Ga naar hoofdinhoud
Ongedierte-keuken

Top 5 van ongedierte in de keuken

Ongedierte komt in iedere woning in ons land voor. De beestjes houden zich schuil op verschillende plekken. Er zijn echter wel plekken in huis waar de kans op ongedierte een stuk groter is. Eén van deze plekken is jouw keuken. Waarom ongedierte vaak in de keuken opduikt? Omdat hier voldoende voedsel voor handen is. Zij doen zich hier tegoed aan kruimels en fruit, maar ze duiken ook geregeld op in keukenkastjes. Hier voeden zij zich met aangebroken producten die niet afgesloten zijn. Niet bepaald hygiënisch natuurlijk, aangezien de beestjes allerlei bacteriën met zich meedragen. Zit er ongedierte in de keuken en eet jij producten waarin de beestjes zitten? Dan is de kans groot dat jij gezondheidsklachten krijgt. Ben jij benieuwd welk ongedierte het vaakst opduikt in de keuken? Wij lichten hieronder de top 5 ongedierte in de keuken voor jou uit!

1. Muizen en ratten

Wanneer we het hebben over onhygiënische beestjes, mogen muizen en ratten natuurlijk niet ontbreken. De meeste mensen hebben dan ook een grote hekel aan dit ongedierte. Toch duikt dit ongedierte vaak op in de keuken. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst is een keuken voor muizen en ratten ideaal om voedsel te vinden. Zij hoeven hier betrekkelijk weinig moeite te doen om aan hun eten te komen. Ten tweede is een keuken lekker warm. Door het aangename klimaat voelen muizen en ratten zich snel thuis in een keuken. Tot slot kan ongedierte in de keuken zich goed verschuilen. Er zijn namelijk kastjes aanwezig en er zijn vaak de nodige holle ruimtes achter of onder de kastjes.

Muizen en ratten kunnen in jouw keuken behoorlijk wat schade aanrichten. Dit ongedierte knaagt namelijk aan van alles en nog wat. Dit kan het hout zijn van jouw keukenkastjes, maar de beestjes knagen ook aan kabels en leidingen. Het ongedierte in de keuken kan overigens ook schade aan jouw gezondheid aanrichten. De meeste muizen en ratten dragen namelijk de nodige ziektes met zich mee. Kom jij in aanraking met het ongedierte in de keuken? Dan is de kans groot dat jij ziek wordt. Dit kan overigens ook al wanneer de beestjes in jouw etenswaren zitten. Door het product op te eten krijg jij bacteriën in jouw lichaam en kun je ziek worden. Wil jij de kans op muizen en ratten in jouw keuken beperken? Zorg dan dat je de keuken regelmatig schoonmaakt. Ga daarnaast op zoek naar gaten en kieren. Zijn deze aanwezig? Dicht deze dan zoveel mogelijk. Hierdoor wordt de kans dat dit ongedierte in de keuken schade veroorzaakt al een heel stuk kleiner!

2. Vliegen

Vliegen komen ontzettend vaak voor in keukens in ons land. Ondanks dat de beestjes klein zijn, zorgen ze toch voor de nodige overlast. Ze zoemen irritant, maar kunnen daarnaast ook zorgen voor gezondheidsklachten. Vliegen zitten namelijk op van alles en nog wat, zo ook op voedsel. Indien het ongedierte bacteriën met zich meedraagt, kunnen ze deze overdragen op jouw eten. Wanneer jij er vervolgens van eet, is de kans op besmetting met de bacterie groot.

Wil jij vliegen uit jouw keuken weren? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst is het natuurlijk zaak om jouw keuken schoon te houden. Rondslingerende etensresten trekt namelijk ongedierte in de keuken aan. Maak dus regelmatig schoon en zorg dat er geen etensresten blijven liggen in kieren of voegen. Een schone keuken biedt jou overigens niet de garantie dat vliegen wegblijven uit jouw keuken. Heb jij een schone keuken, maar duiken er toch regelmatig vliegen op? Dan is het raadzaam om horren voor ramen en deuren te plaatsen. Deze horren zijn gemaakt van fijn gaas, waardoor vliegen jouw keuken niet langer binnen kunnen dringen.

vlieg-keuken

3. Mieren

Het verbaast jou vast en zeker niet dat ook mieren in deze top 5 staan. Dit ongedierte komt namelijk vaak voor in de keuken. Niet gek ook, want mieren zijn ontzettend klein. Hierdoor hebben zij genoeg aan een opening van een paar millimeter om binnen te dringen. Daarbij komt dat er in de keuken vaak veel zoetigheid aanwezig is en hier zijn mieren dol op. Het ongedierte weet zijn weg naar de keuken daardoor vaak vrij makkelijk te vinden.

Het is natuurlijk niet bepaald hygiënisch wanneer er grote aantallen mieren in jouw keuken lopen. Daarom wil jij ongetwijfeld niet dat dit ongedierte in jouw keuken opduikt. Toch is dit voor de meeste mensen betrekkelijk lastig. Zo gebeurt het bijvoorbeeld geregeld dat er etensresten rondslingeren. Ook gemorst drinken wordt lang niet altijd direct opgeruimd. Mieren weten hierdoor hun weg naar jouw keuken makkelijk te vinden. Wij adviseren jou dan ook om altijd voor een schone keuken te zorgen. Daarnaast moet je kijken via welke weg de mieren jouw keuken binnendringen. Dit doe je door de mieren te volgen. Komen ze via een opening of gat in de muur jouw keuken binnen? Maak deze dan dicht. Het plaatsen van lokdoosjes of het strooien van ‘Poeder tegen mieren‘ kan helpen om dit ongedierte in de keuken te lijf te gaan.

mieren-keuken

4. Kakkerlakken

Kakkerlakken zien er ontzettend vies uit. De meeste mensen moeten er dan ook niet aan denken om dit ongedierte tegen te komen. Toch kan dit ongedierte plots opduiken in jouw keuken. Je schrikt je waarschijnlijk een hoedje wanneer jij ineens een kakkerlak ziet in een keukenkastje. Waarom dit ongedierte zich schuilhoudt in jouw keuken? Vanwege de beschutting en het voedsel dat hier aanwezig is. Daarnaast houden ze van warme, vochtige plekken. Om die reden zie je ze waarschijnlijk ook meer in de zomer of rond je gootsteen. Via die weg kruipen ze vaak je keuken binnen.

Zijn er kakkerlakken aanwezig in jouw keuken? Dan is het zaak zo snel mogelijk in actie te komen. In jouw keuken kunnen zij van jouw etenswaren eten. Kieskeurig zijn ze niet, ze eten alles wat voorhanden is. Eet jij het product vervolgens op? Dan kun je flink ziek worden. Wanneer dit ongedierte in jouw keuken zit is het dus zaak direct over te gaan tot bestrijding. Bekijk hier de mogelijkheden voor kakkerlakken bestrijden.

kakkerlak-keuken

5. Rioolvliegjes (motmuggen)

Naast gewone vliegen zorgen rioolvliegjes, ook wel bekend als motmuggen, voor de nodige overlast in keukens. Waarom dit ongedierte in de keuken voorkomt? Omdat rioolvliegjes van organisch afval houden en leven op vochtige, schaduwrijke plaatsen. De afvoer in jouw keuken is daarom de ideale plaats. Het kan zijn dat de vliegjes je tegemoet vliegen zodra je de kraan openend of iets wegspoelt door de afvoer. In de afvoer hoopt zich namelijk vaak ook organisch afval op. Wil jij dit ongedierte in jouw keuken uit de weg ruimen? Dan is het verstandig om je afvoer een keer goed schoon te maken. Voorzie vervolgens je zwanenhals van een waterslot, dop alle open leidingen naar het riool af en spoel alles regelmatig goed door.

Wacht vooral niet te lang, want rioolvliegjes dragen namelijk allerlei ziekten en bacteriën met zich mee omdat ze leven in het riool. Jij kunt ook besmet worden met dergelijke bacteriën of ziekten wanneer er veel motmuggen aanwezig zijn. De beestjes kunnen ze namelijk overdragen op van alles en nog wat, zoals bestek en etenswaren. Wil jij geen gezondheidsklachten oplopen door motmuggen? Zorg dan voor schone leidingen in jouw keuken.

rioolvliegje-keuken

Ongedierte in de keuken

Niemand zit erop te wachten, maar veel mensen krijgen wel te maken met ongedierte in de keuken. Heb jij plots ook kleine beestjes in jouw keuken? Wacht dan vooral niet te lang met het bestrijden ervan. Ongedierte vermenigvuldigt zich namelijk snel. De overlast wordt hierdoor alleen maar groter. En daarbij komt dat jij gezondheidsklachten kan oplopen door ongedierte in de keuken. Lukt het jou niet om van de beestjes af te komen? Laat ongedierte in de keuken dan bestrijden door een professionele ongediertebestrijder van Bestrijdingsservice: 085 130 84 22. Zodoende ben jij binnen de kortste keren verlost van ongedierte in de keuken!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button