Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Mollen bestrijden

Besteed jij ook veel zorg en aandacht aan jouw tuin of boerengrond? Dan ligt deze er ongetwijfeld hartstikke netjes en strak bij. Mollen kunnen dit plaatje echter wreed verstoren. Mollen houden namelijk geen rekening met de hoeveelheid tijd die jij in jouw tuin/bedrijf steekt. Zij graven gangen onder jouw grond door en drukken het zand vervolgens naar de oppervlakte. Hierdoor ontstaat een molshoop. Zodra mollen eenmaal onder jouw tuin/land zitten, is de kans op nog meer molshopen dan ook groot. Wil jij verlost worden van vervelende mollen? Dan is het hoog tijd om in actie te komen en mollen bestrijden serieus aan te pakken.

mollen bestrijden

Herkennen en gevolgen in je tuin

Over het algemeen is ongedierte vaak zichtbaar om te bestrijden wanneer er overlast ontstaat. Bij mollen is dit echter niet het geval. Dit ongedierte komt namelijk vrijwel nooit boven de grond. Desondanks is de aanwezigheid van mollen toch betrekkelijk eenvoudig te herkennen. In eerste instantie creërt dit ongedierte molshopen: een hoopje zand dat boven de grond uitkomt. Dit is het zand dat afkomstig is uit de tunnels die mollen graven. Het kan ook zijn dat er richels van mollen opduiken in jouw tuin. In dat geval zit er een tunnel vlak onder de grond en tijd om te bestrijden.

Voor wat betreft de tunnels die mollen graven, maken we onderscheid in twee verschillend soorten tijdens bestrijden. Ten eerste kennen we de ondiepe tunnels. Deze liggen vlak onder het grondoppervlak. Wanneer er ondiepe tunnels aanwezig zijn onder jouw tuin, zie je dit vaak aan de molsrichels. Waarom een mol zijn tunnels vlak onder het oppervlak graaft? Omdat hij hier makkelijk aan voedsel kan komen. Mollen zijn namelijk dol op regenwormen en deze bevinden zich vlak onder de grond. Ten tweede hebben we nog de tunnels die minimaal 10 tot maximaal 40 centimeter onder de grond liggen. Ondanks dat deze tunnels niet zichtbaar zijn tijdens bestrijden, kun je ze toch herkennen aan de molshopen.

Zie jij molshopen of -richels in jouw tuin? Dan weet je dus dat mollen aanwezig zijn en starten met bestrijden. Dit kan grote gevolgen hebben voor de staat van de tuin, wanneer je niet kiest om te bestrijden. Molshopen verwoesten vaak een beperkt deel van jouw tuin. Dit wil overigens nog niet zeggen dat er weinig schade ontstaat. Wanneer een mol veel tunnels onder jouw tuin graaft, duiken er steeds meer molshopen op. De schade wordt zo alleen maar groter. Molsrichels zijn vaak funest voor de staat van een tuin. Deze kunnen namelijk wel meters lang zijn en het gazon of bloembedden compleet verwoesten.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Wat kun je zelf doen?

Mollen kunnen vanzelf verdwijnen uit jouw tuin. Het is echter niet aan te raden om te wachten met bestrijden tot deze mollen verder trekken. Waarom niet? Omdat dit betrekkelijk lang kan duren. Hierdoor ontstaat er dus alleen maar meer schade aan jouw tuin of (boeren)grond. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Wil jij zelf in actie komen tegen mollen? Dat kan! Jij kunt zelf namelijk twee dingen tijdens bestrijden doen om verlost te worden van het probleem in jouw tuin. We behandelen deze twee manieren hieronder.

Mollen verjagen

Er doen verschillende manieren de ronde voor mollen bestrijden. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gezegd dat mollen weg gaan door spullen als glas of peper in de tunnels te stoppen. Dit zijn echter allemaal fabels. Mollen worden namelijk niet verjaagd door deze manieren van bestrijden. Indien dergelijke spullen in de tunnel van een mol liggen, graaft het beestje er gewoon omheen. Er ontstaat dus weer deels een nieuwe tunnel. Mollen bestrijden kan met een aantal middeltjes die jij kunt gebruiken.

Uitroken
De eerste manier van mollen verjagen is met behulp van rook. Bij deze manier van mollen bestrijden wordt er vaak carbid gebruikt. Dit wordt in één van de tunnels gestopt en vervolgens afgeblust met water. Hierdoor ontstaat een reactie en dat resulteert in acetyleengas. Dit gas heeft een sterke geur. Deze mollen ervaren de geur van dit gas niet als prettig, waardoor zij na bestrijden het hazenpad kunnen kiezen. Het is ook een optie om speciale rookbommen voor mollen te gebruiken. Zodra deze aangestoken worden, komt er rook en zwavel vrij. Hier hebben mollen een hekel aan.

Geuren
Mollen bestrijden kan ook met behulp van bepaalde geuren. Met name de geuren die bepaalde planten uitscheiden worden door mollen als onprettig beschouwd. Zo hebben mollen bijvoorbeeld een hekel aan de geur van kruisbladwolfsmelk en keizerskroon. Mollen zullen hierdoor sneller uit jouw tuin verdwijnen. Weet wel dat het geen zin heeft om één zo’n plant te plaatsen. Mollen verjagen kun je door planten op meerdere plekken in jouw tuin te plaatsen.

Geluiden
Naast geuren zijn deze beestjes ook niet bepaald fan van hoge tonen. Bestrijden mollen met geluid is dan ook een prima optie om mollenbestrijding in jou tuin te doen. Er zijn verschillende manieren van bestrijden mollen en eentje is met behulp van geluid. De meest eenvoudige manier bij deze methode bestrijden is een glazen fles zonder bodem en dop in een molshoop plaatsen. Op winderige dagen produceert de fles zo een soort fluitend geluid onder de grond. Hier hebben mollen een hekel aan. Je kunt ook gebruikmaken van ultrasoon geluid tijdens bestrijden. Dit apparaat zendt een geluid met hoge frequentie uit en wordt vaak in een molsgang gestoken. Probleem is alleen dat ultrasoon geluid zich ondergronds niet verplaatst, waardoor de werking tijdens bestrijden niet altijd even goed is.

Lees hier wat je nog meer kan doen tegen mollen

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Mollen laten vangen

Mollen bestrijden is niet altijd even effectief. Gelukkig kun jij naast bestrijden ook nog meer doen om van het ongedierte af te komen. Je kunt namelijk ook mollen vangen. Mollen vangen kan met behulp van een klem. Door mollen vangen met een klem wordt een mol gedood zodra deze in de klem komt. Mollen vangen kun je het best gebruiken wanneer het ongedierte zand uit de tunnels naar boven drukt.

Voorkomen

Naast mollen vangen en mollen verjagen, kun jij ook voorkomen dat dit ongedierte in jouw tuin komen. Hoe bestrijden? Met behulp van een speciale gaas om te bestrijden. Het gaas dient namelijk rondom de tuin geplaatst te worden. Uiteraard moet de gaas in de grond aangebracht worden. Doe dit bij voorkeur op minimaal 50 centimeter diepte, aangezien dit ongedierte vaak niet heel veel dieper zitten.

Wist je dat…

  • Mollen enorm slechte ogen hebben? Desondanks is het dier toch prima in staat om zich een weg te banen door de grond. Dit komt doordat de andere zintuigen van de mol juist beter ontwikkeld zijn.
  • Mollen scherpe tanden hebben, waarmee zij jou pijnlijk kunnen bijten. Zie jij de beestjes boven de grond komen en pak je er één vast? Reken er dan goed op dat je gebeten wordt. Vang deze mollen dan ook nooit met je blote handen.
  • Mollen geen winterslaap houden? Vanwege hun slechte stofwisseling slaan de beestjes namelijk geen lichaamsvet op. Hierdoor moeten zij ook in de wintermaanden actief blijven. Deze ongedierte zijn overigens het meest actief in de herfst en het voorjaar

Inhuren van een professional

Hierboven las jij een aantal manieren tijdens bestrijden om mollen te vangen, mollen verjagen en te voorkomen. Heb jij geprobeerd om met behulp van één van deze manieren mollen te bestrijden? Dan kan bestrijden succesvol zijn. Die garantie heb je echter niet. Mollen vangen is namelijk een vak apart. Het komt dan ook regelmatig voor dat de dit ongedierte gewoon aanwezig blijven in jouw tuin na bestrijden. Om daadwerkelijk verlost te worden van de mollen, laat je dit ongedierte vangen door een professional.

Waarom het een professional wel lukt bestrijden effectief te doen en jou niet? Omdat een professionele bestrijder jarenlange ervaring heeft voor wat betreft bestrijden van mollen. Zo kan hij bijvoorbeeld direct inschatten of het gaat om veel of weinig mollen. Hierdoor weet hij welke methode van bestrijden hij moet gebruiken voor mollen verjagen.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Mollen bestrijden op professionele wijze

Voor het vangen van mollen tijdens bestrijden maakt een professional vaak gebruik van klemmen. Zodra de beestjes in de val lopen, zijn zij op slag dood. Niet iedereen vindt dit echter een prettige methode van bestrijden. Ben jij een dierenliefhebber? Dan kun je het ongetwijfeld niet over je hart verkrijgen om de beestjes te doden. Toch wil jij ook niet dat mollen jouw hele tuin verbouwen. Wat is in dat geval de juiste oplossing tijdens bestrijden mollen? Mollen laten verjagen op professionele wijze door een bestrijder van Bestrijdingsservice! Ook hier is een professionele bestrijder namelijk geschikt voor. Door de jaren heen heeft een professional namelijk verschillende manieren van bestrijden gevonden om mollen uit jouw tuin te verjagen zonder ze hierbij te doden.

Wanneer jij mollen niet wilt doden, kan een ongediertebestrijder de beestjes voor jou vangen. In tegenstelling tot de klemmen zijn de vallen een stuk diervriendelijker. Een professional maakt tijdens bestrijden gebruik van speciale kokers. Dit zijn lange buizen die in de grond geplaatst worden. Doorgaans plaatst een professional de koker in de molshoop. De kans is namelijk groot dat mollen hier nogmaals passeren, om bijvoorbeeld materiaal voor zijn nest op te halen. Zodra het beestje in de koker loopt, valt er een luikje achter hem dicht. Dit luikje kan slechts één kant op bewegen, waardoor de mol niet meer uit de koker kan. Zijn mollen tijdens bestrijden in de val gelopen? Dan blijven mollen dus gewoon in leven. Jij kunt er dan desgewenst voor kiezen om mollen na bestrijden elders uit te laten zetten door een professionele ongediertebestrijder van de Bestrijdingsservice.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button