Ga naar hoofdinhoud

Vele landen op de wereld kennen 4 jaargetijden nm. Lente, Zomer, Herfst en Winter. Ook in Nederland kennen wij deze 4 jaargetijden. Elk jaargetijd heeft zo zijn voor- en nadelen. In deze blog willen wij het hebben over de negatieve zaken. Een van de negatieve zaken zijn de ongedierten. Tijdens elk jaargetijd kun je last ondervinden van ongedierten. Tilburgse ongediertebestrijding

In deze blog hebben wij van bestijdingsservice.nl de ongedierten voor jou genoteerd die per jaargetijd voorkomen.

 • Lente

De lente wordt door velen gezien als het begin van een nieuwe start. Jammer genoeg zijn er ook ongedierten die het een goed idee vinden om jou huis of bedrijf binnen te dringen.

Enkele van deze ongedierten zijn:

 • Kleermotten

Volwassen kleermotten komen in de lente voor en beginnen zich razendsnel voor te planten. In plaats van de volwassen kleermotten zijn het juist de larven die jou kleding of textiel vernietigen. Zij voeden zich daarmee.

 • Duiven

Het voorjaar is de paartijd van duiven. Een verhoogde duivenpopulatie in steden zorgt voor geluidoverlast en voor duivenpoep. Duivenpoep kan schade richten aan gebouwen en ook aan de gezondheid van de mens.

 • Kakkerlakken

Kakkerlakken komen veel voor rond Pasen en de schoolvakantie.

Je kunt ook last krijgen van ratten en muizen wanneer het ongewoon kouder is in het voorjaar.

 • Zomer

Als je denk dat alleen mensen van de zomer kunnen genieten, dan heb je het glad mis. Er zijn ook enkele ongedierten die van de zomermaanden houden.

 • Muggen

Het meest voorkomende ongedierte in de zomer zijn de muggen. De muggen zijn niet geliefd onder de mensen over de hele wereld omdat ze steken en jeukende bulten achter laten. Wat als heel irritant ervaren wordt. Er zijn veel muggen te zien in de zomermaanden omdat zij door de hoge temperatuur hun levenscyclus sneller afgerond wordt. Hierdoor kunnen zij veel meer eieren leggen.

 • Andere insecten die steken

In de zomer kun je ook last hebben van bijen, wespen en horzels. Hun seizoen start in de lente maar zijn juist een last in de zomer. In de zomer is hun aantal het grootst.

 • Mieren

Het mierenseizoen start ook in de lente maar veroorzaken juist in de zomer een grote last. In juli kun je last hebben van de vliegende mieren. Ook wel de bruidsvlucht genoemd.

 

 • Kakkerlakken

Van kakkerlakken kan je het heel jaar door last ondervinden. Zij planten zich in de zomer voort. Van kakkerlakken kan je heel ziek worden. Je kunt astma en verschillende allergieen krijgen van deze beestjes.

 • Vliegen

Vliegen planten zich in grote getallen voort in de zomer. De vliegen kunnen bepaalde ziekten helpen verspreiden.

 

 • Herfst

Tijdens de herfst proberen bepaalde ongedierten juist warme plekken op te zoeken voor voedsel en natuurlijk ook om te schuilen.

Enkele van deze dieren zijn:

 • Spinnen

Tijdens de herfst kun je veel last krijgen van spinnen omdat veel mannelijke spinnen rond deze tijd op zoek gaan naar een partner om zich voor te planten. Voor mensen die last van arachnofobie hebben is dit een groot probleem. Arachnofobie is niets anders dan een spinnenangst hebben. De angst kan soms zo erg zijn dat de persoon plekken, waar de kans op het zien van een spin groot is, vermijdt.

 • Vlooien

Vlooien groeien heel goed in warme ruimten. Daarom zoeken zij warme plekken op zodra de temperatuur begint te dalen. Deze beestje kunnen een grote last vormen voor je huisdieren omdat ze een bijt gewoonte hebben.

 • Bedwantsen

Bedwantsen komen het hele jaar voor maar de besmetting stijgt in de zomer en herfst omdat er in die periode een toename is van vakanties. Bedwantsen krijg je in huis omdat zijn graag mee reizen in je koffer.

 • Winter

Enkele ongedierten zoeken tijdens de koude maanden een plekje om te wonen om zo de kou te ontsnappen en verzekerd te zijn van voedsel.

Enkele van deze ongedierte zijn:

 • Ratten

In de winter zoeken ratten warme plekken voor een schuilplaats en voor voedsel. Je woning of bedrijfspand is daarom een geschikte plek voor hun. De ratten kunnen heel veel schade veroorzaken aan je spullen. Een onderzoek heeft uitgewezen dat ratten veel schade kunnen veroorzaken aan bedrijven omdat zij kabels van elektrische apparatuur kunnen doorknagen. Hierdoor kan de productie van zo een bedrijf stil komen te liggen.

 • Muizen

Ook muizen zoeken een warme plek in de winter. Doordat zij van alles en nog wat knagen kunnen zij ook schade brengen aan je eigendom. Ook kan je gezondheid in gevaar komen omdat zij ook graag aan je voedsel knagen.

 

Lees meer: Ongedierte informatie in de regio Tilburg

Back To Top
Call Now Button