Ga naar hoofdinhoud
Diervriendelijke-muizenval

Een diervriendelijke muizenval om muizen levend te vangen

Muizen zorgen vaak voor overlast. De beestjes kunnen namelijk aan allerlei kabels en objecten gaan knagen. Daarbij komt dat de meeste mensen dit ongedierte ontzettend smerig vinden. Heb jij last van muizen? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van afkomen. Je kunt in dat geval muizenvallen plaatsen. Bij de traditionele muizenval lok jij het ongedierte met aas. Zodra de muis teveel van het aas eet, slaat de val dicht. De muis is hierdoor op slag dood. Vind jij het zielig om de beestjes te doden? Gebruik dan een diervriendelijke muizenval. Wij vertellen jou hieronder alles over een diervriendelijke muizenval.

Diervriendelijke muizenval kopen

Wil jij muizen op een diervriendelijke manier bestrijden? Dan moet je natuurlijk over diervriendelijke muizenvallen beschikken. Heb je deze nog niet in huis? Wacht dan vooral niet te lang met het aanschaffen ervan. Hoe langer je wacht, des te meer muizen er bijkomen. Hierdoor kan binnen de kortste keren een muizenplaag ontstaan. Een korte zoektocht op het internet wijst uit dat het niet bepaald lastig is om een diervriendelijke muizenval te kopen. Pas echter wel op waar jij een diervriendelijke muizenval koopt. De kwaliteit van deze vallen is namelijk lang niet overal even goed. Ook is niet iedere val is even effectief. Wil jij er zeker van zijn dat je een goede diervriendelijke muizenval in huis haalt? Wij raden de volgende producten aan:

levende-muizenval     vangkooi

Hoe vang je muizen levend?

Er zijn vandaag de dag verschillende diervriendelijke muizenvallen op de markt. Deze kunnen jou prima verlossen van muizen. Welke val jij het beste in kunt zetten hangt van een aantal factoren af. Om de juiste val te kiezen, moet je bijvoorbeeld weten met welke muizensoort je te maken hebt en hoe je deze het beste kunt lokken. Ook is het belangrijk om te weten om hoeveel muizen het gaat. Zijn er meerdere muizen aanwezig? Dan moet je meerdere diervriendelijke muizenvallen hebben.

Er zijn enkele diervriendelijke muizenvallen te koop waarmee jij de beestjes kunt vangen. Gaat het slechts om één of een paar muizen? Dan volstaat een val waar één muis in kan. Dergelijke vallen zijn doorgaans transparant. Hierdoor kun jij direct zien of er al iets in de val zit. Hoe de val werkt? Jij plaatst aas in het achterste gedeelte van de val. Aan de andere kant van de val zit een deurtje via waar een muis naar binnen kan komen. Als het beestje ver genoeg in de val is gelopen, kan hij er niet meer uitkomen. Jij kunt de muizenval vervolgens mee naar buiten nemen en de muis vrijlaten in de natuur. Doe dit wel op redelijke afstand van jouw woning, want anders keert het beestje snel weer terug.

Heb jij te maken met meerdere muizen in huis? Dan kun je een aantal van de diervriendelijke muizenvallen die we hierboven behandelden, plaatsen. Er zijn echter ook grotere muizenvallen. Deze zijn eveneens diervriendelijk. In de bovengenoemde val kan een muis zich niet of nauwelijks bewegen. Bij een grotere val is dit wel zo. In sommige vallen kan een muis zelfs rondjes lopen. Bovendien kunnen er meerdere muizen tegelijkertijd in de val terecht. Hierdoor vang je in korte tijd vaak meer muizen. In het geval van een grote val geldt eveneens dat het beestje er niet meer uit kan komen zodra hij in de val is gelopen. Zodra jij muizen gevangen hebt kun je de beestjes makkelijk en snel weer vrijlaten in de natuur.

muisvriendelijke-muizenval

Voordelen diervriendelijke muizenval

Het grootste voordeel van een diervriendelijke muizenval is natuurlijk dat de beestjes niet sterven. Er zijn echter nog een aantal andere voordelen. Daarbij komt dat je geen vergif in huis hoeft te plaatsen. Hierdoor kunnen huisdieren en/of kinderen er niet mee in aanraking komen. Tot slot zijn diervriendelijke muizenvallen ook milieuvriendelijk. Jij kunt ze namelijk telkens weer gebruiken.

Nadelen diervriendelijke muizenval

Naast voordelen heeft een diervriendelijke muizenval ook een aantal nadelen. Grootste nadeel is dat het met deze vallen vaak wat langer duurt voor jij succes hebt. Daarbij komt dat diervriendelijke muizenvallen behoorlijk wat tijd en aandacht vragen. Jij moet de vallen namelijk geregeld controleren om te zien of er al een muis in zit. Daarnaast heeft het bij een muizenplaag niet veel zin om deze vallen te gebruiken. De muizen planten zich namelijk sneller voort dan zij zich laten vangen.

Zelf maken

Ben je creatief aangelegd? Probeer dan zelf eens een diervriendelijke muizenval in elkaar te zetten. Wij zetten hieronder een aantal manieren op een rijtje om zelf zo’n val in elkaar te zetten.

Emmer

Een diervriendelijke muizenval maken met behulp van een emmer is niet bijzonder lastig. Je neemt allereerst een lege emmer zonder deksel. Maak een inkeping in de rand aan de bovenzijde en boor recht tegenover elkaar twee gaatjes op een paar centimeter afstand van deze inkeping. Pak vervolgens een stuk karton en maak deze in de vorm van een tafeltennisbatje. Zorg dat het rechthoekige stukje karton precies in de inkeping valt en dat het ronde gedeelte kleiner is dan de binnenste rand van de emmer. Steek vervolgens een stuk ijzer door de twee gaatjes aan de rand. Laat het ijzer door het karton lopen. Lijm vervolgens een voorwerp aan de onderzijde van het rechte stuk karton. Dit voorwerp dient zo zwaar te zijn dat het karton niet uit zichzelf in de emmer valt. Zorg er echter wel voor dat het voorwerp ook niet zwaarder is dan een muis. Lijm hier vervolgens een houten plaatje aan. Tegen dit houten plaatje bevestig jij een plank waar de muizen makkelijk tegenop kunnen lopen. Leg tot slot wat voer in het midden van het stuk karton. Zodra de muis bij het voer komt, valt het beestje levend in de emmer. Tip: Plak wat voer met plakband vast aan het stuk karton. Dan hoef jij namelijk niet constant nieuw voer op het karton neer te leggen.

Buis

Als laatste behandelen we hier de diervriendelijke muizenval waarbij je gebruikmaakt van een buis. Gebruik een buis met een lengte van om en nabij de 40 centimeter en een diameter van een centimeter of 8. Eén van de kanten van de buis dien je af te sluiten. Doe dit met materiaal waar een muis zich niet doorheen kan vreten. Geen karton dus, maar bijvoorbeeld een blik. Bevestig vervolgens een stuk touw aan de buis. Nu is het zaak om de val te gaan plaatsen. Doe dit op een plek waar de buis naar beneden kan vallen, zoals op het aanrecht. Knoop het andere uiteinde van het touw ergens aan vast, zodat de buis blijft hangen als deze valt. Vergeet niet wat aas, bijvoorbeeld voer, in de buis te gooien. Laat de buis voor bijna de helft over de rand van het aanrecht steken, zodat deze nog net blijft liggen. Zodra er een muis de buis inloopt, valt de buis naar beneden. De buis blijft hangen, waardoor de muis geen kant op kan. Het beestje blijft op deze manier echter wel in leven.

Fles

Muizenval zetten

Wil je tips over het plaatsen van een muizenval of ben je er nog niet aan uit of je een diervriendelijke muizenval wil zetten of een variant waarbij het diertje het niet overleefd? In het artikel ‘Muizenval zelf maken? Zo doe je dat het beste!’ geven we de beste tips en tricks over het zetten van een muizenval en vertellen we meer over de verschillende soorten vallen.

Professioneel muizen bestrijden

Een diervriendelijke muizenval is niet effectief genoeg bij een muizenplaag. Wij raden daarom aan bij grote overlast van muizen een expert van Bestrijdingsservice in te schakelen: 085 130 84 22. Ook al heeft professionele bestrijding van muizen misschien niet jouw voorkeur, we kunnen je wel snel en effectief verlossen van de overlast. Daarbij houden wij natuurlijk wel rekening met de welzijn van de dieren en zullen zij niet onnodig lang lijden.

Lees hier meer over muizengif.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Call Now Button