Ga naar hoofdinhoud

Als je leest hoe gepassioneerd deze bedrijven hun producten aan de man brengen en zoveel als mogelijk proberen om hun klanten tegemoet te komen, dan word je ervan overtuigd dat wij van bestrijdingsservice Amsterdam evenveel gepassioneerd zijn om onze klanten de beste dienst te verlenen tegen ongedierte, want wij weten dat geen enkel bedrijf zo goed mogelijk kan draaien als je omringd bent met veel ongedierte. Wij geloven dat groei niet over één nacht slapen gebeurt door woekerwinsten te maken, maar juist door een grote tevreden klantenkring te krijgen. De binnenstad van regio Amsterdam staat bekend voor haar prachtige grachten waardoor je langs de binnenstad kan varen met bijvoorbeeld Spido, genieten van de fietsencultuur door de aanwezigheid van structureel aangelegde fietspaden om je in een vogelvlucht te kunnen verplaatsen en de opmerkelijke smalle (handel) gebouwen wat gemaakt heeft dat zij hun belastinguitgaven konden minimaliseren. Maar de binnenstad is niet de enige attractie van Amsterdam en heeft regio Amsterdam meer te bieden dan het oog zelf ziet. In deze blog willen wij dan aandacht schenken aan de grootste bedrijven die naar onzes inziens de marktleiders zijn als het gaat om hun specifieke vakgebied en even nagaan wat hun best uniek maakt.

De grootse bedrijven van Amsterdam in willekeurige volgorde:

1. Aegon

AEGON NV, een bedrijf van Nederlandse oorsprong was ontstaan door een samensmelting van twee bedrijven AGO en Ennia. Tot op vandaag dat staat het gebouw nog overeind. Het hoofdkantoor van Aegon te Den Haag ziet er op dit ogenblik even sober uit als toen het gebouwd was in de jaren tachtig, maar door de jaren heen is de binnenkant van het gebouw door diverse veranderingen getransformeerd in een aangenaam modern werkplek inclusief een kantoortuin. Een unieke verschijning, zou je het kunnen noemen. Wel zijn de andere kantoren van Aegon zoals die van Amsterdam en van Leeuwaarden allemaal al modern. De activiteiten die dit bedrijf uitoefenen zijn ruim, waardoor dit bedrijf zeker in Amerika, Europa en Azië zo’n tiental miljoenen klanten hebben die gebruik maken van hun diensten onder andere voor het afsluiten van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten. Ze maken zelfs op de beurzenmarkt deel uit van de AEX-index.

2. ING

ING Bank kan gezien worden als op één na grootste bedrijf in Nederland, naast Shell. Deze bank is internationaal actief en valt onder ING Groep. Financiële diensten zoals stortingen en opnames, beleggen, het sluiten van levensverzekeringen of pensioenen. Deze bank is vermogend genoeg om elk particulier of instelling tegemoet te komen, groot of klein, zelfs de overheid. Zij tellen bijkans 9,2 miljoen rekeninghouders verspreid over ruim 250 kantoren. Hun huidige ligging is in de Amsterdamse Poort. Daarvoor was het hoofdkantoor gevestigd in het ING House, ook wel “de Schoen” genoemd. Ruim opgezet voorzien van een prachtig kantoortuin als van Aegon. Nu volgt een filiaal voor Amsterdam Zuidoost.

3. Philips

Het zevende grootste kantoorruimte gevestigd in Amsterdam is ingehuurd door Philips en is bovendien het hoofdkantoor. Deze moet niet in verwarring gebracht worden met het gebouw in Eindhoven welke velen zien als het hoofdkantoor. Philips had eerder een indrukwekkende vestiging, namelijk het hoogste gebouw in Amsterdam de Rembrandtoren. Vanwege hun expertise in verlichting, hebben ze ook ervoor gezorgd dat hun personeel ervan geïnspireerd raken door hun interieur op bijzondere manier in te richten met verschillende dynamische licht panelen. Bepaalde lichtsoorten (vooral die kunstmatige kaarslichten die brandveilig zijn) zorgen dan echt wel voor die welverdiende ontspanning, wat gelukkigerwijs vlak bij de werkplek te ervaren is.

4. Heineken

Als top sponsor van de UEFA Champions League heeft Heineken geen introductie nodig. Van al die prachtige kantoren in andere plaatsen is deze brouwerij in Amsterdam net zo iconisch gebleven zoals in haar tijd van ontstaan. Als multinational van Nederlandse komaf en actief in meer dan 192 landen zijn zij één van de grootste brouwerijen van de wereld, vooral al deze in het jaar 2017 een productie van 218 miljoen hectoliters had, waarvan zeker de helft daarvan voor de Europese markt bestemd is. Daarnaast zijn ze de grootste ciderproducent en opereren via exportactiviteiten en als licentiepartner (zoals Champions League), zodat je van die Heineken Experience kan genieten.

5. Akzonobel

Akzo Nobel zal met haar gebouw jou aangenaam verrassen. Strak en modern, flexibele indeling omringd door glazenpaneel om al dat productieve zonlicht in te laten. Dit Nederlandse multinational, gevestigd in Amsterdam heeft als een van de grootste bedrijven een specialisatie in verven en lakken en andere specialistische chemicaliën. Actief in meer dan 80 landen hebben in 2015 een geconsolideerde omzet van bijna 15 miljard euro weten te krijgen. Daarom dat prachtig gebouw.

Lees verder: Het laatste nieuws in Amsterdam

Back To Top
Call Now Button