Ga naar hoofdinhoud

Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
085 - 130 84 22

Houtworm bestrijden

Eén van de hardnekkigste soorten ongedierte waar jij mee te maken kunt krijgen is houtworm. Dit ongedierte houdt zich doorgaans schuil in houten objecten. Hierdoor is het betrekkelijk lastig om te starten met houtworm bestrijden. Het komt vaak genoeg voor dat mensen laat kiezen voor houtworm bestrijden. Hierin schuilt ook direct het grootste gevaar van deze houtworm. Indien jij niet tijdig start met houtworm bestrijden, kan dit namelijk grote gevolgen hebben. Nu ben jij ongetwijfeld benieuwd hoe je deze houtworm herkent, hoe aan houtworm bestrijden doen en hoe jij kunt voorkomen dat deze houtworm in jouw woning opduikt. In onderstaande tekst lees jij alles over dit hardnekkige houtworm en leer je houtworm bestrijden effectiever te doen.

houtworm bestrijden

Hoe herken je een houtwormplaag?

Wanneer we spreken over houtworm, bedoelen we van die kleine beestjes die ons hout aantasten. Toch is de houtworm eigenlijk geen beestje. Houtworm is namelijk niets meer dan een verzamelnaam voor alle beestjes die zich tegoed doen aan ons hout. Doordat het houtworm zich in het hout bevindt, is het maar wat lastig aan houtworm bestrijden te doen. Hieronder geven wij je een aantal herkenningspunten, zodat je tijdig start met houtworm bestrijden.

Zaagsel

Deze houtworm voedt zich met hout. Door het geknaag komt er natuurlijk ook zaagsel vrij. Bij het voortbewegen neemt het houtworm dit mee. Indien ze vervolgens een opening creëert aan de rand van het hout, valt het zaagsel eruit. Dit blijft vaak als een hoopje op de grond liggen. Zie jij meerdere hoopjes zaagsel in of rond houten balken of voorwerpen? Dan is de kans groot dat deze houtworm aanwezig is om te bestrijden.

Gaatjes

Deze kevers creëren een heel gangenstelsel in houten objecten. Het kan zijn dat zij op een gegeven moment de rand van een voorwerp bereiken. In dat geval ontstaat er natuurlijk een kleine opening. Dit is ook het geval wanneer deze kever volgroeid is. Zodra het houtworm op het punt staat zich te ontwikkelen tot kever, maakt hij een opening aan de oppervlakte om uit te vliegen. Bij houtworm plaag zie jij daarom vaak veel kleine gaatjes in het hout en kun je starten met bestrijden.

Kevers

Zodra een houtworm volgroeid is, wordt het een kever. Wanneer dit het geval is, verlaat het houtworm het hout. Het ongedierte keert vervolgens ook niet meer terug in het hout. Althans, niet om verder te eten. De kevers leggen alleen hun eitjes er nog in. Zie jij plots veel kevers rondom houten voorwerpen? Dan kan dit duiden op houtworm plaag om te bestrijden.

Wormpjes

In de meeste gevallen houden deze kevers zich schuil in houten objecten. Het kan zo af en toe echter voorkomen dat de houtworm hun kop uit het hout steken. Houtworm bestrijden is dan op zijn plaats zodra je de houtworm herkent. Hoe je ze herkent? De larven hebben vaak een bruine kop met een wit lichaam. Zodra je van deze houtworm ziet, doe je er goed aan direct over te gaan tot houtworm bestrijden.

HEB JE LAST VAN ONGEDIERTE IN JE HUIS,
TUIN OF BEDRIJF?

√  PARTICULIER EN ZAKELIJK

√  9,3 KLANTTEVREDENHEID

√  GEDIPLOMEERD VAKMANSCHAP

Zijn ze schadelijk?

Deze houtworm kan zonder probleem scharen in het rijtje met meest schadelijke ongedierte. Ook in jouw huis kan deze houtworm betrekkelijk veel schade aanrichten, wanneer je niet tijdig aan houtworm bestrijden doet. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de houtworm opduiken in houten meubels of in een houten vloer. Deze houtworm vreet zich een weg door jouw meubels of vloer, waardoor deze ernstig verzwakt. Op den duur kan het meubelstuk of de vloer het zelfs begeven. Het kan echter nog een stapje erger door niet te bestrijden. Deze houtworm kan zich namelijk ook nestelen in de houten dakconstructie. Wanneer het houtworm hier eenmaal in zit, moet jij direct starten met houtworm bestrijden. Waarom bestrijden? Omdat deze houtworm de constructie ernstig verzwakt. En aangezien het dak op deze constructie rust, kan dit grote gevolgen hebben. Wanneer het hout ernstig verzwakt is, is het niet meer in staat om het gewicht van het dak te dragen. Logische gevolg is dan dat jouw dak instort. Als dit probleem zich opdoet bij een recent aangekochte woning, laat dan even uitzoeken wie aansprakelijk is. Er komen immers veel kosten bij kijken.

Verschil tussen houtworm en boktor

Houtworm en boktor zijn twee termen die vaak door elkaar gebruikt worden. Wanneer je het er met anderen over hebt, weten ze direct wat jij bedoelt: van die ellendige beestjes die houten voorwerpen aantasten. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen beide beestjes. Met de term houtworm duiden we namelijk alle beestjes aan die in houten objecten leven en zich hier een weg doorheen vreten. Grootste verschil tussen deze beestjes is dat de boktor eerstgenoemde zich geen weg door het hout vreet. Het zijn namelijk de larven van de boktor die het hout aantasten.

Landelijke dekking

Altijd een lokale bestrijder bij jou in de buurt

Liever een lokale ongedierte bestrijder bij jouw uit de buurt? Dat kan bij Bestrijdingsservice! Door ons landelijke netwerk betaal je geen voorrijkosten en is een bestrijder snel ter plaatsen.

Goed voor het milieu en de portemonnee!

Zelf bestrijden: hoe doe je dat

Doordat dit houtworm de nodige schade aan kan richten, is houtworm bestrijden noodzakelijk. Hoe sneller jij kiest voor houtworm bestrijden, des te eerder ben jij verlost van dit houtworm. Bovendien blijft de schade zo natuurlijk beperkt door op tijd aan houtworm bestrijden doen. Wil jij zelf houtworm bestrijden? Jij moet namelijk zowel de volwassen kevers, de larven als de eitjes bestrijden. Gebeurt dit niet? Dan blijft het houtworm in jouw woning aanwezig. Wil jij desondanks toch zelf aan houtworm bestrijden doen? Hier enkele manieren om zelf aan houtworm bestrijden te doen.

Kou en hitte

Deze houtworm gedij het beste bij huiselijke temperaturen. Niet gek dus dat een houtworm zich regelmatig in een woning nestelt. Zit  deze houtworm in jouw kast, tafel, stoel of bank? Dan kan hitte of kou ervoor zorgen dat het houtworm uitgeroeid wordt. Deze houtworm is namelijk niet bestand tegen temperaturen van meer dan 55 graden. Ook kan het houtworm niet tegen vrieskou. Zit de houtworm in jouw dakconstructie? Dan heeft deze manier van houtworm bestrijden natuurlijk ook geen nut.

Petroleum

Een tweede manier om houtworm bestrijden zelfstandig te doen is met petroleum. Voordat je kunt beginnen met deze methode van houtworm bestrijden, moet je wel weten waar het ongedierte allemaal zit. Waarom? Omdat je namelijk al het met dit houtworm besmette hout moet insmeren met petroleum. Deze manier van houtworm bestrijden kan bijzonder effectief zijn. De petroleum loopt namelijk via de openingen die de houtworm gemaakt hebben het hout in. Deze houtworm sterft zodra het in aanraking komt met petroleum. Houtworm bestrijden met dit middel lijkt dan ook de oplossing om van deze houtworm af te komen.

Vergif

Deze houtworm wordt effectiever uitgevoerd als houtworm bestrijden gebeurt met behulp van vergif. In verschillende winkels kun jij gif kopen dat geschikt is voor houtworm bestrijden. Dit vergif bevat de insecticide permethrin. Deze houtworm kan hier absoluut niet tegen, waardoor de houtworm direct het loodje leggen tijdens houtworm bestrijden. Bij houtworm bestrijden met vergif wordt dit vaak geïnjecteerd in houten objecten. Dit gebeurt doorgaans met behulp van speciale plugs die voorgoed in het hout blijven zitten na houtworm bestrijden. Door het vergif tijdens bestrijden via deze plugs in te brengen, dringt het ook door tot de kern van het hout.

Wist je dat…

  • Een houtworm uit houten objecten te bestrijden met behulp van eikels. Hier is het ongedierte namelijk dol op. Zit er houtworm in een houten meubelstuk? Leg dan een aantal eikels op een schoteltje en plaats dit nabij het object. De kans is aanwezig dat de houtworm het meubelstuk verlaat en zich op de eikels stort.
  • Deze kever kan zich wel drie jaar in het hout bevinden. Gedurende deze hele periode voedt hij zich met hout. Er kan dus veel schade ontstaan. Na deze periode transformeert dit ongedierte tot een volwassen kever.
  • De aanwezigheid van houtworm ook kunt horen? Het ongedierte klopt namelijk met zijn hoofd tegen het hout, waardoor een kloppend geluid ontstaat. Indien er veel houtworm in het hout zit, is dit vaak goed te horen.

Hoe kan je een beet behandelen?

Inmiddels is het jou wel duidelijk dat houtworm veel schade aan kan richten in jouw woning. Jij wilt daarom niet te maken krijgen met deze houtworm door bestrijden over te slaan. Dit hoeft ook niet. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om houtworm bestrijden in huis effectief te doen.

Wij zetten ze hier voor jou op een rijtje:

  • Het hout van een dakconstructie is vaak onbehandeld. Niet slim, want houtworm is dol op onbewerkt hout. Houtworm bestrijden vergt tactiek, je doet er goed aan dit hout eerst te behandelen. Dit kan met behulp van lak, olie of beits.
  • Sta jij op het punt om antieke, houten producten te kopen? Controleer deze dan altijd eerst op de aanwezigheid van dit houtworm. Kijk bijvoorbeeld of er kleine gaatjes in het hout zitten. Doe je dit niet en blijkt het houtworm toch aanwezig? Dan haal jij het houtworm jouw huis in.

Nog steeds niet opgelost?

Het is betrekkelijk lastig om deze houtworm uit jouw woning te bestrijden. Vaak duikt het houtworm van de ene op de andere dag ineens op. Zie jij ineens een boktor rond houtwerk in jouw woning? Kies direct voor houtworm bestrijden. Raak jij maar niet verlost van houtworm door zelf te bestrijden? Laat het houtworm bestrijden op professionele wijze over aan specialisten.

Dit heeft een aantal voordelen:

  • Je bent niet alleen verlost van de boktor en de houtwormen, maar ook van de eitjes na bestrijden. De houtworm plaag wordt in dat geval dus stopgezet, waardoor jij na bestrijden daadwerkelijk verlost bent van het houtworm.
  • Zelf loop je geen gevaar. Het werken met vergif tijdens bestrijden houtworm is schadelijk voor jouw gezondheid.
  • Tijdig een professional inschakelen voor bestrijden houtworm voorkomt dat grote schade ontstaat aan jouw houtwerk. Houtworm bestrijden op die manier zorgt ook dat u minder uitgeeft.
Onze Werkwijze

In 4 stappen van je ongedierte af!

Hè vervelend, je hebt last van ongedierte in je huis of bedrijf!

Bel ons en je krijgt direct een lokale bestrijder aan de lijn..

Een professionele ongediertebestrijder komt je graag helpen!

Je krijgt advies om terugkeer te voorkomen.

Houtworm bestrijden op een professionele manier

Wanneer jij te maken hebt met deze houtworm, is het verstandig direct een professioneel bedrijf in te schakelen voor bestrijden houtworm. Waarom zo bestrijden? Omdat je dan zeker weet dat jij verlost wordt na bestrijden houtworm in jouw woning.

Professionals bestrijden de houtworm in de meeste gevallen met een speciale injectietechniek. Hierbij injecteert hij een giftig middel tijdens bestrijden in het houtwerk. Bestrijden van houtworm blijft zodoende niet beperkt tot de oppervlakte van het hout, maar dringt ook door tot de kern. Hierdoor doodt het middel ook de eitjes. Houtworm bestrijden op professionele wijze zorgt er dus voor dat er daadwerkelijk na bestrijden een einde wordt gemaakt aan de houtworm plaag in jouw woning!

Wil je terug naar de Homepage, klik dan hier.

Gratis offerte ontvangen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat.
Of bel gratis en zonder verplichtingen om ons te laten weten wat we voor jou kunnen doen.

Klik op de onderstaande knop en pak het ongedierte aan!

Back To Top
Call Now Button