Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Mieren bestrijden

Mieren komen in groten getale voor in Nederland. Ook jij hebt er jaar in jaar uit vast en zeker mee te maken. De meeste mensen komen niet in actie wanneer er mieren in of rondom hun woning voorkomen. Niet verstandig, want zo worden mieren er alleen maar meer. Wanneer jij last hebt van mieren, moet je overgaan tot mieren bestrijden. Veel mensen weten alleen niet hoe effectief mieren te bestrijden. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier namelijk precies hoe jij mieren met het beste mierenbestrijding kunt aanpakken,

mieren bestrijden

Verschillende soorten mieren

Over de hele wereld gezien komen duizenden soorten mieren voor. In Nederland hebben we gelukkig lang niet met al deze mieren soorten te maken. Desondanks kent ons land ook een aanzienlijk aantal mieren soorten. De bekendste mieren soorten in ons land zijn de weg mieren, de farao mieren en de vliegende mieren. We bespreken deze mieren soorten hieronder.

Wegmier

De mieren soort die in ons land veel overlast veroorzaakt, zijn de weg mieren. In de zomermaanden zijn deze mieren soort voornamelijk te vinden in onze tuin. ’s Winters trekken de weg mieren echter naar binnen, om de warmte op te zoeken. De weg mieren zijn donkerbruin of zwart van kleur. Werksters zijn 4 tot 5 millimeter lang de koning zo’n 15 millimeter.

Faraomier

De faraomier komt doorgaans binnenshuis voor, aangezien deze mieren soort een voorliefde heeft voor warme plekken. Deze mieren voeden zich met vlees, bloed, vet en dode insecten. Hierdoor draagt de faraomier allerlei bacteriën met zich mee. Farao mieren verschillen aanzienlijk van elkaar. Zo zijn de werksters maximaal 2 millimeter lang en geelbruin van kleur, terwijl de mannetjes 3 millimeter lang zijn, een zwarte kleur hebben en beschikken over vleugels. De koninginnen van deze mieren soort kunnen wel 6 millimeter lang worden, hebben een donkerrode kleur en beschikken ook over vleugels.

Roger’s

Ook de Roger’s mier kan binnenshuis voorkomen. Sterker nog, deze mieren soort komt zelden buiten voor. De Roger’s mier ken jij waarschijnlijk beter onder de naam ‘rode mier’. Deze mieren zijn roodbruin van kleur en heeft een lengte van ongeveer 2 millimeter. Grote verschil met de hierboven genoemde soorten is dat deze miersoort beschikt over een angel. Hiermee kunnen deze mieren pijnlijk steken.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Gevolgen van een mierenplaag

Heb jij thuis last van mieren in je tuin of huis? Ga dan zo snel mogelijk over tot bestrijden. Waarom? Omdat de mieren zich anders blijven voortplanten. In dat geval krijg jij binnenkort te maken met een mierenplaag. En geloof ons: hier wil jij echt niet mee te maken krijgen. Een mierenplaag kan namelijk behoorlijk wat nadelige gevolgen met zich meebrengen.

  • Net als ander ongedierte kunnen mieren bacteriën met zich meebrengen. Met name bij faraomieren is dit het geval. Deze miersoort leeft immers van vlees, bloed, vet en dode insecten. Dit bevat vaak bacteriën. Wanneer jij in aanraking komt met de faraomier, kun jij ziek worden.
  • Indien er sprake is van een plaag met Roger’s mieren, kan dit bijzonder pijnlijke ervaringen opleveren. Deze miersoort kan immers steken. Indien er sprake is van een plaag, is de kans om gestoken te worden een stuk groter.
  • Mieren kunnen voor grondverzakkingen zorgen. Dit is zeker het geval wanneer zij hele tunnelstelsels in jouw tuin graven. Indien het enkel zand betreft, is dit niet zo’n ramp. Het wordt echter anders wanneer de grond onder een terras of tuinpad verzakt.
  • Sommige miersoorten vestigen zich in (isolatie)materiaal. Wanneer zij hier hun nest in bouwen of gangen doorheen graven, raakt het materiaal beschadigd.
  • Een aantal miersoorten voedt zich met bladluizen. Wanneer er grote aantallen mieren in of rond jouw woning voorkomen, worden de bladluizen verspreid. Deze luizen kunnen schade aan jouw planten aanrichten.

Om te weten of er inderdaad veel mieren aanwezig zijn, doe je er goed aan het ongedierte eens te volgen. Er zijn een aantal punten waaraan jij een mierenplaag kunt herkennen. Zo houden mieren zich buitenshuis vaak schuil in een ondergronds nest. Binnenshuis houden mieren zich vaak schuil op warme, vochtige plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kieren, spleten en muurtegels waarvan een stuk afgebroken is.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Hoe te voorkomen?

Iedere Nederlander hoopt natuurlijk een mierenplaag te voorkomen. Hopen is echter niet voldoende. Wanneer jij een mierenplaag wilt voorkomen, moet je daadwerkelijk in actie komen. Dit gaat echter lastig als jij niet weet wat je moet doen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat jij geen etensresten laat slingeren. Op deze manier maak je het mieren immers wel heel erg makkelijk om aan hun voedsel te komen. Het ongedierte is met name dol op zoetigheid. Ruim etensresten dan ook altijd direct op wanneer jij mieren uit jouw woning wilt weren. Beperk je niet alleen tot de zichtbare resten. Ga ook regelmatig met een doekje onder keukenapparatuur door.

Mieren hebben maar een hele kleine opening nodig om jouw woning binnen te dringen. Indien jouw huis goed afgesloten is, krijg jij niet snel te maken met dit ongedierte. Is dit niet het geval? Zorg er dan voor dat kieren en spleten gedicht worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld siliconen- of acrylkit. Spuit hier voldoende van in een opening en de toegang voor mieren wordt geblokkeerd. Verwacht echter niet dat deze vulling eeuwig stand houdt. Mieren slagen er na verloop van tijd mogelijk toch in zich door de blokkade te werken. Een regelmatige controle is dan ook aan te raden.

Wat te doen tegen mieren?

Ben jij er toch niet in geslaagd de mieren uit jouw woning te weren? Dan wordt het tijd om de strijd met het ongedierte aan te gaan. Indien jij niets doet, groeit de populatie mieren namelijk alleen maar verder. Maar hoe kun jij eigenlijk dit ongedierte bestrijden?

Geuren

Mieren houden niet van sterke en scherpe geuren. Hierbij kun je denken aan lavendel, bieslook, kaneel en nootmuskaat. Mieren ruiken deze geuren op grote afstand, waardoor zij niet in de buurt komen. Ook planten met een scherpe geur, zoals Afrikaantjes, een Muntplant en Goudsbloem, houden mieren vaak op afstand.

Korrels

De genoemde kruiden of planten niet in huis? Geen probleem, want ook met mierenlokkorrels kun jij dit ongedierte bestrijden. Deze korrels bevatten een zoete stof die mieren aantrekt en een bestrijdingsmiddel. De werksters nemen de korrels mee het nest in. Wanneer deze ongedierte eenmaal van de korrels beginnen te eten, duurt het niet lang voor zij sterven. Een nest is zo binnen een paar dagen uitgeroeid.

Lees hieronder  nog meer bestrijdingsmiddelen.

Wist je dat…

  • Mieren ontzettend sterk zijn, ze kunnen tot wel 50 keer hun eigen lichaamsgewicht tillen. Probeer dat maar eens thuis!
  • Mieren geen longen hebben; zij ademen via syphonen, dat zijn kleine openingen aan de zijkant van het lichaam.
  • Mieren een tweede maag hebben; de eerste maag is voor de mier zelf, de andere maag wordt gedeeld met de overige mieren in het nest.

Poeder

Net als mierenkorrels is mierenpoeder ook voorzien van een stof die deze mieren aantrekt. Zodra mieren in aanraking komen met dit poeder, verspreiden zij dit. Mierenpoeder komt hierdoor onder meer terecht op de routes die deze mieren dagelijks afleggen. Indien jij chemisch mierenpoeder gebruikt, sterft het ongedierte vrijwel direct. Er is echter ook een biologische variant. Hierdoor raken werksters gedesoriënteerd, waardoor zij de weg naar het nest niet meer kunnen vinden.

Spray

Heb jij last van deze mieren in jouw woning? Dan kan mieren spray uitkomst bieden tijdens bestrijden. Gebruik deze spray op looppaden, schuilplaatsen en ingangen van een nest. Uiteraard bevat mieren spray vergif. Werksters leggen direct het loodje wanneer zij in aanraking komen met de spray. Ook de andere sterven zo langzaam maar zeker, aangezien zij niet meer gevoed worden. Het heeft geen zin om de mieren spray te gebruiken voor deze mieren buitenshuis.

Lokdoosjes

Bij overlast door deze mieren gebruiken de meeste mensen mieren lokdoosjes. Deze zijn tegenwoordig in veel winkels te koop. Deze lokdoosjes verspreiden een geur die mieren aantrekt. Zodra mieren in aanraking komen met de stof in het doosje, blijft deze aan hen plakken. Zij sterven dus niet direct, maar nemen de stof mee het nest in. Langzaam maar zeker wordt de mieren kolonie zo uitgeroeid.

Mierenbuffet

De werking van een mieren buffet is te vergelijken met die van een mieren lokdoosje. Als deze mieren in aanraking komen met de vloeistof van een buffet, komen zij hier niet meer vanaf. Hierdoor besmetten zij ook de anderen. Alle deze mieren in het nest leggen hierdoor één voor één het loodje.

Verdelgen?

Wil jij binnen de kortste keren verlost worden van deze mieren? Dan zijn de bovenstaande technieken misschien niet gepast om mieren te bestrijden. Het duurt namelijk enige tijd voordat deze mieren sterven. Indien jij direct van mieren af wilt, kun je deze mieren gaan verdelgen. Ook hier heb je weer een aantal mogelijkheden voor doelmatige bestrijden.

Kokend water

Deze mieren zijn niet bestand tegen kokend water. Dit is dan ook een uitstekend middel tijdens mieren bestrijden. Wil jij deze mieren bestrijden methode toepassen? Giet dan simpelweg kokend water over een mierennest. Zorg er altijd voor dat je de kern van het nest weet te vinden. In dat geval is deze methode van mieren bestrijden namelijk het meest effectief. Lukt het jou niet de kern te vinden? Giet dan geregeld kokend water in de verschillende gangen en openingen. Je kunt er ook voor kiezen om citroenschillen toe te voegen aan het water. Zo verdelg jij deze mieren nog sneller.

Koffiedik

Gooi jij het filter met koffiedik altijd weg nadat jij koffie hebt gezet? Bij overlast van deze mieren is dit niet handig. Je kunt het koffiedik namelijk gebruiken voor mieren bestrijden. Hoe? Door het goedje op de route te strooien die het ongedierte dagelijks aflegt. Zo sterven deze mieren binnen de kortste keren.

Gist

Deze mieren kunnen niet tegen gist. Daarom is dit een prima middel om mieren bestrijden te doen. Maar ja, deze mieren komen natuurlijk niet zo maar op gist af. Meng meel, witte bloem of bakpoeder daarom altijd met een beetje honing en leg dit ergens neer. De honing trekt namelijk mieren aan. Het ongedierte neemt de gist vervolgens mee naar het nest, waar andere mieren er ook van eten. Mieren kunnen echter niet tegen gist, waardoor zij sterven.

Mieren bestrijden door een professional

Hierboven las je verschillende manieren van mieren bestrijden. Deze manieren kunnen ervoor zorgen dat jij verlost raakt van het ongedierte. Die garantie heb je echter niet. Veel mensen pakken mieren bestrijden en verdelgen van deze mieren namelijk niet goed aan. Een aantal mieren wordt hierdoor weliswaar gedood, maar een groot deel blijft ook in leven. Jij blijft dus last houden van deze mieren. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Laat het mieren bestrijden over aan een professional. Hij zorgt er namelijk voor dat jij definitief verlost raakt van vervelende mieren.

Een professionele ongediertebestrijder krijgt regelmatig te maken met een mierenplaag. Hij heeft dan ook de nodige kennis voor bestrijden. Het lukt hem daarom altijd om effectief aan mieren bestrijden te doen. Naast de nodige kennis met betrekking tot deze mieren beschikt een ongediertebestrijder over verschillende bestrijdingsmiddelen. Deze middelen werken stuk voor stuk goed tegen deze mieren. Bovendien weet een bestrijder precies of en hoe vaak herhaling nodig is bij mieren bestrijden. Uiteraard richt een professional zich altijd tot de kern van het probleem: het mierennest. Hier blijft het echter niet bij, want hij bestrijdt ook deze mieren in de rest van het gangenstelsel. Kortom: met een professionele ongediertebestrijder kom jij eindelijk van die vervelende mieren af!

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Bestrijding door een professional, hoe gaat deze te werk?

Is het niet gelukt met de middelen om zelf mieren te bestrijden? Laat het dan over aan een professionele ongediertebestrijder. Een expert helpt je zo van je probleem af. De bestrijder heeft namelijk de juiste middelen om snel op te treden tegen mieren plagen. De expert weet precies waar het beestje zich verstopt en neemt deze plekken mee in de behandeling.

De professionele bestrijder kan lijmvallen zetten op locaties waar de mieren zich schuilhouden, bijvoorbeeld achter de koelkast of aan het fornuis. Dit is een populair middel voor bestrijden, omdat het niet giftig is.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Keer terug naar de Homepage.

Back To Top
Call Now Button