over de juiste apparaten en bestrijdingsmiddelen, kan hij een spinnennest in de kern bestrijden. Hierdoor is het slechts een kwestie van tijd voordat het spinnennest volledig uitgeroeid is.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button