Ga naar hoofdinhoud
horgordijn

Wil je een horgordijn voor je deur kopen? Dit zijn de beste opties!

Ervaar je iedere zomer weer de nodige overlast van vliegen en andere insecten? Dan heb je hier waarschijnlijk schoon genoeg van. Het is namelijk geen doen om constant achter de beestjes aan te blijven vangen. Er lijkt namelijk geen einde aan te komen. Hoe de beestjes binnen komen? Via openstaande ramen of deuren. Uiteraard wil je jouw ramen en deur niet de gehele zomer dicht laten zitten. Gelukkig hoeft dat ook niet. Je kunt namelijk kiezen voor een hor. Voor ramen kun je een raamhor gebruiken. Voor je deur zijn er verschillende opties vliegengordijnen. Een goed werkende optie lichten wij hier uit en is een horgordijn. In deze tekst vertellen wij jou alles over dit soort vliegengordijn.

Onze voorkeur

Zoals je hieronder kan lezen, kun je verschillende horgordijnen gebruiken om insecten buiten de deur te houden. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een keuze te maken. Heb je nog niet eerder een horgordijn gebruikt? Dan heb je waarschijnlijk geen idee wat het beste keuze is. Je kunt er in dat geval op de gok een horgordijn kopen, maar beter informeren wij je oven de verschillende modellen en maak je een weloverwogen beslissing.

Twijfel je nog over het horgordijn dat het beste is voor jou? Dan helpen wij jou graag een handje. Onze voorkeur gaat namelijk uit naar een magnetisch horgordijn. Waarom? Omdat de lamellen zich automatisch sluiten nadat je er doorheen bent gelopen. Op de tweede plek staat een horgordijn met verzwaarde lamellen. Bij een schuifbaar horgordijn kun je zelf vergeten de lamellen weer goed tegen elkaar aan te schuiven. Bij de laatste twee horgordijnen is de kans op ongedierte in huis een stuk groter doordat ze niet altijd perfect sluiten. Dit is bij een magnetisch horgordijn vaak niet het geval. Toch is het ook een kwestie van smaak en gebruik.

Om het zoeken naar een goed horgordijn makkelijker te maken, hebben we hieronder onze favoriet gezet. Dit horgordijn heeft met maar liefst 351 reviews een score van 4 sterren. Daaruit blijkt de goede prijs kwaliteit verhouding van dit product.

odaddy

Verschillende soorten horgordijnen met lamellen

Om vliegen en andere insecten uit huis te weren, kun je een horgordijn gebruiken. Dit gordijn is gemaakt van fijn gaas, waardoor beestjes er niet doorheen kunnen dringen. De meeste horgordijnen bestaan uit verschillende lamellen. Mensen en huisdieren kunnen er hierdoor makkelijk doorheen lopen. We kennen echter verschillende soorten horgordijnen met lamellen. Hieronder zetten we de soorten op een rijtje.

Lamellen

Wil je een horgordijn met lamellen? Dan krijg je vaak een vliegengordijn dat bestaat uit vier lamellen. Deze lamellen sluiten afzonderlijk goed op elkaar aan. Onderin de lamellen bevindt zich doorgaans een verzwaard gedeelte, waardoor de lamellen na doorloop weer op de juiste plek komen te hangen. Het grote voordeel is dat je er betrekkelijk makkelijk doorheen loopt. Dit horgordijn is doorgaans geschikt voor een standaard deur. Wil je graag een horgordijn met lamellen voor een dubbele deur? Ook dat is geen probleem. Je kunt deze namelijk eenvoudig aan elkaar koppelen.

Magnetisch

Een horgordijn met verzwaarde lamellen wordt door veel mensen als handig ervaren. Er zit echter ook een klein nadeeltje aan dit vliegengordijn. De lamellen vallen namelijk niet altijd helemaal op de goede plek. Hierdoor kan er bijvoorbeeld een kleine opening ontstaan tussen twee lamellen. Op deze manier kan ongedierte alsnog in jouw woning terechtkomen. Om dit te voorkomen kies je voor een magnetisch horgordijn. Dit model bestaat doorgaans uit twee in plaats van vier lamellen. De twee lamellen zijn in het midden voorzien van een magneetstrip. Nadat je er doorheen loopt, sluit hij zich dus altijd goed af. De magneten plakken namelijk aan elkaar, waardoor de opening van jouw deur goed afgedicht wordt.

Schuifbaar

Ben je geen fan van een lamellen of een magnetisch model? Dan is een schuifbaar horgordijn misschien wat voor jou. Net als bij een horgordijn met gewone lamellen bestaat ook dit vliegengordijn uit vier lamellen. Er is echter wel een wezenlijk verschil tussen deze twee. Bij het model met gewone lamellen hangen de vier lamellen namelijk op een vaste plek. Dit is bij een schuifbaar model niet het geval. Nee, want hier kun je de middelste twee lamellen namelijk verschuiven. Een schuifbaar horgordijn werkt dus middels een eenvoudig en functioneel systeem. Wil je er doorheen lopen? Dan schuif je de middelste twee lamellen gewoonweg opzij, waardoor er een opening ontstaat. Je moet alleen niet vergeten de lamellen weer terug te schuiven nadat je er doorheen bent gelopen. Vergeet je dit wel? Dan barst het binnen de kortste keren alsnog van het ongedierte in huis.

hor-tegen-vliegen

Horgordijn voor je schuifpui

Een horgordijn heeft vaak een standaard afmeting. Hierdoor zijn ze doorgaans geschikt voor een standaard deur maat. Zoek je er echter een voor jouw schuifpui? Dan zit je mogelijk met je handen in het haar. Een schuifpui is doorgaans namelijk aanzienlijk breder dan een standaard deur. Je kunt een horgordijn voor een standaard deur voor jouw schuifpui hangen, maar de kans bestaat dat het vliegengordijn de deuropening niet geheel bedekt. Zodra je de schuifpui volledig opent, betekent dit dus dat ongedierte er langsheen kan komen.

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat ongedierte langs een horgordijn kan vliegen of kruipen. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook horgordijnen die je voor een schuifpui kunt gebruiken. Deze gordijnen zijn aanzienlijk breder dan de modellen voor een standaard deur. Je kunt er dus de gehele opening mee afdekken die ontstaat wanneer je een schuifpui opent. Met een hor voor een schuifpui kun je deze deur op zonnige dagen dus zonder problemen openen. De gehele deuropening wordt immers afgedekt, waardoor ongedierte geen kans heeft om binnen te komen.

Op maat maken

Ben je op zoek naar een horgordijn? Dan moet je jezelf eerst afvragen welk soort gordijn je het liefst wilt hebben. Ga je voor een magnetische variant? Of kies je er toch liever voor een met gewone lamellen of een schuifbaar model? Wanneer je dit weet, kun je gericht gaan zoeken. Veel mensen kijken enkel naar het soort gordijn waar zij de voorkeur voor hebben. Dit is op zich logisch, maar echt handig is het niet. Waarom niet? Omdat je ook naar de maat moet kijken. Horgordijnen hebben vaak verschillende maten. Het gaat weliswaar vaak om standaard afmetingen, maar deze volstaan mogelijk alsnog niet altijd voor jouw deur.

Zijn de afmetingen van het horgordijn groter dan de opening van jouw deur? Dan is dat natuurlijk geen probleem. Het is namelijk beter om een te groot dan een te klein model te hebben. Je kunt hem bovendien eenvoudig op maat maken wanneer deze te groot is. Met behulp van een schaar kun je de lamellen op de juiste lengte en/of breedte knippen. Ga hierbij wel zorgvuldig te werk. Het zou immers zonde zijn wanneer je te veel af knipt, waardoor er bijvoorbeeld een kier ontstaat tussen de laatste lamel en het kozijn. Hierdoor kan ongedierte alsnog passeren en dat is natuurlijk niet wenselijk.

Heb je er een gezien, maar is deze te klein voor jouw deur? Koop hem dan niet, maar kijk even verder of je er een met de juiste afmetingen kunt vinden. Je hebt immers niets aan een te klein model. Ongedierte kan jouw woning dan namelijk alsnog binnendringen. Zorg er dus altijd voor dat een horgordijn aan de juiste afmetingen voldoet. Alleen dan weet je zeker dat het effectief is tegen ongedierte.

Vliegenplaag

De meeste Nederlanders gaan pas op zoek naar een horgordijn wanneer zij overlast ervaren van vliegen. Het is dan eigenlijk al te laat. Met behulp van een horgordijn zorg je er namelijk alleen voor dat vliegen buiten blijven. Het gordijn laat vliegen niet ineens uit jouw woning verdwijnen. Nee, hiervoor moet je toch echt andere stappen ondernemen. Gaat het slechts om een paar vliegen? Dan kun je zelf achter dit ongedierte aangaan. Zitten er ontzettend veel vliegen in jouw huis? Dan is er mogelijk sprake van een plaag. In dat geval is het niet verstandig om het ongedierte zelf te bestrijden.

Bij een vliegenplaag doe je er goed aan om Bestrijdingsservice in te schakelen: 085 130 84 22. Deze professionele ongediertebestrijders helpen jou namelijk binnen de kortste keren van vliegen af. Zij beschikken over de juiste kennis en middelen om vliegen direct effectief te bestrijden. Zodoende ben je binnen de kortste keren van dit ongedierte af. Om een vliegenplaag in de toekomst te voorkomen, raden wij je aan alsnog een horgordijn op te hangen. Met een hor zorg je er namelijk voor dat vliegen voortaan buiten blijven.

Ook last van fruitvliegjes? Lees hier hoe je fruitvliegjes het beste kan bestrijden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button