skip to Main Content
Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Muizen bestrijden

Dit ongedierte komt in groten getale voor in Nederland. De beestjes leven niet alleen buiten, maar kunnen ook in jouw huis opduiken. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. En dit geldt ook voor alle andere Nederlanders. Verreweg het grootste deel van de inwoners van ons land heeft namelijk een enorme hekel aan dit ongedierte. Zit dit ongedierte in uw woning? Kom dan direct in actie. Doe je niets? Dan ontstaat er mogelijk een plaag. Veel mensen weten echter niet hoe zij bij muizen bestrijden te werk moeten gaan. Daarom vertellen wij jou hier alles wat jij moet weten over dit ongedierte en gaan wij in op bestrijding van dit ongedierte.

muizen bestrijden

Verschillende soorten

Binnen de muizenfamilie kennen we verschillende soorten. Desondanks lijken muizen toch veel op elkaar. Heb jij te maken met dit ongedierte in jouw huis? Dan is het lastig om te herkennen om welke soort het precies gaat. Heb jij hier ook moeite mee? Wij hebben de muizen die het meest voorkomen en vaak overlast veroorzaken op een rijtje gezet.

Huismuis

Wanneer jij te maken hebt met muizen in huis, is de kans groot dat het om de huismuis gaat. Niet verrassend natuurlijk als je deze naam leest. De huismuis leeft namelijk vaak in de buurt van de mens. Dit ongedierte komt dan ook geregeld voor in en rondom huizen. De uiterlijke kenmerken van deze muizensoort zijn:

 • Bruingrijze vacht. De vacht op de buik is lichter dan op de rug;
 • Grote ogen en oren;
 • 7,5 tot 9 centimeter lang. De staart is vaak net zo lang als de lichaamslengte;
 • Voedt zich voornamelijk met vetproducten en granen.

Bosmuis

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, leeft de bosmuis zeker niet alleen in een bosrijke omgeving. In het voorjaar en de zomer trekt het ongedierte er vaak op uit, maar in de herfst en winter komt de bosmuis vaak in huis voor. De bosmuis kun je herkennen aan:

 • Een donkerbruine rug, gele flanken en een lichtgrijze buik;
 • Een staart van zo’n 7 tot 11 centimeter, deze is ongeveer net zo lang als zijn lichaamslengte;
 • Een spitse snuit, grote oren en zwarte ogen.

Veldmuis

De laatste soort die we hier behandelen is de veldmuis. Deze soort leeft het liefst buitenshuis, in velden. Vandaar ook zijn naam. Heel af en toe komt de veldmuis ook binnenshuis voor. De veldmuis heeft de volgende kenmerken:

 • Lichtbruin tot grijs van kleur;
 • Korte staart vergeleken met de veld- en bosmuis;
 • Mollig qua postuur.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Hoe herken je dit ongedierte in je huis of bedrijfspand?

Dit ongedierte komt geregeld voor in woningen. Het kan echter ook voorkomen dat het ongedierte plots opduikt in jouw bedrijfspand. De beestjes begeven zich doorgaans in de buurt van mensen, maar houden zich wel goed verborgen. Dat maakt muizen verjagen een uitdaging. Dit maakt het een stuk lastiger om de aanwezigheid van dit ongedierte in de gaten te hebben.Toch zijn er wel een aantal manieren waarop jij kunt herkennen dat je te maken hebt met dit ongedierte. Zodra je weet kun je middelen voor muizen verjagen pas goed gebruiken. Ten eerste kun jij een knagend geluid horen wanneer dit ongedierte aanwezig zijn. De muis behoort namelijk tot de knaagdieren. De tanden van het beestje groeien vaak snel. Om de tanden af te slijten, knaagt een muis vaak aan van alles en nog wat.

Dit brengt ons direct bij een tweede punt waaraan jij dit ongedierte kunt herkennen. Doordat de beestjes aan van alles en nog wat knagen, ontstaat er vaak schade aan allerlei objecten. Zie jij plots aangevreten kabels of stukken hout waaraan is gegeten? Dan duidt dit vaak op de aanwezigheid van dit ongedierte. Tot slot kun jij dit ongedierteook ruiken. Dat maakt het muizen verjagen een stuk makkelijker. Het ongedierte verspreidt namelijk een muskusachtige geur. Dit gaat echter alleen op wanneer er veel van dit ongedierte aanwezig zijn op een bepaalde plek. Bij slechts een paar muizen hoef jij deze geur dus lang niet altijd waar te nemen.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Is een plaag schadelijk?

Er zijn genoeg mensen die denken dat dit ongedierte in huis niet schadelijk zijn. Dit is echter wel het geval. Dit ongedierte plant zich namelijk ontzettend snel voort. Zitten er ongedierte in huis of bedrijfspand? Dan breidt het aantal zich snel uit. Voor je het weet is er een plaag ontstaan. Misschien is er zelfs al wel sprake van een plaag. Zo’n plaag kan de nodige schade veroorzaken. Hieronder behandelen we de twee grootste gevolgen.

Knaagschade
Om hun tanden op lengte te houden, knagen dit ongedierte aan vrijwel alles. Indien er sprake is van een plaag, ontstaat er dan ook veel knaagschade. Zo knagen muizen bijvoorbeeld aan allerlei kabels. Dit kan voor gevaar zorgen. Indien een muis aan een elektriciteitskabel knaagt, kan er namelijk kortsluiting ontstaan. En kortsluiting kan er vervolgens voor zorgen dat er brand uitbreekt.

Gezondheid
Dit ongedierte draagt vaak allerlei bacteriën met zich mee. Wanneer jij in contact komt met bijvoorbeeld de uitwerpselen van dit ongedierte, kun jij ziek worden. Zo kan een muis er onder meer voor zorgen dat jij salmonella of de ziekte van Weil krijgt. Daarnaast kun je ook besmet worden met het hantavirus dankzij dit ongedierte.

Hoe voorkom je ze

Dit ongedierte leeft graag in de nabijheid van de mens. De voornaamste reden hiervan is dat zij hier betrekkelijk makkelijk aan voedsel kunnen komen. Mensen laten nou eenmaal geregeld eten slingeren. Een muis hoeft in dat geval geen moeite te doen om aan zijn voedsel te komen. Wil jij dit ongedierte in huis voorkomen? Dan is het in eerste instantie zaak etenswaren zoveel mogelijk te bewaren in afsluitbare verpakkingen. Een muis kan er zo immers niet bij. En wanneer het ongedierte zich niet kan voeden, trekt het verder. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw woning of bedrijfspand schoon is. Dit ongedierte begeeft zich namelijk het liefst in een smerige omgeving. Tot slot is het belangrijk om openingen en kieren in jouw huis of bedrijfspand te dichten. Zorg ervoor dat alles dicht is, ook de kleinste openingen. Het ongedierte heeft namelijk al genoeg aan een opening van een halve centimeter om binnen te komen.

Wist je dat…

 • De tanden van een muis met 0,03 centimeter per dag groeien? Om te voorkomen dat zijn tanden te langen worden, knaagt een muis aan van alles en nog wat.
 • Dit ongedierte is niet alleen snel, maar kunnen ook nog eens goed springen. De meeste muizen kunnen zo’n 25 centimeter hoog springen. Mede hierdoor kunnen zij zich makkelijk verplaatsen door een gebouw.
 • Je er goed aan doet om vallen langs de muur te plaatsen? De meeste lopen namelijk langs muren. Toch zijn er methode voor muizenbestrijding die je kunt gebruiken. Door de vallen hier te plaatsen, wordt de kans op het vangen van dit ongedierte een stuk groter.

Muizen bestrijden, hoe kun je dat zelf doen?

Is het jou niet gelukt om muizen in huis of bedrijfspand te weren? Dan wordt het de hoogste tijd om in actie te komen en muizenbestrijding serieus in overweging te nemen. Muizen verjagen is een essentiele stap. Wacht niet tot de muizen vanzelf verdwijnen, want dat gebeurt niet. Wanneer jij niets doet, heb je binnen de kortste keren te maken met een plaag. Gelukkig zijn er een aantal manieren van muizen verjagen. Wij noemen ze hieronder. Weet wel dat het belangrijk is het probleem in de kern aan te pakken. Doe je dit niet? Dan is het dweilen met de kraan open en keert het ongedierte binnen de kortste keren weer terug. Muizen verjagen is pas succesvol al je het correct doet.

Muizenval

De makkelijkste manier van muizen bestrijden is met behulp van een muizenval. Bij deze manier van muizen bestrijden zijn er twee opties: de traditionele klem en een muizenval. Bij de klem plaats je een lokmiddel, zoals kaas, op het uiteinde. Zodra een muis over de klem loopt, slaat deze dicht en is de muis dood. Bij muizen bestrijden door middel van vallen wordt gebruikgemaakt van lokmiddel. Dit middel wordt in speciale doosjes gedaan en trekt muizen aan. Wanneer zij in de doosjes lopen, kunnen zij er niet meer uit. Het is zaak de vallen door jouw huis te verspreiden om de kans op succes te vergroten. Deze methode van muizen bestrijden zal pas echt gaan werken als je bereid bent de vallen te controleren.

Vergif

Een tweede manier van muizen bestrijden is met behulp van vergif. Dit is vandaag de dag in verschillende winkels te koop. Deze methode van muizen bestrijden werkt het beste door het op meerdere schaaltjes te doen en te verspreiden door jouw woning of bedrijfspand. Zodra muizen eenmaal van de giftige korrels eten, ontstaat er een reactie in hun lichaam. De muis wordt als het ware van binnenuit langzaam maar zeker aangetast. Hierdoor sterft het ongedierte binnen de kortste keren. Muizen verjagen op deze manier is pas effectief als je de juiste gif gebruikt. Muizen verjagen met gif vraagt wel enig geduld aan jou zijde.

Levend vangen

Je kunt nog zo’n hekel hebben aan muizen, maar als dierenvriend krijg jij het ongetwijfeld niet over je hart om de beestjes te doden. Bovenstaande manieren voor muizen verjagen bieden voor jou dus geen uitkomst. Dit wil echter niet zeggen dat jij muizen niet zelf kunt bestrijden. Er zijn namelijk ook diervriendelijke muizenvallen op de markt voor muizenbestrijding. Muizen kunnen deze vallen wel betreden, maar kunnen er vervolgens niet meer uit. Ze blijven echter wel in leven. Muizen verjagen is zo succesvol. Jij kunt de muizen vervolgens in de natuur uitzetten. Doe dit altijd op minimaal honderd meter afstand van jouw woning of bedrijfspand. Zo niet? Dan keren de muizen ongetwijfeld snel weer terug na deze manier van muizen bestrijden te hebben toegepast. En dan is jou methode van muizen verjagen dan niet effectief genoeg geweest. We hebben recent nog een blog geschreven over hoe je een (veld) muis vangt.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Professionele bestrijding

Het is mogelijk om muizenbestrijding zelfstandig te doen. Indien jij hiervoor kiest, is het echter wel de vraag in hoeverre de muizen ook bestreden worden. Muizennestrijding in de kern is namelijk noodzakelijk om het probleem op te lossen. Met een paar muizenvallen of een beetje vergif gebeurt dit niet. Zeker niet wanneer er sprake is van een muizenplaag. Wil jij er zeker van zijn dat de muizen in huis of bedrijfspand verdwijnen? Laat muizenbestrijding van dit ongedierte dan over aan een professional.

Voordat een professional begint met muizenbestrijding, komt hij altijd eerst langs om het probleem in kaart te brengen. Zo is het voor hem noodzakelijk om te weten hoe groot het probleem is, om wat voor een soort pand het gaat en welke muizensoort het betreft. Op basis van deze inspectie maakt hij vervolgens een passend plan voor de muizenbestrijding. Zodra hij het plan heeft opgesteld, begint een professional nog niet meteen met de muizenbestrijding. Hij speurt namelijk eerst naar openingen waardoor het ongedierte jouw woning of bedrijfspand binnen kan komen. Deze dicht hij eerst, zodat er niet opnieuw muizen in huis kunnen komen.

Zodra een professional dit allemaal gedaan heeft, begint hij met muizenbestrijding in huis. Vaak combineert een professionele bestrijder vallen met gif. Een bestrijder plaatst de vallen en het vergif op strategische plaatsen. Hierdoor is de kans op succes bij muizenbestrijding een stuk groter. Wil jij er dus zeker van zijn dat jij van de vervelende muizen in huis of bedrijfspand verlost wordt? Laat de muizenbestrijding van dit ongedierte dan over aan een professional!

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Ga verder naar de Homepage.

Back To Top Call Now Button