Ga naar hoofdinhoud
muggenspray

De beste anti muggensprays en -producten

Er zijn veel leuke dingen te doen in de zomer denk aan; zwemmen, fietsen en kamperen. Helaas worden we met deze leuke activiteiten vaak vergezeld door muggen en andere insecten. Soms lijkt het alsof ze met groepjes op je armen en benen zitten en je leegzuigen voor hun avondmaal. Ook tijdens zonvakanties weten de muggen je vaak te vinden.

Om muggen en andere insecten op afstand te houden en zorgeloos te kunnen genieten van je zomeravond, heb je goede, betrouwbare anti-muggen en insecten producten nodig. Er zijn veel verschillende sprays, lotions en producten op de markt, zowel op natuurlijke basis als met DEET. Wij hebben een lijst samengesteld van de beste producten tegen muggen.

De beste Anti muggenspray met DEET

DEET is algemeen bekend als het muggenwerende middelen. Het is een stof die ontwikkeld is door de Amerikaanse leger. Er zijn veel producten te koop met DEET, in verschillende sterktes. Hoe meer DEET in een product, hoe langer je beschermd bent tegen muggen. Een product met DEET is het best te gebruiken tegen (tropische) muggen en insecten.

Wanneer je een zonnebrandcrème heb gebruikt is het aan te raden pas na 30 tot 45 minuten een product met DEET aan te brengen. Door de producten samen te gebruiken werkt de zonnebrand minder goed, het is dus aan te raden een zonnebrand met een hogere factor te gebruiken als je het tegelijk gebruikt met een antimuggenmiddel. Daarnaast is een antimuggenmiddel niet waterbestendig. Na een duik in het zwembad of de zee dien je je opnieuw in te smeren/sprayen.

DEET is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Na het insmeren dien je goed je handen te wassen.

care-plus-deetmoustimugmouskito

Care Plus DEET

Care Plus DEET is een sterk insecten afstotend product voor op de huid. Het werkzame bestanddeel DEET werkt goed tegen muggen en andere stekende en bijtende insecten. Care Plus heeft verschillende producten met DEET in hun assortiment, denk aan een spray, lotion, gel, en zelfs ook een klamboe. De producten hebben ook verschillende sterktes. Producten tussen de 30% en 50% DEET werken het effectiefst.

Moustimug

Moustimug is een merk dat verschillende goedwerkende insektenwerende producten met DEET op de markt heeft. De collectie bevat sprays en rollers met 20%, 30% of 50% DEET waardoor ze zijn aan te raden voor gebieden met malaria of knokkelkoorts. Ook is het dichter bij huis te gebruiken tegen muggen, teken en steekvliegen.

Mouskito

Mouskito biedt een oplossing tegen insecten voor iedereen. De collectie van Mouskito is namelijk groot en opgedeeld in verschillende lijnen. De Travel en Tropical lijnen bevatten rollers en sprays met DEET, variërend van 30% en 50%.  Mouskito muggenmelk is een betrouwbare huidbescherming tegen Europese en tropische muggen en andere stekende insecten.

Zonder DEET

DEET-producten kunnen gezondheids- en milieuproblemen veroorzaken. Je kunt daarom kiezen voor muggensprays zonder DEET en  met een andere werkzame stof. Hieronder een paar van onze favoriete.

care-plus-natural

Care Plus anti-insect natural

Heb je een gevoelige huid of jonge kinderen? Dan is Care Plus Anti-Insect Natural het geschikte product voor jou. Dit product is gebaseerd op natuurlijke lemon-eucalyptus extracten en bevat geen DEET. Het is verkrijgbaar als spray, roller en stick.

Azaron muggenspray

Azaron heeft een assortiment met producten die bescherming bieden tegen muggen én eerste hulp bij insectensteken. Ze zijn al meer dan 70 jaar een specialist op het gebied van insecten- en kwallenbeten. In hun assortiment hebben ze naast producten met DEET ook de Azaron Anti-Muggenspray 0% DEET. De werkzame stof is hierin is 20% IR3535. Deze muggenspray biedt ongeveer 6 uur bescherming tegen de meest voorkomende muggensoorten in Nederland en Noordwest-Europa.

Overige anti muggen middelen

Naast sprays en rollers die je direct op de huid gebruikt zijn er ook andere anti-muggenproducten op de markt. Denk maar aan muggenlampen, klamboes en vliegenmeppers. Deze producten helpen ook om muggen en insecten in huis te voorkomen.

abbey-camp

Klamboe

Muggen en insecten verstoren niet alleen de slaap, maar kunnen ook diverse ziektes overbrengen, zoals malaria of knokkelkoorts. Voor reizen naar risico gebieden, raden we een geïmpregneerd muskietennet aan. De meeste (malaria)muggen zijn actief wanneer de zon ondergaat. Het is raadzaam om daarom voor zonsondergang de klamboe op te hangen in een goed geventileerde ruimte. Als je thuis ook veel last hebt van muggen in de slaapkamer, kan een klamboe ook de uitkomst zijn. Hij beschermt niet alleen tegen ziekte overdragende muggen maar weert alle muggen en insecten. Voor het gebruik in Nederland hoeft de klamboe niet perse geïmpregneerd te zijn.

Anti mug stekker

Vapona heeft een anti mug stekker ontwikkeld met een werkzame stof. Steek de stekker  in het stopcontact op je slaapkamer en je bent 45 nachten beschermt tegen muggen, zodat je weer van je nachtrust kan genieten zonder gezoem rond je oren.

Citronella olie tegen muggen

Citronella olie is een van de meest gebruikte natuurlijke insectenwerende middelen. Deze olie kan je op de huid gebruiken als je hem verdund met een basisolie zoals kokosolie, zoete amandelolie of olijfolie. Citronella is ook te vinden in een verscheidenheid aan mug afstotende producten zoals geurkaarsen, lotions, sprays en zelfs polsbandjes, halsbanden en vele andere producten. In dit soort producten, die meestal op de huid of kleding worden aangebracht, wordt citronella gebruikt in combinatie met andere stoffen om bescherming te bieden tegen muggen en andere insecten. Deze producten werken tegen het weren van muggen maar zijn minder effectief.

Professionele hulp

Soms zijn deze producten gewoonweg niet voldoende. Wanneer de producten niet meer helpen en het aantal muggen blijft vermenigvuldigen, dan weet je dat je te maken hebt met een muggenplaag. Bel een lokale bestrijder via van Bestrijdingsservice (085 – 130 84 22) en wij helpen je graag verder.

Lees hier verder over de langpootmug.

Lees verder: 8 fabeltjes over en tegen muggen

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button