skip to Main Content
Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 029 85 14

Muggen bestrijden

In de zomermaanden heeft vrijwel iedereen geregeld last van muggen en sinds de laatste jaren is er ook een soort actief in de winter. Ze zijn vooral ’s nachts actief en zorgen met name in de slaapkamer voor overlast. Door het irritante gezoem van dit ongedierte kun jij namelijk flink uit je slaap gehouden worden. Slaap je wel door het gezoem heen? Dan word je de volgende dag ongetwijfeld wakker met een groot aantal bulten. Kortom: genoeg reden om in actie te komen voor muggen weghouden. Muggen weghouden is mogelijk als je weet wat je eigenlijk allemaal moet doen om muggen in huis te bestrijden. Je leest er alles over in dit ongedierte in onderstaande tekst.

muggen bestrijden

De bekendste soorten

De muggenfamilie bestaat uit een groot aantal verschillende soorten van dit ongedierte. In totaal komen er in ons land zo’n 25 verschillende soorten van dit ongedierte voor. Omdat het wat veel is al deze ongedierte te behandelen, richten wij ons hier tot de vier meest voorkomende soorten. Hieronder krijg jij de uiterlijke kenmerken van deze dit ongedierte.

Huissteekmug

 • Bruin van kleur
 • Slechts enkele millimeters groot
 • Lichaam is grotendeels bedekt met schubben
 • In de zomer actief

Molestusmug (Supermug)

 • Bruin van kleur
 • Enkele milimeters tot 1cm groot
 • Schubben en kleine haartjes
 • Ook in de winter actief

Langpootmug

 • Grijsbruin van kleur
 • Volwassenen zijn zo’n 60 millimeter lang
 • Dunne, lange poten
 • Lichaam is slank

Dansmug

 • Lichtbruin tot groen van kleur
 • Wordt ongeveer 10 millimeter lang
 • Grote, witte vleugels
 • Twee veerachtige uitsteeksels op de kop

Overige soorten

De vier soorten die we hierboven behandelen, komen veelvuldig voor in ons land. Er zijn echter nog een aantal bekende soorten binnen de familie van dit ongedierte. Zo heb jij ongetwijfeld weleens gehoord van de malariamug. Deze mug kan met zijn beten de ziekte malaria veroorzaken. Dit is niet de enige soort die schadelijk kan zijn voor de gezondheid van mensen. Zo kan de tijgermug bijvoorbeeld westnijlziekte en dengue veroorzaken. Daarnaast kennen we nog de gelekoortsmug. Deze mug gaat wordt ook vaak de zikamug of denguemug genoemd, omdat het beestje deze ziektes kan verspreiden door mensen te steken. Gelukkig komen deze soorten vrijwel alleen voor in de tropen, waardoor we er in Nederland niet bang voor hoeven te zijn.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Voorkom dit ongedierte in huis

Doordat dit ongedierte de oorzaak zijn van jeukende bultjes op jouw huid, wil jij dit ongedierte ongetwijfeld uit jouw woning weren. Probleem is dat veel mensen niet weten hoe zij hierbij te werk moeten gaan. Je kunt ervoor kiezen ramen gesloten te houden. Dit kan de muggen weghouden. Nadeel is dan wel dat jij jouw woning niet meer kunt luchten. Het plaatsen van horren is in dat geval een betere optie. Plaats een hor altijd voor alle ramen en deuren die open kunnen. De hor zorgt er namelijk voor dat een mug niet langer meer via het raam of de deur binnen kan komen. Muggen weghouden kan in dit geval door ervoor te zorgen dat deze ook goed gesloten blijft.

Heb jij stilstaand water rondom jouw woning? Dan is het zaak dit zo goed mogelijk af te dekken. Bij stilstaand water kun je onder meer denken aan regentonnen of kleine vijvers. Waarom je dit af moet dekken? Omdat dit ongedierte hier vaak hun eitjes in leggen. Indien deze eitjes uitkomen, kun jij de klok erop gelijk zetten dat het ongedierte binnenkort ook in huis opduikt. Indien het om een vijver gaat, kun jij hier ook een aantal goudvissen in laten zwemmen. Deze vissen eten de eitjes van dit ongedierte namelijk op.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Vanwege ons landelijk netwerk aan bestrijders kunnen wij snel aanwezig zijn.
Daarnaast betaal je geen voorrijkosten.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Wat te doen tegen deze vervelende dieren?

In de praktijk blijkt vaak dat veel mensen er niet toe in staat zijn dit ongedierte buiten de deur te houden. De voornaamste reden hiervan is dat een hor voor een deur geregeld open blijft staan. In dat geval is het natuurlijk onbegonnen werk om muggen in huis te voorkomen. Is het jou ook niet gelukt? Geen paniek, want je kunt het nodige doen om van dit vervelende ongedierte af te komen. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om dit ongedierte te bestrijden. Daarnaast heb je nog een aantal bestrijdingsmogelijkheden. Wij behandelen er hier een paar. Is er sprake van een plaag? Dan is het niet verstandig deze manieren toe te passen. In dat geval schakel je een professionele begeleider in.

Muggenlamp

Met behulp van een speciale lamp ben jij betrekkelijk snel verlost van dit irritante ongedierte. Deze lamp straalt blauw licht uit dat UV-straling bevat. Het licht en de warmte zorgen ervoor dat dit ongedierte aangetrokken worden. Zodra dit ongedierte de lamp invliegen, worden zij geëlektrocuteerd. Het ongedierte sterft dus onmiddellijk, waardoor jij er niet meer door gestoken kunt worden. Zo’n lamp wordt vaak buiten en in keukens gebruikt, niet in de slaapkamer. Logisch, want er komt licht vanaf en dat is niet prettig als je wilt slapen.

Planten

Wil jij dat de muggen in huis sterven? Dan kun je ervoor kiezen om dit ongedierte te bestrijden met behulp van planten. Er zijn namelijk een aantal planten waar dit ongedierte een enorme hekel aan hebben. Zo heeft de mug bijvoorbeeld een ontzettende hekel aan rozemarijn. Ook goudsbloemen behoren absoluut niet tot de favoriete planten van dit ongedierte. Verder heeft dit ongedierte ook een hekel aan de geur van citroengras, kattenkruid en munt. Citroengras kun jij bijvoorbeeld in de vensterbank van je slaapkamer zetten, terwijl jij jouw huid met de blaadjes van kattenkruid en munt in kunt smeren. De kans dat dit ongedierte bij jou in de buurt komen, wordt zo een stuk kleiner!

Oma weet raad

Wil jij geen lamp kopen en heb je ook de genoemde plantensoorten niet in huis? Muggen weghouden kan met de juiste middelen gerealiseerd worden. Er zijn namelijk ook een aantal middeltjes die jij wel in huis hebt en die bruikbaar zijn voor het bestrijden van dit ongedierte. Zo heeft een mug bijvoorbeeld een grote hekel aan een doorgesneden citroen met kruidnagels erin. Muggen weghouden door pepermuntolie schijnt een goed middel te zijn om muggen in huis uit de buurt te houden. Een paar druppels van deze olie moet al voldoende zijn om geen last meer te hebben van dit ongedierte.

Wist je dat…

 • Alleen de vrouwelijke mug steekt en de mannelijke niet? De vrouwtjes mug moet namelijk bloed binnenkrijgen om de eitjes te laten rijpen.
 • Ondanks zijn betrekkelijk kleine omvang, kan een mug betrekkelijk veel bloed drinken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit ongedierte wel drie keer hun eigen lichaamsgewicht aan bloed kunnen drinken
 • Dat dit ongedierte de dodelijkste dieren ter wereld zijn? Het ongedierte verspreidt namelijk allerlei ziektes, zoals malaria, zika en dengue. Jaarlijks sterven er miljoenen mensen aan deze ziektes.

Muggen bestrijden: hoe doet een professional dat?

De ervaring leert dat het bestrijden van dit ongedierte betrekkelijk lastig is. Vaak werken de bovenstaande methodes goed, maar dit is meestal maar tijdelijk. Binnen de kortste keren zijn er weer dit ongedierte aanwezig in jouw woning. Er kan in dat geval ook sprake zijn van een plaag. Dan is het aan te raden direct een professional in te schakelen. Hij weet namelijk precies wat hij moet doen om een einde te maken aan de muggenplaag.

Muggen verjagen moet je door een professional laten doen, neem eerst contact met hem op. Hij komt vervolgens bij jou langs voor een inspectie. Hierdoor brengt hij het probleem in kaart. Zo weet hij direct of er al dan niet sprake is van een plaag. Is dit inderdaad het geval? Dan gaat een professionele bestrijder op zoek naar broedplaatsen in of rond jouw woning. Pas wanneer hij weet waar de broedplaatsen zitten, kan hij de plaag in de kern bestrijden. Op basis van zijn bevindingen stelt de professional altijd een plan van aanpak op. Nadat jij hem goedkeuring hebt gegeven, begint hij met muggen verjagen.

Professionals van Bestrijdingsservice kunnen muggen verjagen met behulp van een koudvernevelaar. Althans, wanneer er sprake is van een plaag in jouw woning. In dit apparaat wordt water met insecticide gemengd, alvorens het onder hoge druk in een ruimte wordt gespoten. Door de damp die vrijkomt, worden zowel dit ongedierte als de eitjes gedood. Dit ongedierte sterven doorgaans binnen uiterlijk drie dagen. Zit er een broedplaats in meerdere ruimtes? Dan moeten al deze ruimtes afzonderlijk behandeld worden door de professional. Indien dit niet gebeurt, blijft de overlast van muggen dus aanwezig.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Call Now Button Back To Top