Ga naar hoofdinhoud

Tijdens elk jaagetijd hebben wij mensen last van enkele ongedierten. De ongedierte kunnen schade richten aan jou huis, huisdier of je bedrijf. In deze blog hebben wij enkele ongedierte per jaargetij voor jou genoteerd. Bredase ongediertebestrijding

Lente in Breda

In de lente komen er veel insecten zoals vliegen, motten en mieren voor. Deze insecten zijn actiever in de zomer.

 • Vliegen

In de lente houden wij graag onze ramen en deuren open met als gevolg de lastige vliegen die mee naar binnen komen.

Wij hebben enkele middeltjes hier voor je genoteerd waarmee je de vliegen buiten kunt houden:

 • Lavendel

 • Knoflook

 • Kruidnagel

 • Azijn

 • Allesreiniger met citroen geur

 • Motten

Motten leggen eitjes op kleding of stoffen. De larven van de motten kunnen je kleding, stoffen en zelf je tapijt beschadigen. De larven leven van de eiwitten die voorkomen in wol, leer en bont. Ook niet 100 procent plantaardige stoffen waaraan vuildeeltjes zitten kunnen vernietigd worden door de larven. Het is daarom verstandig om je kleren schoon op te bergen. Je kunt beschadiging voorkomen door je kleding regelmatig te dragen en door deze goed te wassen.

 • Mieren

Mieren komen graag binnen schuilen tijdens de droge tijd. Deze beestjes zijn niet schadelijk maar wel lastig. Ze houden zich graag schuil in houten kastjes. Plug daarom alle gaatjes in de muren en raamkozijnen dicht zodat zij niet naar binnen kunnen dringen.

Zomer

In de zomer kom je vaker kruiende en vliegende insecten zoals muggen, kevers, horzels en wespen tegen.

 • Muggen

Na een beet kunnen muggen een jeukende bult achter laten op je huid. Ook dragen zij soms ziektes met zich mee. De muggen zijn uit op jouw bloed of dat van je huisdier.

 • Kevers

Kevers verschuilen zich graag in wollen kleding, kledingkasten en in de scheurtjes in de muur. Zij leven van van droge voedsel zoals blom, cornflakes en graan.

 • Horzels

Horzels zijn geen bijtende of stekende insecten maar kunnen toch voor overlast zorgen. vooral paardeneigenaren kunnen last ondervinden van deze beestjes. ze leggen graag hun eitjes aan de benen van de paarden en verspreiden zich zo verder. vanwege de larven daalt de weerstand van het paard wat hem natuurlijk vatbaar maakt voor verschillenden ziekten. Reden genoeg om de horzels te bestrijden.

 • Wespen

Tijdens de zomer kun je last krijgen van wespen. Ze schuilen graag in de dakgoten, op de zolder of zelfs een holle muur. Wespen kunnen een gevaar vormen voor mensen met een wespenallergie.

Herfst

Tijdens de herfst kun je last krijgen van zilvervisjes, spinnen, bedwantsen en kakkerlakken.

 • Zilvervisjes

Ook zilvervisjes zoeken warme en droge plekken op. Deze beestjes houden zich graag schuil in kasten of andere donkere plekken die droog zijn. Wil je afkomen van deze beestjes dan kun je de luchtvochtigheid verlagen.

 • Spinnen

Spinnen zijn meestal in grote aantallen te vinden in woningen. Spinnen zoeken woningen op om voort te planten. Mannetjes spinnen worden in de herfst volwassen en gaan daarom op zoek naar een partner.

 • Bedwantsen

Bedwants zijn vervelende diertjes. De beestjes komen in en rondom het bed voor en prikken je tijdens het slapen. Het resultaat van de prikjes is een geirriteerd huid. Bedwantsen komen in de herfst in grote getalen voor. Zij reizen mee met mensen die terug komen van vakantie. Ze komen voor op je jas of koffer en kunnen daarom toegang tot je woning vinden

 • Kakkerlakken

Kakkerlakken houden niet van de kou en zoeken daarom warme plekken op. De kans is daarom groot dat je kakkerlakken in de herst in je woning of bedrijfspand kunt treffen. Om te voorkomen dat je kakkerlakken in je huis of bedrijfspand krijgt zul je lekkages moeten dichten en geen vochtige ruimtes in je huis of bedrijfspand hebben.

Winter

In de winter kun je last krijgen van steenmarters, muizen en ratten.

 • Steenmarters

Steenmarters zijn roofdieren en zoeken in de winter graag warme plekken op. De zolder is een favoriete plek. Ze kunnen heel makkelijk het dakbeschot onder de dakpannen knagen om zo je huis binnen te dringen.

 • Muizen

Doordat het buiten kouder wordt zoeken deze beestjes warme plekken. Je huis of bedrijfspand is daarom een favoriete plek. Het is daarom verstandig om langs je huis of bedrijfspand te lopen om gaten en kieren dicht te sluiten.

 • Ratten

Ratten zoeken graag ruimten op waar ze voedsel, water en schuilgelegenheid kunnen vinden. Zorg er daarom voor dat je zeker 2 van de 3 opties niet beschikbaar stelt. Ruim daarom je tuin en composthopen op. Ook hier geldt het controleren van gaten en kieren rondom je huis of bedrijfspand.

Lees meer: Het laatste nieuws in Breda

Lees verder: Ongedierte informatie in de regio Breda

Back To Top
Call Now Button