skip to Main Content
Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Kakkerlakken bestrijden

Als je last hebt van kakkerlakken in- of rondom het huis, is dat erg vervelend. Het is goed om te weten dat de kakkerlakken niet altijd in huis komen door een slechte hygiëne. Ze kunnen ook meereizen op bagage of zich verschuilen in tweedehands spullen.

Kakkerlakken zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze dragen namelijk allerlei ziektes met zich mee, die ze kunnen overdragen op mensen. Dat gebeurt via hun uitwerpselen, huidschilfers en speekselsporen. Dit is een gevaar voor kinderen, ouderen en zieke mensen. Een kakkerlak kan bijvoorbeeld salmonella of schimmelinfecties veroorzaken. Daarom is het zaak kakkerlakken bestrijden op een goede en professionele manier om zo een invasie te voorkomen.

kakkerlak bestrijden

Hoe kun je een kakkerlak herkennen?

Kakkerlakken zijn te herkennen aan hun ovale of langwerpige vorm. Hoe groot het beestje is, varieert. Het komt vooral aan op de soort. Over het algemeen worden Nederlandse soorten niet langer dan 4 centimeter. Dit ongedierte heeft een lichtbruine tot donkerbruine kleur.

Verschillende soorten

De meest voorkomende kakkerlaken in ons land is de Duitse kakkerlak. Deze soort is ongeveer één tot twee en halve centimeter groot en is roodbruin van kleur. Ze hebben twee sprieten op hun kop en drie paar poten. Een andere veel voorkomende soort is de Amerikaanse kakkerlaken. Dit is een wat grotere soort.

Waarom zijn ze gevaarlijk?

Kakkerlaken zijn gevaarlijk omdat deze schadelijk zijn voor de gezondheid. Het insect draagt allerlei ziektes met zich mee. In de uitwerpselen, huidschilfers en speekselsporen zitten bacteriën die ziekteverwekkend zijn. Met name ouderen, zieke mensen en kinderen moeten ermee oppassen.

Kakkerlakken verspreiden micro-organismen op alles wat ze aanraken. Dat levert verschillende ziekten op, zoals salmonella, tyfus, dysenterie, hepatitis, tuberculose, schimmelinfecties, ontstekingen en parasitaire aandoeningen.

De geur is ook niet aangenaam. Er wordt een nogal onaangename, misselijkmakende geur verspreid. Als de plaag verergert, neemt de geur toe. Het is afkomstig van feromonen. Daarmee communiceren kakkerlakken.

Ze houden ook van rottend voedsel uit de voorraadkast. Vooral etenswaren als fruit worden aangevreten. Daarbij zijn papier, karton en plastic geen probleem: de sterke mond bijt zich er zo doorheen. Daarmee kunnen ook je andere voorzieningen aangetast worden. De kakkerlaken bestrijden moet effectief gedaan worden.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Eitjes

Vind je eitjes van kakkerlakken in huis? Dan zit je met een groot probleem. In een eipakket kunnen namelijk wel dertig eitjes zitten. In een half jaar tijd krijgt de kakkerlak zo vier tot acht jongen. Binnen twee maanden zijn ze geslachtsrijp en planten ook zij zich voor. Zo heb je snel een plaag in huis.

Hoe komt de kakkerlak in huis?

Hoewel goede hygiëne bijdraagt aan het voorkomen van de kakkerlakken, is het niet zo dat een slechte hygiëne de enige oorzaak is. Soms zitten kakkerlakken namelijk ook op bagage of op tweedehands spullen die je hebt gekocht.

Je kunt kakkerlakken dus van een bepaalde omgeving meenemen naar jouw omgeving. Op die manier verspreiden ze zich snel. Ze kunnen ook binnenkomen via de cv-leidingen, kieren of ventilatiekanalen.

Heb ik kakkerlakken in huis?

Het is vrij eenvoudig om erachter te komen of je last hebt van kakkerlakken. Je ziet ze ongetwijfeld een keer lopen, of je ruikt het aan de geur. Het kan ook zijn dat je uitwerpselen of huidschilfers vindt. Als dat het geval is, is het zaak tijdig aan de bestrijding te beginnen.

Waar verschuilen ze zich?

Aangezien deze insecten al ruim 200 miljoen jaar bestaan, weten ze uitstekend schuilplaatsen te vinden. In de tegenwoordige tijd vinden ze vooral plaatsen in minuscule spleetjes in de muren en in het plafond, of in een kleine ruimte achter elektrische keukenapparaten.

Kakkerlakken houden van warme, vochtige plekken met veel proteïnerijke materialen. Daarom bevinden ze zich bijvoorbeeld in de buurt van de verwarming, oven, of bij de afzuigkap. Controleer ook regelmatig de waterleidingen, buizen en rioleringen, want de kakkerlakken moeten veel water drinken.

Typische schuilplekken zijn afvoerputjes en achter de plinten. Helaas vind je ze zelfs in de badkamer of het toilet: plekken waarvan je absoluut wilt dat het er schoon is.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkom de kakkerlak in huis door eten te bewaren in goed afgesloten plastic zakken of in bakken. Ruim alle resten meteen op en laat het nergens liggen. Zorg ervoor dat er ‘s nachts geen vloeistof in de gootsteen staat, of in een emmer ligt.

Het klinkt als een goed idee voor de huisdieren: eten en drinken er dag en nacht laten staan. Kakkerlakken zijn er ook gek op. Ze eten het ‘s nachts op.

Ga ook eens de gaten, spleten en kieren rond de woning na. Smeer ze dicht, zodat kakkerlakken er niet doorheen kunnen. Zo voorkom je dat ze de woning kunnen betreden.

Veel mensen willen de kakkerlakken bestrijden door elektromagnetische of ultrasone middelen. Deze middelen werken volgens experts vaak niet. Ze zijn dan ook niet aan te raden bij de bestrijding van kakkerlakken.

Help, ik heb een kakkerlakkenplaag?

Last van een complete kakkerlakkenplaag? Dan wordt het tijd om serieuze maatregelen te treffen. Het is misschien beter niet eerst zelf met allerlei bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan, maar meteen een professioneel bedrijf in te huren. Op die manier voorkom je dat de plaag zich uitbreidt.

Als een plaag in de juiste omstandigheden leeft, breidt de plaag zich razendsnel uit. Zeker als de kakkerlakken eitjes hebben. Uit deze eitjes komen weer nieuwe kakkerlakken, die zich ook weer voortplanten. De insecten zijn dan in zulke aantallen aanwezig, dat ze overal in huis te vinden zijn. Daarom is een expert inhuren een goed idee.

Wist je dat…

  • Een kakkerlak zichzelf enorm kan verkleinen; hij kruipt door gaten van 3mm terwijl hijzelf gemiddeld 13mm groot is.
  • Er op dit moment 4690 verschillende kakkerlak types zijn.
  • Er veel mensen op de wereld zijn die een kakkerlak als ‘huisdier’ hebben. Dit zijn speciale soorten die soms enorm groot kunnen worden

Eerst zelf kakkerlakken bestrijden?

Je kunt kakkerlakken bestrijden als de kolonie nog klein is zelfstandig doen. Bij een grote plaag heb je meer versterking nodig.

Val
Je kunt een kakkerlakkenval maken met water en olie. Het water is aantrekkelijk voor kakkerlakken, maar van de olie raken de luchtwegen van het beestje verstopt. Feitelijk verdrink je hiermee iedere kakkerlak met dorst.

Vochtige dweil
Een ander idee is om ‘s nachts een vochtige dweil te leggen op plekken waar veel kakkerlakken zijn. De keuken is bijvoorbeeld een goede hotspot. Omdat het beestje gek is op vocht, wil het graag in de dweil zitten. Veeg ‘s ochtends de dweil op en zet de kakkerlakken buiten en maak ze dood. Maak de dweil na gebruik grondig schoon met kokend water. Zo komen eitjes niet uit.

Kruid & laurier
Kattenkruid en laurierblaadjes kunnen ook soelaas bieden. Strooi wat kattenkruid of laurierblaadjes rond je huis om kakkerlakken te voorkomen. Ze verafschuwen deze geuren en zullen op zoek gaan naar een andere woning om te verblijven.

Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Bestrijding door een professional, hoe gaat deze te werk?

Is het niet gelukt met de middelen om zelf kakkerlakken te bestrijden? Laat het dan over aan ons. Een lokale expert helpt je zo van je probleem af. De bestrijder heeft namelijk de juiste middelen om snel op te treden tegen kakkerlakkenplagen. De expert weet precies waar het beestje zich verstopt en neemt deze plekken mee in de behandeling.

De professionele bestrijder kan lijmvallen zetten op locaties waar de kakkerlakken zich schuilhouden, bijvoorbeeld achter de koelkast of aan het fornuis. Dit is een populair middel, omdat het niet giftig is.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top Call Now Button