Ga naar hoofdinhoud

Katten verjagen uit de tuin

Heb je ook zoveel last van katten in de tuin? Dan wil je hier het liefste iets aan doen. Het gaat alleen niet zo makkelijk als veel ander ongedierte, want katten moet je diervriendelijk verjagen. Het zijn immers dieren van iemand anders. Gelukkig zijn er een aantal diervriendelijke manieren om katten te verjagen uit de tuin. Maar welke zijn dit dan? Wij leggen het je uit.

Ultrasone kattenverjager

Katten verjagen kan heel eenvoudig door middel van ultrasoon geluid. Er zijn verschillende apparaten op de markt met dezelfde werking. De apparaten zenden een scherp ultrasoon geluid uit, die wij mensen (bijna) niet horen en waar de ongewenste dieren zoals katten, duiven, vossen etc. erg van schrikken en vluchten. Het geluid wordt pas geactiveerd als een dier door de infrarood bewegingssensor loopt. De sensor reageert op lichaamswarmte en wordt daarom niet geactiveerd door bijvoorbeeld bewegende bomen en planten. Als extra schrikeffect zijn er apparaten die naast het geluid ook flitslichten kunnen tonen.

Om dat we kunnen begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet hebben wij de beste ultrasone kattenverjagers voor je op een rijtje gezet. Weitech is een bekend merk dat een goede prijs kwaliteit verhouding heeft. Dat is ook terug te zien in de (hoeveelheid) reviews. Naast Weitech zijn er wel ook nog goede andere merken/apparaten op de markt.

Weitech-Garden-Protector Ultrasone-kattenverjager katten-verjagen-met-ultrasoon-geluid

Schutting aanpassen om ze weg te houden

Er zijn uiteraard ook een aantal andere manieren om katten te verjagen. Jouw schutting is een bekende plek waar de katten overheen lopen en zelfs omhoog klimmen om in jouw tuin te komen. De schutting aanpassen is daarom wel een goede manier om van het kattenprobleem af te komen. Katten verjagen door de schutting aan te passen kan bijvoorbeeld op de volgende manier. Je hebt namelijk anti klim strips, waardoor de katten niet meer over de schutting jouw tuin in zullen komen.

Katten verjagen met de anti klim strips is een van de makkelijkste manieren. Je hoeft ze namelijk alleen maar te plakken, schroeven of kitten op de schutting. De strips zijn gemaakt van een hoge kwaliteit kunststof waardoor ze weerbestendig zijn. Je kunt daardoor lang genieten van dit product. De katten kunnen met hun voetzooltjes niet op de pinnen staan, waardoor ze het na een keer proberen niet nog eens zullen doen. Ook zijn de strips nuttig voor het verjagen van duiven. Ook zij zitten niet graag op de punten van de strips, waardoor ze een andere zitplek zullen zoeken. Je kunt er daarom alleen maar profijt van hebben wanneer je deze strips op de schutting gaat plaatsen.
katten-verjagen-schutting

Katten verjagen uit de tuin met azijn

Een andere mogelijkheid om katten te verjagen uit de tuin is door middel van azijn. Dit is een natuurlijke kattenverjager, waarmee je weinig schade aan kunt richten. Katten houden namelijk niet van de geur van azijn. Katten verjagen met azijn kan door een aantal bordjes met dit middel neer te zetten. Denk daarbij aan de plekken bij de planten, de plek waar je vaak zit in de tuin en bij de schutting. De geur zal de katten wegjagen. Je moet het dan wel eens in de zoveel tijd verversen om de geur te behouden.

Ook kun je katten verjagen door naast azijn ook citrusvruchten neer te leggen. De schillen van de citrusvruchten scheiden ook een geur uit waar katten niet tegen kunnen. Dit zijn daarom ook natuurlijke kattenverjagers en kunnen de katten verjagen uit de tuin zonder schade aan de rest van de biodiversiteit te doen. De schillen zijn namelijk ook bodemverrijkers, waardoor er meer zal gaan groeien op den duur.

Waterstraal tegen ze gebruiken

Katten verjagen kan ook door middel van water. Katten zijn namelijk niet gediend van water, waardoor het altijd een goede keuze is om dit in te zetten. Katten verjagen met een waterstraal is wellicht een van de eerste manieren waar je zelf aan denkt. Een plantenspuit of waterpistool vullen is vaak al voldoende. Je hoeft maar een keer richting de kat te richten, waarna hij bij een volgende keer wel nadenkt of hij in jouw tuin gaat komen of überhaupt op de schutting gaat zitten. Het kan dus helpen om de waterstraal in te zetten.

Echter kan katten verjagen met een waterstraal er ook voor zorgen dat hij alleen niet meer op die plek zal komen als jij er bent. Katten associëren niet alleen de plek, maar ook jou met de waterstraal. Het behoeft dus ook veel geduld om het op deze manier aan te pakken. Ook moet je bekijken of het wel voldoende op gaat leveren voor jouw tuin. Bij een hele grote tuin is het aan te raden om toch een van de andere methoden aan te pakken om katten te verjagen. Omdat katten de plaats waar gespoten wordt zullen ontwijken, maar de rest van tuin nog gewoon zullen aandoen.

Omdat het zelf spuiten met water heel intensief kan zijn en alleen gebeurd als je zelf in de tuin zit zijn er ook apparaten ontwikkeld die water sproeien. Zodra een ongewenst dier, zoals een kat, in het gebied van de bewegingsdetector loopt wordt hij geactiveerd. Op dat moment schiet het apparaat een waterstraal af tot maximaal 10 meter . Doordat het apparaat werkt op twee AA-batterijen en alleen aangesloten hoeft te worden op de waterkraan kan je op deze manier toch dier- en milieuvriendelijk katten verjagen met water, ook als je zelf niet in de tuin zit.
katten-en-honden-verjagen katten-verjagen-waterstraal

Planten voor en tegen katten

Planten zijn een goede toevoeging aan de woning. Wanneer je katten in huis hebt, moet je ervoor zorgen dat deze niet giftig zijn. Echter zijn er verschillende planten die je wel en niet in de tuin moet planten om katten te verjagen. Katten verjagen met planten is namelijk ook een oplossing, mits je de juiste in de tuin hebt staan. Het is daarom goed om te weten welke planten je wel en niet in de tuin moet plaatsen, zodat je het gewenste effect kunt creëren. Er zijn verschillende planten waar je rekening mee moet houden en die kunnen dienen als katten verjager.

De planten die helpen tegen katten zijn:

De planten die juist katten aantrekken en je dus niet moet planten wanneer je katten wilt verjagen:

Het is dus goed om te bekijken welke planten jij in de tuin wil plaatsen. Mocht je de katten volledig uit jouw tuin willen verjagen, dan moet je kijken naar de planten waar katten van afschrikken. Doe daarom altijd voldoende onderzoek naar de planten voordat je jouw tuin in gaat richten, zodat je niet ongewenst met de katten van de omgeving komt te zitten.

Doe het zelf

Ondanks dat er veel verschillende manieren zijn om katten te verjagen in de tuin, kun je ook zelf aan de slag gaan met een kattenverjager. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan met een rolbeugel op de schutting plaatsen of je gaat aan de slag met de minst diervriendelijke variant: stroom. We leggen het daarom graag voor je uit.

Rolbeugel op de schutting

Als je katten uit de tuin wilt verjagen kan dit ook door middel van een rolbeugel op de schutting. Als doe-het-zelver heb je deze klus eenvoudig geplaatst. Wel moet je dan goed weten hoe je de rolbeugel bevestigd en wat er allemaal voor nodig is. Onderstaand filmpje legt dit helemaal voor jou uit, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan en je direct gaat merken dat katten niet zomaar meer binnen durven te komen.

Katten verjagen met stroom

Katten verjagen met stroom is niet direct een manier waar je aan gaat denken. Stroom is immers niet diervriendelijk en je wilt de katten van de buren niet verwonden. Toch kan speciaal kattenschrikdraad op de schutting helpen om de katten weg te houden. Daarbij moet je als eerste weten dat het kattenschrikdraad dankzij de korte spanningspuljes veilig is. Je zult de kat dus niet volledig onder stroom zetten, het geeft hem alleen een waarschuwing. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kat van de buren iets overkomt.

Katten verjagen met stroom kun je eenvoudig zelf doen. Als je een beetje handig bent met elektriciteit is het namelijk zelf aan te leggen. Daarbij blijft het altijd belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk aan het werk te gaan. De pulsspanning is namelijk wel anders dan een stopcontact. Ook moet je nog meer aandacht besteden aan de isolatie van de spanning. Lees hier hoe je als doe-het-zelver kunt zorgen dat de katten uit jouw tuin blijven met schrikdraad.

Heb je niet alleen last van katten in de tuin, maar ook van slakken? Lees dan hier meer over het tegen gaan van slakken in de tuin.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button