Ga naar hoofdinhoud

Nederland heeft heel veel mooie plaatsen die je kan bezoeken en bewonderen. Restaurants, hotels, monumentale gebouwen, musea noem maar op. Maar hoe zit het met de veiligheid van deze gebouwen? Je krijgt ineens last van schade in en rondom je gebouw, rare geluiden en gezondheidsproblemen. In bepaalde jaargetijden komt het voor dat er enkele soorten ongedierte verschijnen. Ze hebben elk hun eigen manier van vernietigen. Dit moet snel bestreden worden, omdat het nadelig kan zijn voor jou, je gasten en het gebouw. Sommige van het ongedierte kunnen je ook ziek maken. Rotterdamse ongediertebestrijding kun je inschakelen voor het verwijderen van ongedierte.

Lente in Rotterdam

Na de winter heb je de lente, dat betekent dat veel dieren of insecten weer naar buiten komen, zo ook het ongedierte. De meest voorkomend ongedierte in de lente zijn vliegen, motten, vlooien, mieren, duiven en kakkerlakken.

Vliegen

Overal waar er zoetigheden of voedingsmiddelen voorkomen heb je vliegen. Dit is heel erg vervelend en vies. Vliegen gaan vooral op rottende middelen zitten, ze zijn dragers van ziekte en verspreiden dit heel snel door op iets anders te gaan zitten. Zorg er voor dat je alle afwas doet, je huis en hokken regelmatig schoonmaakt en vooral het eten afdekt. Is er een vliegenplaag aanwezig contact dan het bestrijdingsservice.

Motten

Motten komen vooral op textiel voor zoals kleding, tapijt, gordijnen en voedingsmiddelen voor. Ze planten zich heel snel voor en geven geen gezondheidsproblemen. Zorg ervoor dat je genoeg zonlicht in je huis laat komen en je kast regelmatig schoonmaakt.

Vlooien

Vlooien leven uit bloed van dieren. Je ziet ze vaker op je huisdieren met veel haar, ze schuilen daarin. Wanneer er een vlooienplaag is dan merk je dat aan beten en jeuk aan je huisdieren en jezelf. Ze blijven niet altijd op je huisdier. Soms komen ze alleen om zich te voeden en verdwijnen daarna weer.

Mieren

Mieren eten bijna van alles, je vind ze vooral op plaatsen met zoetigheden. Je ziet nauwelijks 1 mier, ze komen altijd in kolonies voor. Zodra je vaker last krijgt van ze betekent het dat ze een plaag zijn gevormd in je omgeving en een nest hebben ergens in of rondom je huis.

Duiven

Duiven zelf zijn geen probleem voor de gezondheid, maar hun uitwerpselen wel. Een groot hoeveelheid aan duivenpoep kun je ziek maken. Als de duiven merken dat er altijd eten te vinden is bij jou, zoals zaad, broodkruimels, insecten of vruchten dan gaan ze een nest maken en vestigen. Wat op den duur voor schade kan zorgen.

Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn ook alleseters, ze zijn heel erg snel en het voelt eng aan wanneer ze op je komen. Kakkerlakken kunnen ook vliegen. Ze zijn overdragers van bacteriële ziekte. Hun uitwerpselen zijn gevaarlijk. Als er te veel kakkerlakken aanwezig zijn merk je dat aan hun geur.

Zomer in Rotterdam

In de zomer is het nog warmer. De ongedierte voelen zich comfortabeler in deze tijd. Het ongedierte die in deze tijd voorkomen zijn muggen, vliegen, motten, mieren, kevers, vlooien, kakkerlakken, horzels en wespen.

Muggen

Bij muggen zijn het de wijfjes die jou steken, omdat ze bloed nodig hebben om hun eitjes te rijpen. Als je door de dag heen continu last krijgt van muggen dan is er sprake van een muskietenplaag en moeten ze bestreden worden.

Kevers: Kevers brengen schade aan je voeding, hout en textiel. Ze planten zich snel voor en vormen een plaag.

Horzels

Horzels zijn voornamelijk een last voor het vee. Ze beschadigen de huid van de dieren. Ze zorgen voor ernstige zwellingen.

Wespen

Wespen houden ook van zoetigheden, maar zijn zeer gevaarlijk vanwege hun prikjes. Wespen blijven voornamelijk in hun nest, het wespennest moet bestreden worden. Dit kan het beste met bestrijdingservice, omdat het zeer gevaarlijk kan worden.

Tijdens deze twee seizoenen heb je de meeste ongedierte. Als alle ongedierte bestreden zijn heb je weer een veilig en hygiënisch  restaurant, een veilig hotel of musea. De bezoekers hebben eindelijk geen last meer van ongedierte en kunnen zo verder met het genieten in de stad. Doordat er tijdens deze seizoenen veel gereisd wordt, is er ook kans dat er bedwantsen meekomen in je koffer. Al deze ongedierte hebben hun eigen kenmerken en eigen manier van bestrijding. Niet altijd lukt het om ze zelf te bestrijden. Door bestrijdingsservice te raadplegen, ben je gelijk af van je ongedierte. Wij weten precies hoe te bestrijden zonder schade aan te brengen aan het milieu of de mens. Doe het liever niet zelf en wacht vooral niet te lang.

Lees meer: Het laatste nieuws in Rotterdam

Lees verder: Ongedierte informatie in de regio Rotterdam

Back To Top
Call Now Button