skip to Main Content
Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Mollen bestrijden

Besteed jij ook veel zorg en aandacht aan jouw tuin of boerengrond? Dan ligt deze er ongetwijfeld hartstikke netjes en strak bij. Dit ongedierte kan dit plaatje echter wreed verstoren. Mollen houden namelijk geen rekening met de hoeveelheid tijd die jij in jouw tuin/bedrijf steekt. Zij graven gangen onder jouw grond door en drukken het zand vervolgens naar de oppervlakte. Hierdoor ontstaat een molshoop. Zodra het ongedierte eenmaal onder jouw tuin/land zit, is de kans op nog meer molshopen dan ook groot. Wil jij verlost worden van dit vervelende ongedierte? Dan is het hoog tijd om in actie te komen en mollen bestrijden serieus aan te pakken.

mollen bestrijden

Herkennen en gevolgen in je tuin

Over het algemeen is ongedierte vaak zichtbaar wanneer er overlast ontstaat. Bij dit ongedierte is dit echter niet het geval. Dit ongedierte komt namelijk vrijwel nooit boven de grond. Desondanks is de aanwezigheid van dit ongedierte toch betrekkelijk eenvoudig te herkennen. In eerste instantie creërt dit ongedierte molshopen: een hoopje zand dat boven de grond uitkomt. Dit is het zand dat afkomstig is uit de tunnels die dit ongedierte graven. Het kan ook zijn dat er richels van dit ongedierte opduiken in jouw tuin. In dat geval zit er een tunnel vlak onder de grond.

Voor wat betreft de tunnels die dit ongedierte graaft, maken we onderscheid in twee verschillend soorten. Ten eerste kennen we de ondiepe tunnels. Deze liggen vlak onder het grondoppervlak. Wanneer er ondiepe tunnels aanwezig zijn onder jouw tuin, zie je dit vaak aan de molsrichels. Waarom een mol zijn tunnels vlak onder het oppervlak graaft? Omdat hij hier makkelijk aan voedsel kan komen. Dit ongedierte is namelijk dol op regenwormen en deze bevinden zich vlak onder de grond. Ten tweede hebben we nog de tunnels die minimaal 10 tot maximaal 40 centimeter onder de grond liggen. Ondanks dat deze tunnels niet zichtbaar zijn, kun je ze toch herkennen aan de molshopen.

Zie jij molshopen of -richels in jouw tuin? Dan weet je dus dat dit ongedierte aanwezig is. Dit kan grote gevolgen hebben voor de staat van de tuin. Molshopen verwoesten vaak een beperkt deel van jouw tuin. Dit wil overigens nog niet zeggen dat er weinig schade ontstaat. Wanneer een mol veel tunnels onder jouw tuin graaft, duiken er steeds meer molshopen op. De schade wordt zo alleen maar groter. Molsrichels zijn vaak funest voor de staat van een tuin. Deze kunnen namelijk wel meters lang zijn en het gazon of bloembedden compleet verwoesten.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Wat kun je zelf doen?

Dit ongedierte kan vanzelf verdwijnen uit jouw tuin. Het is echter niet aan te raden om te wachten tot dit ongedierte verder trekt. Waarom niet? Omdat dit betrekkelijk lang kan duren. Hierdoor ontstaat er dus alleen maar meer schade aan jouw tuin of (boeren)grond. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Wil jij zelf in actie komen tegen dit ongedierte? Dat kan! Jij kunt zelf namelijk twee dingen doen om verlost te worden van het probleem in jouw tuin. We behandelen deze twee manieren hieronder.

Mollen verjagen

Er doen verschillende manieren de rondte voor mollen bestrijden. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gezegd dat dit ongedierte weg gaan door spullen als glas of peper in de tunnels te stoppen. Dit zijn echter allemaal fabels. Dit ongedierte wordt namelijk niet verjaagd door deze manieren. Indien dergelijke spullen in de tunnel van een mol liggen, graaft het beestje er gewoon omheen. Er ontstaat dus weer deels een nieuwe tunnel. Mollen bestrijden kan met een aantal middeltjes die jij kunt gebruiken.

Uitroken
De eerste manier van mollen verjagen is met behulp van rook. Bij deze manier van mollen bestrijden wordt er vaak carbid gebruikt. Dit wordt in één van de tunnels gestopt en vervolgens afgeblust met water. Hierdoor ontstaat een reactie en dat resulteert in acetyleengas. Dit gas heeft een sterke geur. Dit ongedierte ervaart de geur van dit gas niet als prettig, waardoor zij het hazenpad kunnen kiezen. Het is ook een optie om speciale rookbommen voor dit ongedierte te gebruiken. Zodra deze aangestoken worden, komt er rook en zwavel vrij. Hier heeft dit ongedierte een hekel aan.

Geuren
Mollen bestrijden kan ook met behulp van bepaalde geuren. Met name de geuren die bepaalde planten uitscheiden worden door dit ongedierte als onprettig beschouwd. Zo heeft dit ongedierte bijvoorbeeld een hekel aan de geur van kruisbladwolfsmelk en keizerskroon. Dit ongedierte zal hierdoor sneller uit jouw tuin verdwijnen. Weet wel dat het geen zin heeft om één zo’n plant te plaatsen. Mollen verjagen kun je door planten op meerdere plekken in jouw tuin te plaatsen.

Geluiden
Naast geuren zijn deze beestjes ook niet bepaald fan van hoge tonen. Mollenbestrijding met geluid is dan ook een prima optie om mollenbestrijding in jou tuin te doen. Er zijn verschillende manieren van deze manier van mollenbestrijding is met behulp van geluid. De meest eenvoudige manier bij deze methode bestrijding van dit ongedierte  is een glazen fles zonder bodem en dop in een molshoop plaatsen. Op winderige dagen produceert de fles zo een soort fluitend geluid onder de grond. Hier heeft dit ongedierte een hekel aan. Je kunt ook gebruikmaken van ultrasoon geluid. Dit apparaat zendt een geluid met hoge frequentie uit en wordt vaak in een molsgang gestoken. Probleem is alleen dat ultrasoon geluid zich ondergronds niet verplaatst, waardoor de werking niet altijd even goed is.

Lees hier wat je nog meer kan doen tegen mollen

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Mollen laten vangen

Mollen bestrijden is niet altijd even effectief. Gelukkig kun jij ook nog meer doen om van het ongedierte af te komen. Je kunt namelijk ook mollen vangen. Mollen vangen kan met behulp van een klem. Door mollen vangen met een klem wordt een mol gedood zodra deze in de klem komt. Mollen vangen kun je het best gebruiken wanneer het ongedierte zand uit de tunnels naar boven drukt. Bij mollen vangen is de mol op slag dood als hij in de val loopt. Bij mollen vangen kunt u een klem het beste in een drukke gang plaatsen. Hoe je zo’n gang vindt? Door een molshoop te openen en met je hand te voelen welke kant de gang op gaat. Je kunt een klem overigens ook in een molshoop plaatsen. Dit is ook vaak succesvol bij mollen bestrijden.

Voorkomen

Naast mollen vangen en mollen verjagen, kun jij ook voorkomen dat dit ongedierte in jouw tuin komen. Hoe? Met behulp van een speciale gaas. Dit is echter een tijdrovende klus, zeker wanneer jij een grote tuin hebt. Het gaas dient namelijk rondom de tuin geplaatst te worden. Uiteraard moet de gaas in de grond aangebracht worden. Doe dit bij voorkeur op minimaal 50 centimeter diepte, aangezien dit ongedierte vaak niet heel veel dieper zitten. Ga jij gaas plaatsen? Kies dan voor gaas met kleine openingen. Hier kan een mol immers niet doorheen, waardoor de kans groot is dat het ongedierte uit jouw tuin blijft. Zo kun je mollen verjagen in jou tuin doen.

Wist je dat…

  • Deze ongedierte enorm slechte ogen hebben? Desondanks is het dier toch prima in staat om zich een weg te banen door de grond. Dit komt doordat de andere zintuigen van de mol juist beter ontwikkeld zijn.
  • Deze ongedierte scherpe tanden hebben, waarmee zij jou pijnlijk kunnen bijten. Zie jij de beestjes boven de grond komen en pak je er één vast? Reken er dan goed op dat je gebeten wordt. Vang deze ongedierte dan ook nooit met je blote handen.
  • Deze ongedierte geen winterslaap houden? Vanwege hun slechte stofwisseling slaan de beestjes namelijk geen lichaamsvet op. Hierdoor moeten zij ook in de wintermaanden actief blijven. Deze ongedierte zijn overigens het meest actief in de herfst en het voorjaar

Inhuren van een professional

Hierboven las jij een aantal manieren om dit ongedierte te vangen, mollen verjagen en te voorkomen. Heb jij geprobeerd om met behulp van één van deze manieren van dit ongedierte af te komen? Dan kan dit succesvol zijn. Die garantie heb je echter niet. Mollen vangen is namelijk een vak apart. Het komt dan ook regelmatig voor dat de dit ongedierte gewoon aanwezig blijven in jouw tuin. Bijzonder frustrerend, want zo ontstaat er natuurlijk alleen nog maar meer schade. Om daadwerkelijk verlost te worden van de dit ongedierte, laat je dit ongedierte vangen door een professional.

Waarom het een professional wel lukt mollenbestrijding effectief te doen en jou niet? Omdat een professionele bestrijder jarenlange ervaring heeft voor wat betreft mollenbestrijding van dit ongedierte. Zo kan hij bijvoorbeeld direct inschatten of het gaat om veel of weinig van dit ongedierte. Hierdoor weet hij welke methode van mollenbestrijding hij moet gebruiken voor mollen verjagen. Zo weet een professional bijvoorbeeld wat hij kan doen voor mollenbestrijding. Zijn er veel dit ongedierte aanwezig in jouw tuin? Dan kiest een professional niet voor mollenbestrijding methode door mollen vangen. De kans op succes is zo betrekkelijk groot. Waarom? Omdat een professional precies weet hoe en waar hij klemmen moet plaatsen bij mollenbestrijding. Mollen vangen moet gedaan worden door een specialist. Zo alleen kun je garanderen dat de mollen vangen succesvol is. Met behulp van een bestrijder is de kans dan ook groot dat jij snel verlost bent van dit ellendige ongedierte in jouw tuin!

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Mollen bestrijden op professionele wijze

Voor het vangen van dit ongedierte maakt een professional vaak gebruik van klemmen. Zodra de beestjes in de val lopen, zijn zij op slag dood. Niet iedereen vindt dit echter een prettige methode. Ben jij een dierenliefhebber? Dan kun je het ongetwijfeld niet over je hart verkrijgen om de beestjes te doden. Toch wil jij ook niet dat het ongedierte jouw hele tuin verbouwt. Wat is in dat geval de juiste oplossing? Dit ongedierte laten verjagen op professionele wijze door een bestrijder van Bestrijdingsservice! Ook hier is een professionele bestrijder namelijk geschikt voor. Door de jaren heen heeft een professional namelijk verschillende manieren gevonden om dit ongedierte uit jouw tuin te verjagen zonder ze hierbij te doden.

Wanneer jij dit ongedierteniet wilt doden, kan een ongediertebestrijder de beestjes voor jou vangen. In tegenstelling tot de klemmen zijn de vallen een stuk diervriendelijker. Een professional maakt hiervoor gebruik van speciale kokers. Dit zijn lange buizen die in de grond geplaatst worden. Doorgaans plaatst een professional de koker in de molshoop. De kans is namelijk groot dat een mol hier nogmaals passeert, om bijvoorbeeld materiaal voor zijn nest op te halen. Zodra het beestje in de koker loopt, valt er een luikje achter hem dicht. Dit luikje kan slechts één kant op bewegen, waardoor de mol niet meer uit de koker kan. Is de mol in de val gelopen? Dan blijft hij dus gewoon in leven. Jij kunt er dan desgewenst voor kiezen om het beestje elders uit te laten zetten door een professionele ongediertebestrijder van de Bestrijdingsservice.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top Call Now Button