Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zijn schadelijk voor de gezondheid. Kakkerlakken dragen namelijk allerlei ziektes met zich mee, die kakkerlakken kunnen overdragen op mensen. Dat gebeurt via kakkerlakken hun uitwerpselen, huidschilfers en speekselsporen. Dit is een gevaar voor kinderen, ouderen en zieke mensen. Kakkerlakken kunnen bijvoorbeeld salmonella of schimmelinfecties veroorzaken. Daarom is het zaak kakkerlakken te bestrijden op een goede en professionele manier om zo een kakkerlakken invasie te voorkomen.

Hoe kun je een kakkerlak herkennen?

Kakkerlakken zijn te herkennen aan hun ovale of langwerpige vorm. Hoe groot de kakkerlakken zijn, varieert. Het komt vooral aan op de soort kakkerlakken. Over het algemeen worden Nederlandse soorten niet langer dan 4 centimeter. Kakkerlakken hebben een lichtbruine tot donkerbruine kleur. De meest voorkomende kakkerlaken in ons land is de Duitse kakkerlak. Deze soort kakkerlakken zijn ongeveer één tot twee en halve centimeter groot en is roodbruin van kleur. Kakkerlakken hebben twee sprieten op hun kop en drie paar poten. Een andere veel voorkomende soort kakkerlakken zijn de Amerikaanse kakkerlakken. Deze kakkerlakken zijn een wat grotere soort.

Waarom zijn kakkerlakken gevaarlijk?

Kakkerlaken zijn gevaarlijk omdat deze schadelijk zijn voor de gezondheid. Kakkerlakken dragen allerlei ziektes met zich mee. In de uitwerpselen, huidschilfers en speekselsporen zitten bacteriën die ziekteverwekkend zijn. Met name ouderen, zieke mensen en kinderen moeten ermee oppassen. Kakkerlakken verspreiden micro-organismen op alles wat ze aanraken. Dat levert verschillende ziekten op, zoals salmonella, tyfus, dysenterie, hepatitis, tuberculose, schimmelinfecties, ontstekingen en parasitaire aandoeningen. De kakkerlaken bestrijden moet effectief gedaan worden.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Eitjes

Vind je eitjes van kakkerlakken in huis? Dan zit je met een groot kakkerlakken probleem. In een eipakket kunnen namelijk wel dertig eitjes zitten. In een half jaar tijd krijgen kakkerlakken zo vier tot acht jongen. Binnen twee maanden zijn kakkerlakken geslachtsrijp en planten ook kakkerlakken zich voor. Zo heb je snel een kakkerlakken plaag in huis. Hoewel goede hygiëne bijdraagt aan het voorkomen van de kakkerlakken, is het niet zo dat een slechte hygiëne de enige oorzaak is. Soms zitten kakkerlakken namelijk ook op bagage of op tweedehands spullen die je hebt gekocht. Het is vrij eenvoudig om erachter te komen of je last hebt van kakkerlakken. Je ziet kakkerlakken ongetwijfeld een keer lopen, of je ruikt het aan de geur. Het kan ook zijn dat je uitwerpselen of huidschilfers vindt. Als dat het geval is, is het zaak tijdig met bestrijden van kakkerlakken te beginnen.

Waar verschuilen kakkerlakken zich?

Aangezien deze kakkerlakken al ruim 200 miljoen jaar bestaan, weten kakkerlakken uitstekend schuilplaatsen te vinden. In de tegenwoordige tijd vinden kakkerlakken vooral plaatsen in minuscule spleetjes in de muren en in het plafond, of in een kleine ruimte achter elektrische keukenapparaten.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkom kakkerlakken in huis door eten te bewaren in goed afgesloten plastic zakken of in bakken. Ruim alle resten meteen op en laat het nergens liggen. Zorg ervoor dat er ‘s nachts geen vloeistof in de gootsteen staat, of in een emmer ligt. Veel mensen bestrijden kakkerlakken door elektromagnetische of ultrasone middelen. Deze middelen werken volgens kakkerlakken experts vaak niet. Ze zijn dan ook niet aan te raden bij het bestrijden van kakkerlakken.

Last van een complete kakkerlakken plaag? Dan wordt het tijd om serieuze maatregelen te treffen. Het is misschien beter niet eerst zelf met allerlei bestrijdingsmiddelen tegen kakkerlakken aan de slag te gaan, maar meteen een kakkerlakken professioneel bedrijf in te huren. Op die manier voorkom je dat de kakkerlakken plaag zich uitbreidt.

Wist je dat…

  • Een kakkerlak zichzelf enorm kan verkleinen; hij kruipt door gaten van 3mm terwijl hijzelf gemiddeld 13mm groot is.
  • Er op dit moment 4690 verschillende kakkerlak types zijn.
  • Er veel mensen op de wereld zijn die een kakkerlak als ‘huisdier’ hebben. Dit zijn speciale soorten die soms enorm groot kunnen worden

Eerst zelf kakkerlakken bestrijden?

Je kunt kakkerlakken gaan bestrijden als de kolonie nog klein is zelfstandig doen. Bij een grote kakkerlakken plaag heb je meer versterking nodig.

Val
Je kunt een kakkerlakken val maken met water en olie. Het water is aantrekkelijk voor kakkerlakken, maar van de olie raken de luchtwegen van kakkerlakken verstopt. Feitelijk verdrink je hiermee alle kakkerlakken met dorst.

Vochtige dweil
Een ander idee is om ‘s nachts een vochtige dweil te leggen op plekken waar veel kakkerlakken zijn. De keuken is bijvoorbeeld een goede hotspot. Omdat kakkerlakken gek zijn op vocht, wil het graag in de dweil zitten. Veeg ‘s ochtends de dweil op en zet de kakkerlakken buiten en maak kakkerlakken dood. Maak de dweil na gebruik grondig schoon met kokend water. Zo komen eitjes niet uit.

Kruid & laurier
Kattenkruid en laurierblaadjes kunnen ook soelaas bieden. Strooi wat kattenkruid of laurierblaadjes rond je huis om kakkerlakken te voorkomen. Kakkerlakken verafschuwen deze geuren en kakkerlakken zullen op zoek gaan naar een andere woning om te verblijven.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Bestrijding door een professional, hoe gaat deze te werk?

Is het niet gelukt met de middelen om zelf kakkerlakken te bestrijden? Laat het dan over aan ons. Een lokale expert helpt je zo van je kakkerlakken probleem af. De bestrijder heeft namelijk de juiste middelen om snel op te treden tegen kakkerlakken plagen. De expert weet precies waar kakkerlakken zich verstoppen en neemt deze plekken mee in de behandeling. De professionele bestrijder kan lijmvallen zetten op locaties waar de kakkerlakken zich schuilhouden, bijvoorbeeld achter de koelkast of aan het fornuis. Dit is een populair middel voor bestrijden, omdat het niet giftig is.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen. Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button