skip to Main Content
De Beste Anti Muggensprays En -producten

De beste anti muggensprays en -producten

Er zijn veel leuke dingen te doen in de zomer denk aan; zwemmen, fietsen en kamperen. Helaas worden we met deze leuke activiteiten vaak vergezeld door muggen en andere insecten. Soms lijkt het alsof ze met groepjes op je armen en benen zitten en je leegzuigen voor hun avondmaal. Ook tijdens zonvakanties weten de muggen je vaak te vinden.

Om muggen en andere insecten op afstand te houden en zorgeloos te kunnen genieten van je zomeravond, heb je goede, betrouwbare anti-muggen en insecten producten nodig. Er zijn veel verschillende sprays, lotions en producten op de markt, zowel op natuurlijke basis als met DEET. Wij hebben een lijst samengesteld van de beste producten tegen muggen.

Anti muggenspray met DEET

DEET is algemeen bekend als het muggenwerende middelen. Het is een stof die ontwikkeld is door de Amerikaanse leger. Er zijn veel producten te koop met DEET, in verschillende sterktes. Hoe meer DEET in een product, hoe langer je beschermd bent tegen muggen. Een product met DEET is het best te gebruiken tegen (tropische) muggen en insecten.

Wanneer je een zonnebrandcrème heb gebruikt is het aan te raden pas na 30 tot 45 minuten een product met DEET aan te brengen. Door de producten samen te gebruiken werkt de zonnebrand minder goed, het is dus aan te raden een zonnebrand met een hogere factor te gebruiken als je het tegelijk gebruikt met een antimuggenmiddel. Daarnaast is een antimuggenmiddel niet waterbestendig. Na een duik in het zwembad of de zee dien je je opnieuw in te smeren/sprayen.

DEET is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Na het insmeren dien je goed je handen te wassen.

DEET

Care Plus DEET

Care Plus DEET is een sterk insecten afstotend product voor op de huid. Het werkzame bestanddeel DEET werkt goed tegen muggen en andere stekende en bijtende insecten. Care Plus heeft verschillende producten met DEET in hun assortiment, denk aan een spray, lotion, gel, en zelfs ook een klamboe. De producten hebben ook verschillende sterktes. Producten tussen de 30% en 50% DEET werken het effectiefst.

Jungle Formula

Jungle Formula is een merk dat verschillende goedwerkende insektenwerende producten op de markt heeft. De anti-muggenspray of -roller bevat 20% of 50% DEET en is aan te raden voor gebieden met malaria of knokkelkoorts. Ook is het dichter bij huis te gebruiken tegen muggen, teken en steekvliegen. Naast producten met DEET hebben ze ook een lotion zonder DEET voor niet-risico gebieden.

Jaico muggenmelk

Jaico is een muggenmelk op basis van DEET en etherische oliën. Het is bijzonder aangenaam op het lichaam aan te brengen is door de roller- en sprayflacons. Het is te verkrijgen met DEET percentages tussen de 9,5% en 50%. Jaico muggenmelk is een betrouwbare huidbescherming tegen Europese en tropische muggen en andere stekende insecten.

Zen’sect

Zen’sect kent een kleiner assortiment maar is daarom niet minder effectief. Ze hebben één spray met 40% DEET, deze werkt direct na het aanbrengen en is dermatologisch getest. Het product is niet in alle winkels verkrijgbaar maar wel op verschillende webshops. Naast een middel met DEET verkopen ze ook Zen´sect Tropical, het werkzamemiddel in deze spray is Icardine.

Natuurlijke anti muggenspray

DEET-producten kunnen gezondheids- en milieuproblemen veroorzaken. Je kunt er daarom voor kiezen om producten te gebruiken op natuurlijke basis. Hieronder een paar van onze favoriete.

Care Plus anti-insect natural

Heb je een gevoelige huid of jonge kinderen? Dan is Care Plus Anti-Insect Natural het geschikte product voor jou. Dit product is gebaseerd op natuurlijke lemon-eucalyptus extracten en bevat geen DEET. Het is verkrijgbaar als spray, roller en stick.

Care-Plus-Natural

Citroen-eucalyptusolie

Citroen-eucalyptusolie kent een dubbele werking. Het helpt muggen op afstand te houden en biedt verlichting bij verkoudheid.  Als je het middel tegen muggen wilt gebruiken kun je het (verdunt met een neutrale olie) aanbrengen op je lichaam. Het product is onder andere verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

LaDrôme Biologische muggenspray

LaDrôme biologische muggenspray is een spray die vijf biologische oliën bevat om muggen en andere insecten voor meer dan 6 uren op afstand te houden. Je kunt het aanbrengen op je huid, kleren of zelfs verstuiven in de ruimte. Het product is geschikt voor volwassenen en kinderen boven de 3 jaar.

Overige anti muggen middelen

Naast sprays en rollers die je direct op de huid gebruikt zijn er ook andere anti-muggenproducten op de markt. Denk maar aan muggenlampen, klamboes en vliegenmeppers. Deze producten helpen ook om muggen en insecten in huis te voorkomen.

Care Plus klamboe

Muggen en insecten verstoren niet alleen de slaap, maar kunnen ook diverse ziektes overbrengen, zoals malaria of knokkelkoorts. Voor reizen naar risico gebieden, raden we een geïmpregneerd muskietennet aan. De meeste (malaria)muggen zijn actief wanneer de zon ondergaat. Het is raadzaam om daarom voor zonsondergang de klamboe op te hangen in een goed geventileerde ruimte. Als je thuis ook veel last hebt van muggen in de slaapkamer, kan de klamboe ook een uitkomst zijn. Hij beschermt niet alleen tegen ziekte overdragende muggen maar weert alle muggen en insecten.

Care plus

Citronellaolie tegen muggen

Citronellaolie is een van de meest gebruikte natuurlijke insektenwerende middelen. Deze olie is te vinden in een verscheidenheid aan mug afstotende producten zoals geurkaarsen, lotions, sprays en zelfs polsbandjes, halsbanden en vele andere producten. In dit soort producten, die meestal op de huid of kleding worden aangebracht, wordt citronella gebruikt in combinatie met andere stoffen om bescherming te bieden tegen muggen en andere insecten. Deze producten werken tegen het weren van muggen maar zijn minder effectief.

Elektrische vliegenmepper

Een elektrische vliegenmepper is een snelle en schone manier om van muggen en ander vliegend ongedierte af te komen. Door het gebruik van een elektrische vliegenmepper voorkom je vieze vlekken op de muur van platgeslagen insecten. Als het insect in aanraking komt met het gaas wordt hij geëlektrocuteerd en valt dood neer.

Bayer spray tegen vliegen en muggen

Als je muggen of insecten direct wil doden, moet je zeker eens kijken naar dit Bayer Insecticide. Dit product bevat krachtige actieve ingrediënten die insecten snel doden maar niet schadelijk zijn voor jou of je huisdieren. Spuit het insecticide en je zult onmiddellijk resultaten zien. Zo kun je insecten zoals muggen vergeten en weer van jouw leuke zomeravond genieten.

Roxasect muggenspray

Deze spray bestaat uit natuurlijke pyrethrines. De stof wordt verdeeld door de kamer en blijft zweven in de lucht. Als het insect er doorheen vliegt en de substantie inhaleert, treedt eerst een stimulering van het zenuwstelsel op. Dan volgt een verlamming waardoor het insect sterft.

Spuit niet langer dan 1 seconde per 10 m3 vanuit het midden van de kamer in elke bovenhoek. Voor de behandeling moeten ramen en deuren gesloten zijn. Houd na de behandeling de kamer gedurende 10 minuten gesloten en ventileer vervolgens goed.

Professionele hulp

Soms zijn deze producten gewoonweg niet voldoende. Wanneer de producten niet meer helpen en het aantal muggen blijft vermenigvuldigen, dan weet je dat je te maken hebt met een muggenplaag. Bel een lokale bestrijder via van Bestrijdingsservice (085 – 029 85 14) en wij helpen je graag verder.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top Call Now Button