Ga naar hoofdinhoud
muizengif

Het beste muizengif

Heb je last van muizen? Dan is het zaak om zo snel mogelijk de muizen te bestrijden. Waarom? Omdat er anders zeer waarschijnlijk een muizenplaag ontstaat. Voor het bestrijden van dit ongedierte kun je onder meer muizengif gebruiken. Zodra de muizen gif binnenkrijgen, sterven zij binnen de kortste keren. Er zijn vandaag de dag echter verschillende soorten muizengif. Dit is belangrijk om te weten, want niet ieder gif werkt even goed. Wil je zo snel mogelijk van de muizen af? Dan zoek je vast en zeker het beste muizengif. Maar wat is dit eigenlijk? Wij vertellen jou hier alles over de verschillende soorten gif om muizen mee te bestrijden en de werking ervan.

Hoe werkt gif tegen muizen?

Voordat je muizengif koopt, ben je mogelijk benieuwd naar de werking ervan. Om het gif zijn werk te laten doen, is het allereerst zaak dat een muis dit binnenkrijgt. Hier zorg je voor door het vergif op verschillende plekken te verspreiden. Doe dit bij voorkeur op een schoteltje of in een schaaltje. Het is uiteraard belangrijk dat een muis zonder moeite bij het muizengif kan komen. Wat er gebeurt wanneer het ongedierte van het vergif eet? Dat hangt ervan af welk soort muizengif je gebruikt. Sommige soorten muizengif zorgen voor problemen in de bloedstolling, terwijl muizen bij ander vergif sterven in hun slaap. Een muis sterft overigens niet altijd direct wanneer hij vergif binnenkrijgt. Het kan tot veertien dagen duren voor een muis overlijdt. Dit gebeurt overigens alleen wanneer het ongedierte voldoende vergif binnenkrijgt. Is dit niet het geval? Dan kan een muis resistent worden voor het muizengif en werkt het middel niet meer. Zorg er daarom voor dat muizen altijd genoeg van het vergif kunnen eten en wissel verschillende vergif af om residentie en herkenning te voorkomen. Een andere goede tip is om het muizengif niet met je blote handen aan te raken. Jouw lichaamsgeur kan de geur van het gif beïnvloeden waardoor de muizen er aan voorbij gaan en niet graag van eten. Gebruik daarom altijd handschoentjes bij het plaatsen.

gif

Waar kan je muizengif kopen?

Wil je muizengif inzetten om muizen te bestrijden? Dan moet je dit middel natuurlijk wel eerst in huis halen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt muizengif kopen in de winkel, maar ook op het internet. Maar waar koop je eigenlijk het beste muizengif?

Muizengif online bestellen

Op het internet worden allerlei soorten muizengif aangeboden. Heb je geen kennis van het gif? Dan is het lastig om een keuze te maken. Het aanbod is namelijk zo groot dat je door de bomen het bos mogelijk niet meer ziet. Als leek ben je daarom misschien geneigd om lukraak een muizengif uit te zoeken. Dit is echter niet verstandig. Waarom niet? Omdat je er dan niet zeker van bent dat je het beste muizengif gevonden hebt. Om je te helpen hebben wij de beste voor je op een rijtje gezet. Zoals hierboven al is aangegeven, is het verstandig om te wisselen van soorten gif als je last blijft houden van muizen. Onderstaande producten verschillen van werkzame stof en type (graan/pasta).

graanlokaas  Raco  Flash-paste
In de winkel kopen

Het aanbod muizengif is in een winkel vaak wat kleiner dan op het internet. Het wil overigens niet zeggen dat je in een winkel met een kleiner aanbod geen geschikt bestrijdingsmiddel kunt vinden. Vaak vind je online dezelfde merken terug als in de winkels. Medewerkers kunnen jou vertellen over de werking en horen daarnaast jouw probleem aan. Zij adviseren je vervolgens wat in jouw situatie het beste muizengif is. Hieronder geven wij ook verder advies over de soorten gif en het plaatsen.

Verschillende soorten

De meeste mensen gebruiken muizengif om muizen te bestrijden. Vaak wordt gedacht dat er slechts één vergif is om het ongedierte mee te bestrijden. Dit is echter niet het geval. Er zijn namelijk verschillende bestrijdingsmiddelen die diverse soorten muizengif kunnen bevatten. Hieronder zetten wij de verschillende soorten voor jou op een rijtje.

Brodifacoum

Het eerste muizengif dat we behandelen is brodifacoum. Dit vergif kan je in een voerdoosje doen of het zit in kleine, plastic zakjes. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf niet in aanraking komt met het gif. Je hoeft deze zakjes alleen maar op verschillende plekken te verspreiden. Muizen vreten zelf de zakjes open en doen zich vervolgens tegoed aan het vergif. Dit muizengif zorgt er vervolgens voor dat een muis uitdroogt.

Flocoumafen

Flocoumafen is een bijzonder agressief muizengif dat lang werkt. De kans dat muizen hier resistent voor worden is dan ook klein. Eenmaal in het lichaam van de muis zorgt flocoumafen ervoor dat het bloed van het beestje niet kan stollen. Er ontstaat vervolgens een inwendige bloeding, waardoor de muis het loodje legt.

Difenacoum

Net als flocoumafen is ook difenacoum zeer agressief. Wanneer een muis dit vergif een aantal dagen achter elkaar binnenkrijgt, zorgt dit voor stollingsproblemen met het bloed. Bovendien zorgt het vergif er na verloop van tijd voor dat er in het lichaam van de muis een bloeding ontstaat. Door difenacoum kan het bloed niet stollen, waardoor een muis snel sterft.

Difethialon

Heeft een muis voldoende gegeten van lokaas met daarin difethialon? Dan zorgt dit dat er problemen ontstaan met betrekking tot de bloedstolling. Daarbij wordt er schade veroorzaakt aan de haarvaten, wat een inwendige bloeding tot gevolg heeft. Door het stollingsprobleem blijft een muis van binnen bloeden, waardoor het beestje snel doodgaat.

Bromadiolon

Ook bromadiolon zorgt voor een stollingsprobleem van het bloed. Verschil met de overige drie soorten muizengif die eveneens zorgen voor een stollingsprobleem is dat bromadiolon ook buitenshuis ingezet mag worden voor het bestrijden van muizen. De overige vier mag je alleen binnen gebruiken.

Alfachloralose/Alphachloralose

Gif met als werkzame stof Alfachloralose zorgt niet voor problemen in de bloedstolling of uitdroging. Wanneer een muis alfachloralose binnenkrijgt via lokaas valt hij binnen de kortste keren in een diepe slaap. Vervolgens raakt het ongedierte onderkoeld, waardoor het beestje sterft. Dit middel werd de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt, ook omdat muizengif met een bloedstollend middel niet meer buiten is toegestaan. Ook andere dieren kunnen namelijk problemen ondervinden wanneer zij het diertje met muizengif op tot zich nemen.

Op de juiste plek plaatsen

Plaats het muizengif ongeveer 5 meter uit elkaar. Als je last hebt van een grotere plaag verklein dan de afstand tot 2 meter. Zet het gif op plaatsen waar het ongedierte geregeld komt, zoals bij de ingang van een hol, op looppaden langs de muur, in verborgen ruimtes zoals verlaagde plafonds en kruipruimtes en op plaatsen waar ze aan voedsel hebben geknaagd. Kijk regelmatig of er van het gif gegeten is en vervang dit wanneer het vervuild is. Tijdens het bestrijden met muizengif dien je al het overige voedsel voor een muis goed op te bergen.

Let op met kinderen, honden en katten

De meeste mensen plaatsen schaaltjes met vergif op verschillende plekken in hun woning. Een slimme aanpak, want zo is de kans groot dat je snel verlost bent van de muizen. Plaats de schaaltjes echter niet op plekken waar ze ook toegankelijk zijn voor jouw kinderen en/of huisdieren. Waarom niet? Omdat muizengif ook grote gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld een kat of hond, lees hier over de symptomen bij huisdieren. Plaats de schaaltjes met muizengif dus alleen op plekken waar uitsluitend muizen bij kunnen komen of gebruik een lokdoos. Lokdozen zijn los te verkrijgen of als set, zoals protect home hierboven. Denk je dat jouw huisdier of kind toch muizengif op heeft? Raadpleeg dan direct een (dieren)arts.

Expert inschakelen

Blijf je last houden van muizen na het zetten van gif? Dan kan het zijn dat de muizen resistent zijn, er een te grote plaag is of het gif niet op de juiste manier is geplaatst. Om toch af te komen van de muizenoverlast is het verstandig om de hulp van een expert in te schakelen. Hij kan je een advies op maat geven ten aanzien van het muizengif en/of helpen bij de bestrijding van een grote plaag. Een lokale ongedierte bestrijder van Bestrijdingsservice is te bereiken via 085 130 84 22.

Liever een diervriendelijke muizenval?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button