Ga naar hoofdinhoud
Natuurlijke vijand

Ongedierte bestrijden met een natuurlijke vijand

Voor het bestrijden van ongedierte kun je allerlei chemische hulpmiddelen inzetten. Deze middelen zijn echter lang niet altijd goed voor het milieu. Hecht jij waarde aan het milieu? Dan wil je dit soort hulpmiddelen ongetwijfeld niet gebruiken voor het bestrijden van ongedierte. Gelukkig betekent dit niet dat jij het ongedierte niet te lijf kunt gaan. Je kunt ongedierte namelijk ook milieubewust bestrijden. Hoe? Door gebruik te maken van natuurlijke vijanden van het ongedierte!

Wesp

Roofvliegen, zangvogels en reptielen behoren tot de natuurlijke vijanden van de wesp. Helaas komen deze dieren niet (veel) voor in Nederland. Een natuurlijke vijand die hier wel voorkomt is de hoornaar. Dit beestje is dol op kleine wespen en jaagt hier dan ook graag op. Een andere natuurlijk vijand die in ons land voorkomt is de wespendief. Deze roofvogel jaagt, zoals zijn naam al doet vermoeden, onder meer op wespen.

Mier

Wil jij mieren in jouw tuin bestrijden? Dan kun je hier aaltjes voor inzetten. Deze wormachtige beestjes zijn ontzettend klein, maar verhelpen jouw mierenprobleem wel. Hoe de aaltjes werken tegen mieren? Mieren worden verdreven door de aaltjes in de grond. De volwassen mieren verlaten hun nesten. De larven worden gedood door de aaltjes. Zo bestrijd je milieuvriendelijk een heel mierennest. En weetje wat handig is? Deze natuurlijke vijand kan je gewoon hier online bestellen.

BioGroei-mier-run

Rat

De meeste mensen vinden ratten smerig ongedierte. Reden genoeg dus om deze beesten te lijf te gaan. De natuurlijke vijanden die jij hiervoor in kunt zetten zijn marterachtigen en uilen. Deze dieren komen echter niet snel naar jou toe. Wel kun je zelf een kat kopen. Katten zijn namelijk dol op ratten en jagen er actief op, net als op muizen. Met een natuurlijke vijand als een kat slinkt de rattenpopulatie in jouw omgeving dan ook snel! Helpen deze natuurlijke vijanden niet? Lees hier meer over het professioneel bestrijden van ratten.

Buxusmot

Heeft de buxusmot zich gevestigd in jouw tuin? Dan kun je kippen en loopeenden inzetten om dit ongedierte te lijf te gaan. Laat deze dieren vooral loslopen in jouw tuin. In dat geval ben je vaak snel van de buxusmot verlost worden. Eten jouw kippen geen buxusmotten? Vang er dan een paar en doe ze door het voer heen. Kippen gaan er zo vanzelf van houden. Verder behoren mussen en mezen tot de natuurlijke vijanden van dit ongedierte.

Buxesmot-kippen

Steenmarter

Een steenmarter kan veel schade aanrichten in jouw direct omgeving. Reden genoeg dus om dit ongedierte te bestrijden. Hiervoor kun jij natuurlijke vijanden van de steenmarter inzetten. Roofvogels behoren tot de natuurlijke vijanden van dit ongedierte, evenals honden. Ook vossen en lynxen rekenen we tot de natuurlijke vijanden van de steenmarter. Probleem is alleen dat laatstgenoemde diersoort niet of nauwelijks voorkomen in ons land. Steenmarters mogen niet door de mens gedood worden omdat ze beschermt zijn.

Zilvervisje

Spinnen, de meeste mensen hebben een enorme hekel aan dit ongedierte. Toch zijn spinnen ook ontzettend nuttige dieren. Heb jij last van zilvervisjes in jouw woning? Laat de spinnen in huis dan vooral in leven. Waarom? Omdat spinnen tot de natuurlijke vijanden van zilvervisjes behoren. Spinnen vangen de zilvervisjes, nemen ze mee naar hun web en verorberen het ongedierte hier.

Duif

Duiven worden door lang niet iedereen als ongedierte gezien. Toch rekenen wij deze dieren wel degelijk tot het ongedierte. Dit komt voornamelijk doordat de duivenpopulatie sinds de jaren ’60 explosief gegroeid is. Het bestrijden van duiven met behulp van natuurlijke vijanden is lastig. Jij haalt immers niet snel roofvogels, ratten, marters en wezels in huis. Er zijn gelukkig ook nog manieren om duiven uit jouw tuin te verjagen. Hierdoor hoef jij natuurlijke vijanden van de duif niet in huis te halen.

Mug

Muggen kunnen ons slapeloze nachten bezorgen. Indien jij last hebt van dit ongedierte, wil je de beestjes dan ook zo snel mogelijk bestrijden. Maar wat zijn eigenlijk de natuurlijke vijanden van de mug? Vleermuizen zijn zo’n beetje de grootste natuurlijke vijand van de mug. Dit dier eet namelijk zo’n duizend muggen per nacht. Het gaat in dat geval alleen om muggen in de buitenlucht. In huis is de spin de natuurlijke vijand van de mug. Muggen vliegen namelijk geregeld in spinnenwebben. Tot slot moeten we ook kikkers tot de natuurlijke vijand van de mug rekenen. Muggen leggen hun eitjes namelijk in stilstaand water. Zodra de larven uit het ei zijn gekomen en aan het wateroppervlak hangen, slaan kikkers hun slag. Mochten deze natuurlijke vijanden niet genoeg helpen, dan heb ik hier nog meer tips om muggen te bestrijden.

Natuurlijke vijand vs. professionele bestrijding

Het is natuurlijk mooi wanneer jij erin slaagt ongedierte te bestrijden met behulp van natuurlijke vijanden. In dat geval hoef je geen chemische bestrijdingsmiddelen in te zetten. Het lukt echter niet altijd om ongedierte te bestrijden met natuurlijke vijanden. Ben jij het ongedierte zat? Neem dan contact op via 085 130 84 22 met een professional van Bestrijdingsservice om te kijken hoe je de overlast dan het beste aan kunt pakken.

Meer weten over slakken bestrijden? Lees hier alles over het tegen gaan van slakken in de tuin.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button