Ga naar hoofdinhoud

Ben je misschien pas verhuisd naar Breda en wil je weten van welke ongedierte je last kunt hebben. Wil je misschien ook weten hoe je deze ongedierte kunt bestrijden? Ga dan maar lekker zitten en lees lekker mee. In deze blog hebben wij informatie voor jou genoteerd van de verschillende ongedierte in de regio Breda. Ongediertebestrijding in Breda

In Breda kun je de volgende ongedierte tegen komen:

 • Bedwantsen

Bedwantsen zijn beestjes die je tegen komt in hotels en andere acomodaties. Het zijn kleine beestjes die zich overal kunnen overstoppen. Deze beestjes worden ook wel wand- of bedluis genoemd. Heb je kleine rode bultjes of kleine zwarte puntjes dan is de kans groot dat je last hebt van bedwantsen. Een bedwants heeft bloed nodig om zich te kunnen voortplanten en verschuilt zich daarom het liefst aan het hoofdeind van het bed. Bestrijd deze beestjes optijd omdat zij ook dragers zijn van ziektekiemen en hierdoor jou ziek kunnen maken.

 • Boktor

De boktor is tussen de 1 en 2.5 cm lang en heeft een bruinzwarte kleur. Deze beestjes kunnen heel veel schade richten aan houten constructies. Dit beestje heeft als voortplanten als doel. Zie je kleine diepe gaatjes van ongeveer 6 tot 9 millimeter in je hout dan mag je weten dat je actieve boktors in je omgeving hebt.

 • Houtworm

Er zijn verschillende insecten die je in hout kunt vinden, deze worden samen houtworm genoemd. Al deze insecten maken kleine gaatjes in je hout. De houtworm legt eitjes op het hout. De larven die uit deze eitjes komen boren ze een weg in het hout. De larven ontpoppen zich in het hout en laten diepe kleine gaatjes achter. Eenmaal eruit leggen ze weer eitjes en start hetzelfde proces opnieuw.

 • Kakkerlakken

Een kakkerlak heeft een griezelige uiterlijk en een onaangename geur. Dit beestje is schadelijk en neemt veel ziektes met zich mee en kan deze ook overdragen aan jou. De ziektes die kakkerlakken met zich kunnen meedragen zijn salmonella, tyfus en dysenterie. De uitwerpselen van kakkerlakken kunnen astma en eczeem veroorzaken.

 • Mieren

Mieren zijn hardwerkende insecten. Ze leven in grote groepen onde de grond. Mieren houden van suiker. Vinden ze voedsel in je huis dan kun je ze niet meer makkelijk weg krijgen.

 • Motmuggen

Motmuggen worden ook wel rioolvliegen of aanputmotjes genoemd en zien eruit als vlinders. Deze beestejs leven in de afvoer, riolen en kruipruimtes. In deze ruimtes leggen zij hun eitjes. Een motmug kan dagelijks 200 eitjes leggen. Deze eitjes komen binnen 2 dagen uit.

 • Muizen

Muizen kunnen schadelijk zijn voor je spullen als je gezondheid. Muizen knagen om hun tanden in conditie te houden. Ook dragen deze beestjes met zich mee. De ziektes verspreiden ze via hun urine en uitwerpselen

 • Ovenvisjes

Ovenvisjes leven graag in donkere, warme en droge plekken. De ovenvisjes leven van celluse en koolhydraten. Deze leven in vezels en lijmsoorten.

 • Papiervisjes

Een papiervisje wordt ongeveer 15 millimeter lang en heeft een plat lichaam. Het lichaam van een papiervisje is altijd bedekt met zilverkleurige schubben. Papiervisjes eten van alles en kunnen daarom veel schade richten. Zo eten ze graag jou behang, boeken en kleding. Een papiervisje kan tussen 2 tot 8 jaar leven.

 • Ratten

Ratten kunnen schade richten aan je gezondheid en je eigendommen. Ratten en muizen worden vaak door elkaar gehaald omdat ze dezelfde bouw, snuit, scherpe tanden, lange staart en oren hebben. Er is wel een verschil tussen deze 2 beesten. Ratten zijn veel groter dan muizen. Ook leven zij in de nacht. Een rat herken je aan een onaangename geur, langwerpige uitwerpselen en knaagschade.

 • Vlooien

Vlooien leven niet op mensen maar laten wel jeukende bulten op ons lichaam achter. Ze leven wel graag op je huisdier. Een vlooi kan in 1 keer veel eitjes leggen. Vlooien leven van het bloed van je huisdieren. Je huisdier kan hierdoor heel erg ziek worden.

 • Wespen

Wespen bouwen hun nest in het voorjaar. Zij bouwen graag hun nest in een opening of spleet in je huis om zich vervolgens verder te verspreiden. Het zijn irrante beestjes die een je graag storen wanneer je gezellig in de tuin zit te eten en te drinken. Mensen met een wespenallergie moeten er voor waken om niet gestoken te worden door een wesp.

 • Zilvervisjes

Zilvervisjes leven in donkere en vochtige ruimtes. Deze beestjes leven van katoen en kunnen zo veel schade richten aan je kleding. Zilvervisjes zijn niet schadelijk voor je gezondheid maar wel schadelijk voor je kleding. Doordat ze heel klein zijn kun je ze niet zelf bestrijden. Schakel daarom een ervaren ongediertebestrijder in.

Lees verder: In welke jaargetijden komen welke ongedierte voor in Breda?

Lees meer: De 5 grootste bedrijven in Breda

Back To Top
Call Now Button