skip to Main Content
Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 029 85 14

Mollen bestrijden

Besteed jij ook veel zorg en aandacht aan jouw tuin of boerengrond? Dan ligt deze er ongetwijfeld hartstikke netjes en strak bij. Mollen kunnen dit plaatje echter wreed verstoren. Dit ongedierte houdt namelijk geen rekening met de hoeveelheid tijd die jij in jouw tuin/bedrijf steekt. Zij graven gangen onder jouw grond door en drukken het zand vervolgens naar de oppervlakte. Hierdoor ontstaat een molshoop. Zodra het ongedierte eenmaal onder jouw tuin/land zit, is de kans op nog meer molshopen dan ook groot. Wil jij verlost worden van dit vervelende ongedierte? Dan is het hoog tijd om in actie te komen!

mollen bestrijden

Herkennen en gevolgen van mollen in je tuin

Over het algemeen is ongedierte vaak zichtbaar wanneer er overlast ontstaat. Bij mollen is dit echter niet het geval. Mollen komen namelijk vrijwel nooit boven de grond. Desondanks is de aanwezigheid van dit ongedierte toch betrekkelijk eenvoudig te herkennen. In eerste instantie creëren mollen molshopen: een hoopje zand dat boven de grond uitkomt. Dit is het zand dat afkomstig is uit de tunnels die de mollen graven. Het kan ook zijn dat er mollenrichels opduiken in jouw tuin. In dat geval zit er een tunnel vlak onder de grond.

Voor wat betreft de tunnels die mollen graven, maken we onderscheid in twee verschillend soorten. Ten eerste kennen we de ondiepe tunnels. Deze liggen vlak onder het grondoppervlak. Wanneer er ondiepe tunnels aanwezig zijn onder jouw tuin, zie je dit vaak aan de molsrichels. Waarom een mol zijn tunnels vlak onder het oppervlak graaft? Omdat hij hier makkelijk aan voedsel kan komen. Mollen zijn namelijk dol op regenwormen en deze bevinden zich vlak onder de grond. Ten tweede hebben we nog de tunnels die minimaal 10 tot maximaal 40 centimeter onder de grond liggen. Ondanks dat deze tunnels niet zichtbaar zijn, kun je ze toch herkennen aan de molshopen.

Zie jij molshopen of -richels in jouw tuin? Dan weet je dus dat er mollen aanwezig zijn. Dit kan grote gevolgen hebben voor de staat van de tuin. Molshopen verwoesten vaak een beperkt deel van jouw tuin. Dit wil overigens nog niet zeggen dat er weinig schade ontstaat. Wanneer een mol veel tunnels onder jouw tuin graaft, duiken er steeds meer molshopen op. De schade wordt zo alleen maar groter. Molsrichels zijn vaak funest voor de staat van een tuin. Deze kunnen namelijk wel meters lang zijn en het gazon of bloembedden compleet verwoesten.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Wat kun je zelf doen?

Mollen kunnen vanzelf verdwijnen uit jouw tuin. Het is echter niet aan te raden om te wachten tot dit ongedierte verder trekt. Waarom niet? Omdat dit betrekkelijk lang kan duren. Hierdoor ontstaat er dus alleen maar meer schade aan jouw tuin of (boeren)grond. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Wil jij zelf in actie komen tegen dit ongedierte? Dat kan! Jij kunt zelf namelijk twee dingen doen om verlost te worden van het mollenprobleem in jouw tuin. We behandelen deze twee manieren hieronder.

Mollen verjagen

Er doen verschillende manieren de rondte om mollen te verjagen. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gezegd dat mollen weg gaan door spullen als glas of peper in de tunnels te stoppen. Dit zijn echter allemaal fabels. Mollen worden namelijk niet verjaagd door deze manieren. Indien dergelijke spullen in de tunnel van een mol liggen, graaft het beestje er gewoon omheen. Er ontstaat dus weer deels een nieuwe tunnel. Er zijn echter wel een aantal andere middeltjes die jij kunt gebruiken om mollen succesvol te verjagen.

Uitroken
De eerste manier om mollen te verjagen is met behulp van rook. Bij deze manier van verjagen wordt er vaak carbid gebruikt. Dit wordt in één van de tunnels gestopt en vervolgens afgeblust met water. Hierdoor ontstaat een reactie en dat resulteert in acetyleengas. Dit gas heeft een sterke geur. Mollen ervaren de geur van dit gas niet als prettig, waardoor zij het hazenpad kunnen kiezen. Het is ook een optie om speciale rookbommen voor mollen te gebruiken, de zogeheten mollenpatronen. Zodra deze aangestoken worden, komt er rook en zwavel vrij. Hier hebben mollen een hekel aan.

Geuren
Mollen zijn ook te verjagen met behulp van bepaalde geuren. Met name de geuren die bepaalde planten uitscheiden worden door mollen als onprettig beschouwd. Zo heeft dit ongedierte bijvoorbeeld een hekel aan de geur van kruisbladwolfsmelk en keizerskroon. Mollen zullen hierdoor sneller uit jouw tuin verdwijnen. Weet wel dat het geen zin heeft om één zo’n plant te plaatsen. Om de mollen daadwerkelijk te verjagen moet jij dergelijke planten op meerdere plekken in jouw tuin plaatsen.

Geluiden
Naast geuren zijn mollen ook niet bepaald fan van hoge tonen. Mollen bestrijden met geluid is dan ook een prima optie om dit ongedierte uit jouw tuin te verjagen. Er zijn verschillende manieren om mollen te bestrijden met behulp van geluid. De meest eenvoudige manier is een glazen fles zonder bodem en dop in een molshoop plaatsen. Op winderige dagen produceert de fles zo een soort fluitend geluid onder de grond. Hier hebben mollen een hekel aan. Je kunt ook gebruikmaken van ultrasoon geluid. Dit apparaat zendt een geluid met hoge frequentie uit en wordt vaak in een molsgang gestoken. Probleem is alleen dat ultrasoon geluid zich ondergronds niet verplaatst, waardoor de werking niet altijd even goed is.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Door ons landelijke netwerk van bestrijders zijn we snel ter
plaatse en betaal je geen voorrijkosten. Goed voor de
portemonnee én het milieu!

Mollen laten vangen

Mollen bestrijden is niet altijd even effectief. Gelukkig kun jij ook nog meer doen om van het ongedierte af te komen. Je kunt mollen namelijk ook vangen. Dit kan met behulp van een mollenklem. Door een mollenklem te gebruiken, wordt een mol gedood zodra deze in de klem komt. Dit is onder meer het geval wanneer het ongedierte zand uit de tunnels naar boven drukt. Indien de mol in de val loopt, is hij op slag dood. Je kunt een mollenklem het beste in een drukke mollengang plaatsen. Hoe je zo’n gang vindt? Door een molshoop te openen en met je hand te voelen welke kant de gang op gaat. Je kunt een mollenklem overigens ook in een molshoop plaatsen. Dit is ook vaak succesvol.

Voorkomen

Naast het vangen en verjagen van mollen, kun jij ook voorkomen dat mollen in jouw tuin komen. Hoe? Met behulp van mollengaas. Dit is echter een tijdrovende klus, zeker wanneer jij een grote tuin hebt. Het gaas dient namelijk rondom de tuin geplaatst te worden. Uiteraard moet mollengaas in de grond aangebracht worden. Doe dit bij voorkeur op minimaal 50 centimeter diepte, aangezien mollen vaak niet heel veel dieper zitten. Ga jij mollengaas plaatsen? Kies dan voor gaas met kleine openingen. Hier kan een mol immers niet doorheen, waardoor de kans groot is dat het ongedierte uit jouw tuin blijft.

Wist je dat…

  • Mollen enorm slechte ogen hebben? Desondanks is het dier toch prima in staat om zich een weg te banen door de grond. Dit komt doordat de andere zintuigen van de mol juist beter ontwikkeld zijn.
  • Mollen scherpe tanden hebben, waarmee zij jou pijnlijk kunnen bijten. Zie jij de beestjes boven de grond komen en pak je er één vast? Reken er dan goed op dat je gebeten wordt. Vang mollen dan ook nooit met je blote handen.
  • Mollen geen winterslaap houden? Vanwege hun slechte stofwisseling slaan de beestjes namelijk geen lichaamsvet op. Hierdoor moeten zij ook in de wintermaanden actief blijven. Mollen zijn overigens het meest actief in de herfst en het voorjaar

Inhuren van een professional

Hierboven las jij een aantal manieren om mollen te vangen, te verjagen en te voorkomen. Heb jij geprobeerd om met behulp van één van deze manieren van de mollen af te komen? Dan kan dit succesvol zijn. Die garantie heb je echter niet. Mollen vangen is namelijk een vak apart. Het komt dan ook regelmatig voor dat de mollen gewoon aanwezig blijven in jouw tuin. Bijzonder frustrerend, want zo ontstaat er natuurlijk alleen nog maar meer schade. Om daadwerkelijk verlost te worden van de mollen, laat je dit ongedierte vangen door een professional.

Waarom het een professional wel lukt mollen te bestrijden en jou niet? Omdat een professionele bestrijder jarenlange ervaring heeft voor wat betreft bestrijding van dit ongedierte. Zo kan hij bijvoorbeeld direct inschatten of het gaat om veel of weinig mollen. Hierdoor weet hij welke methode hij moet gebruiken om van de mollen af te komen. Zo weet een professional bijvoorbeeld wat hij kan doen om mollen te verjagen. Zijn er veel mollen aanwezig in jouw tuin? Dan kiest een professional niet voor verjagen, maar voor het vangen van de mollen. De kans op succes is zo betrekkelijk groot. Waarom? Omdat een professional precies weet hoe en waar hij mollenklemmen moet plaatsen. Met behulp van een bestrijder is de kans dan ook groot dat jij snel verlost bent van die ellendige mollen in jouw tuin!

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Mollenbestrijding op professionele wijze

Voor het vangen van mollen maakt een professional vaak gebruik van mollenklemmen. Zodra de beestjes in de val lopen, zijn zij op slag dood. Niet iedereen vindt dit echter een prettige methode. Ben jij een dierenliefhebber? Dan kun je het ongetwijfeld niet over je hart verkrijgen om de beestjes te doden. Toch wil jij ook niet dat het ongedierte jouw hele tuin verbouwt. Wat is in dat geval de juiste oplossing? Mollen laten bestrijden op professionele wijze door een bestrijder van Bestrijdingsservice! Ook hier is een professionele bestrijder namelijk geschikt voor. Door de jaren heen heeft een professional namelijk verschillende manieren gevonden om mollen uit jouw tuin te verjagen zonder ze hierbij te doden.

Wanneer jij de mollen niet wilt doden, kan een ongediertebestrijder de beestjes voor jou vangen. In tegenstelling tot de klemmen zijn de vallen een stuk diervriendelijker. Een professional maakt hiervoor gebruik van speciale mollenkokers. Dit zijn lange buizen die in de grond geplaatst worden. Doorgaans plaatst een professional de koker in de molshoop. De kans is namelijk groot dat een mol hier nogmaals passeert, om bijvoorbeeld materiaal voor zijn nest op te halen. Zodra het beestje in de koker loopt, valt er een luikje achter hem dicht. Dit luikje kan slechts één kant op bewegen, waardoor de mol niet meer uit de koker kan. Is de mol in de val gelopen? Dan blijft hij dus gewoon in leven. Jij kunt er dan desgewenst voor kiezen om het beestje elders uit te laten zetten door een professionele ongediertebestrijder van de Bestrijdingsservice.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Call Now Button Back To Top